30 Haziran 2013 Pazar

BADEMLİ SADE PİRİNÇ PİLAVI


Pilav sofralarımızın baştacı, davet yemeklerimizin değişmezidir. Burada pilavı sade pişirip üzerini bademle süsleyerek etin yanında sundum. Özellikle davet yemeklerine yakışan pirinç pilavı ve badem birlikteliği çok hoş oldu. Mutlaka sizin de yaptığınız bir pilav tarifi vardır; bu da benimkisi...
MALZEMELER
  • 1 ölçü pirinç
  • 1,5 ölçü et suyu veya su
  • 1-2 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Yarım ölçü veya daha az tereyağ 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı dolusu çiğ badem
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
  1. Pirinci yıkayın, süzün ve üzerini kapatacak kadar sıcak suya ıslayın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırın. 2 saat kadar bekletin.
  2. 2-3  kaşık tereyağını pilavı pişireceğiniz yayvan bir tencerede eritin. Üzerine ısladığınız ve iyice süzdüğünüz pirinci dökün, şekeri ekleyin ve 2-3 dk. ocakta kavurun.
  3. Ölçülü et suyu veya suyu ayrı bir yerde kaynatın ve pirinçlerin üzerine dökün. 
  4. Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pilavı pişirin.
  5. Pilav suyunu çekince tereyağını eritin fazla suyunun gitmesi için iyice kızdırın ve pilavın üzerine dökün. Zeytinyağını da ekleyin. Tencerenin kapağının altına beyaz kağıt havlu yerleştirin ve pilavı dinlendirin.
  6. Çiğ bademleri 2-3 dk. suda haşlayın. Sudan aldıktan sonra kabuklarını çıkartın (pörtletin).
  7. Her bademi boyuna ikiye ayırın. Zaten doğal olarak iki parça halinde olan bademi bıçak ile ayırmış oluyorsunuz. 1 gün önce yapabilirsiniz.
  8. Ayrılmış bademleri tereyağında iyice kızarıncaya kadar devamlı karıştırın.
  9. Pilav pişip dinlendikten sonra servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş bademleri yerleştirin ve bekletmeden sunun.








26 Haziran 2013 Çarşamba

LİMONLU CUPCAKE



Canlı, neşeli, cıvıl cıvıl cupcakeler çocuk, büyük hepimizin favorisidir.
Renkli, süslü cupcakelerin bol limon kokulu olanları 
bizim evimizin göz bebeği olmuş durumda.

25 Haziran 2013 Salı

PEYNİRLİ TART


Çok eski tariflerden birini hatırladım. O zamanlar krema piyasada yoktu. Peynirli tartı krema olmadan süt, yumurta ve peynir kullanarak yapıyorduk. Burada iyi cins peynirleri kullanmak çok önemli. Peynir salamura köy peyniri, dil peyniri, kaşar peyniri olabilir; şöyle künefe peyniri gibi sünen cinsten. Hatta birkaç cinsi karıştırmak daha iyi sonuç veriyor. İşte kremadan kaçanlara güzel bir tart tarifi...



MALZEMELER
Hamuru İçin:
  • 200 gr. tereyağ veya margarin
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 15 çorba kaşığı kekun (Dr. Oetker Sade Kek karışımı Tatlı-Tuzlu)
***Kekun bulamazsanız yerine un ve 1 paket kabartma tozu kullanabilirsiniz.
Üzeri İçin: 
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı peynir (beyaz, kaşar, köy peyniri karışımı)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam dereotu veya fesleğen
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 4-5 ince halka dilimlenmiş kırmızı biber
YAPILIŞI
  1. Fırını 180 C'de ısıtın.
  2. Unu bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Tereyağını ve yoğurdu ortasında karıştırıp unu azar azar kenarlardan alarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluşturun. Gerekirse 1-2 kaşık un ekleyin. 
  3. Büyük yuvarlak Borcam'ı yağlayın ve hamuru içine taban ve kenar olacak şekilde yerleştirin. Kenarlarını iki parmak ucunuz ile şekillendirin. Hazırladığınız kalıbı buzdolabında tutun.
  4. İçi için, peynirin fazla tuzu varsa suda 15-20 dk. ıslayın, sonra iyice süzün. Peynirleri çatal ile ezin veya rendeleyin.
  5. Tartı hazırlamadan önce Borcam'ı buzdolabından çıkartın.
  6. Yumurtaları derin bir kapta çatal ile çırpın. İçine sütü ve karabiberi ekleyip çırpın. Peyniri ve ince doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın.
  7. Borcam'daki hamurun üzerine karışımı dökün. Üzerine ince dilimlenmiş domates, yeşil biber ve kırmızı biberleri yerleştirin. 
  8. Isıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 45-50 dk. pişirin.
  9. Sıcak halde servis yapın.







20 Haziran 2013 Perşembe

KEYİFLİ BİR AKŞAM YEMEĞİ VE AÇIK BÜFE DAVETİ (6)

Kalabalık misafirlerde açık büfe hazırlamak uygun oluyor. Herkes istediği zaman istediği miktarda yiyeceğini içeceğini alıyor. Keyifli sohbet imkanı ile rahat kaynaşma sağlanıyor. Geçtiğimiz günlerde yakın arkadaşlarımı ağırladım. Yemek masamı pembe bir masa örtüsü, fanus içinde güller, şamdanlar ve gül şeklinde (tea-light) mumlar, objeler ile süsledim. Atıştırmalıklar, ara sıcaklar, ana yemekler ve tatlılardan oluşan menümde atıştırmalıkları rahat alınması için yemek masasına yerleştirdim. İçecekler, ara ve ana yemekleri, tatlıları büfeye yerleştirdim.


Benzer şekilde  A+ Dergisi için hazırladığım atıştırmalıklar ve mezeler.

MENÜMÜZ

ATIŞTIRMALIKLAR, MEZELER VE ZEYTİNYAĞLILAR

Fesleğenli Humus ve Tuzlu Tahıllı Krakerler
Mini Tartöletlerde Zeytinli-Cevizli Maydanoz Salata
Avokado Dip-Sos (Guacamole) ve Fırınlanmış Çipsler
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Zeytinyağlı Enginar
Oyma Köfte (Kızartılmış İçli Köfte)
Peynir Tabağı

ARA SICAKLAR

Peynirli Kabak Çiçeği Dolması
Su Böreği




ARABAŞI























ANA YEMEKLER

Karışık Mevsim Salata



TATLILAR

Fıstıklı Tel Kadayıf









19 Haziran 2013 Çarşamba

PEYNİRLİ ÇİÇEK KANEPELER


Sevimli, iştah açıcı atıştırmalık kanepeleri çok kolay hazırlayabilirsiniz.     

MALZEMELER

  • 1 paket tost ekmeği beyaz, kepekli veya tam tahıllı
  • 1 kutu pınar beyaz krem peynir
  • Dilimlenmiş kaşer peynir
  • 1-2 adet havuç
  • 1 adet salatalık
  • Çiçek şeklinde küçük ve büyük bisküvi kalıbı
  • Kıvırcık marul ve roka parçaları

YAPILIŞI

  1. Yapacağınız adet kadar tost ekmeğini büyük kalıp ile kesin.
  2. Üzerine beyaz krem peynirini incecik sürün.
  3. Dilim kaşer peynirini de aynı kalıp ile kesin ve krem peynir sürülmüş çiçek ekmeklerin üzerine yerleştirin.
  4. Küçük kalıp ile salatalıkları kesin ve peynirin üzerine yerleştirin.
  5. Havuçları da küçük kalıpla kesin ve salatalıkların üzerine yerleştirin. Ortalarına kürdan batırın. Üzerini streç ile kapatıp buzdolabında bekletin.
  6. Servisten önce büyük bir tabağa yeşillikleri serpin. Üzerine de kanepeleri yerleştirip sunun. 





18 Haziran 2013 Salı

PANNA COTTA - İTALYAN PUDİNGİ

Yine hafif tatlardan devam ediyorum. Bol meyveli, özellikle frambuaz sosu ve böğürtlenle sunumu, tadı muhteşem olan panna cotta bizim muhallebimize benziyor. Pişirmesi vakit almıyor. Sütlü tatları sevenlerdenseniz düşünmeden uygulayın; seveceksiniz.


Davet sofrası ve hafif bir akşam yemeğim için yaptığım meyveli panna cotta.


MALZEMELER
  • 4 kutu krema (1 kutu: 200 ml.)
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı şeker ( 2-3 yemek kaşığı azaltabilirsiniz)
  • 200 gr. süzme yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 2 paket vanilya

Frambuaz Sosu:
  • 300 gr. frambuaz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 çay kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Üzeri İçin:
  • Frambuaz, böğürtlen, çilek gibi çeşitli mevsim meyveleri.

YAPILIŞI
  1. Jelatini ılık süt ile karıştırın ve bekletin.
  2. Krema ve şekeri ocakta karıştırın. Kaynamaya başlayınca jelatinli sütü ekleyin. İyice karışıp bir taşım kaynayınca ocaktan alın. Ara ara karıştırın ve biraz ılıyınca süzme yoğurdu ve vanilyayı ekleyin.
  3. Karışımı kalıplarına dökün. Karışım oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyin. 
  4. Sos için frambuazları ezin, nişasta ve şeker ile ocakta kaynatın. Bir kaç taşım kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Ilıyınca buzdolabında tutun.
  5. Panna cottalar 3-4 saat sonra kalıpta katılaşmış bir hal alır. Streç ile üzerini kapatın ve buzdolabına alın. 8-10 saat sonra kalıbından tabağa ters çevirin; sosu ve taze meyveler ile servis yapın. Tercihen bir gün önce yapın.

* Verilen ölçü adet olarak kalıplarınızın büyüklüğüne göre değişebilir. Burada kullandığım kalıplar ile 9 adet panna cotta elde ediliyor.








17 Haziran 2013 Pazartesi

SEBZELİ KREP BOHÇASI


Hafif ve sebzeli krepler istenilen şekilde sunulabilir. Davet yemeğimde bohça şeklinde sunum yaptım. İsterseniz üzerine kaşar veya dil peyniri yerleştirip fırınlayabilirsiniz.

14 Haziran 2013 Cuma

ÇİLEKLİ TRİFLE - ÇİLEK KARNAVALI

Çilekleri kullanarak soğuk soğuk bol çilekli, tatlı -pasta tadında hazırlanan bir tatlı yapıyorum. Daha önce şeftalili trifle olarak verdiğim tarifi çilekli uyguladım. Şeftali yerine çilek kullanarak trifle'inizi kolayca yapın.



Yalex marka çileklerle Çilekli Trifle'ın yapım aşamaları.



MALZEMELER 
  • 500-600 gr. çilek (Yalex)
  • 2 adet muz
  • 1/2 paket çilekli bitkisel jel veya jöle ( kenton marka)
  • 12 adet savayer bisküvi 
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme) 
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) 
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 lt. süt 
  • 1 paket vanilya 
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 kutu labne peynir (200 gr.)
YAPILIŞI 
  1. Sütün  1,5 çay bardağını savayer bisküvi için ayırın. Kalanını yumurta sarısı, un, nişasta ve şeker ile muhallebi gibi devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilya ve margarini ekleyin. Mikser yardımı ile 5 dk. çırpın. Biraz soğuyunca kremaya labne peyniri ekleyin ve 5 dk. daha çırpın. 
  2. Derin, dışı şeffaf cam bir servis kasesinin yan kenarlarına çilekleri ince dilimler halinde yerleştirin. 
  3. Servis kasesinin tabanına 2 yemek kaşığı krema yayın. 1,5 çay bardağı sütü 2 yemek kaşığı şeker ile karıştırın. Savayerleri bu karışıma batırıp kremanın üzerine sıralayın. Üzerine 4 yemek kaşığı krema yayın ve ince dilimlenmiş çilekleri dizin. Çileklerin üzerine 2 kaşık krema yayın ve tekrar savayerleri süte batırıp krema üzerine sıralayın. Tekrar sırasıyla 2 kaşık krema, çilek ve ince dilimlenmiş muz ve bol krema sürün. 
  4. En üste kremadan sonra muz ve çilek dizin. Servis kasenizin üzerinde jel için1-2 cm. kadar boşluk bırakın. Jeli veya jöleyi üzerindeki tarife göre 1 bardak sıcak su ile hazırlayın. Meyvelerin üzerine dikkatlice dökün. 
  5. Buzdolabında 6-8 saat kadar bekletin. 
  6. Servisten önce üzerini taze çilek ve beyaz çikolata rendesi ile süsleyip servis yapın. 


*İsteğinize göre farklı malzemelerle de süsleme yapabilirsiniz. 

**Tatlıyı isterseniz birer porsiyonluk kuplarda hazırlayabilirsiniz. 






13 Haziran 2013 Perşembe

KAĞITTA LEVREK FİLETO


Hafif yemek istediğimde tercihim genellikle balıktan yana olur. Davet yemeğimde balıkları pişirme kağıdı arasında pişirdim. Daha önce bütün levrek olarak uyguladığım tarifi levrek filetoya uyguladım. Bu kez patatesleri ayrı pişirdim. Her bir fileto parçayı ikiye kesip sosuna bulayıp üst üste koydum. Bu şekilde birer porsiyonluk levrekler oluştu. Levrekler üstte, soğanları altta, yanında patates dilimleri ve badem soslu kuşkonmaz ile tabakta güzel bir görüntü oluştu. 




 Levrekleri 8-10 saat önce hazırlayıp buzdolabında tutabilirsiniz. 
Sunumdan önce buzdolabından alın ve pişirin.
MALZEMELER
  • 7 adet levrek (herbiri 500 gr.)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 10-12 sap yeşil soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 5 adet kuru soğan
  • 6-7 adet defne yaprağı
  • Limon dilimleri
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI
  1. Levrekleri fileto olarak hazırlatın. Herbir parçayı ikiye kesin.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıdı yayın. Üzerine soğanları ince halkalar halinde doğrayın. Soğanların üzerine uzun sap halindeki yeşil soğanları yerleştirin. Bir kaç diş sarımsağı aralara serpin.
  3. Limonun kabuğunu incecik soyun. Limonu ince halka halinde doğrayıp her halkayı 3 veya 4 'e kesin.
  4. Zeytinyağ, toz karabiber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.
  5. Fileto levrek parçalarını zeytinyağlı sosa bulayın. Tepsideki soğanların üzerine bir parça limonla birlikte dizin. Herbir parçanın üzerine bir diş sarımsak ve bir parça defne yaprağı yerleştirin. Üzerlerine bir parça fileto levreği sosa bulayıp dizin. 
  6. En üste bir parça maydanoz ve limon parçası koyun. Aralarına tane karabiberleri atın.
  7. Yağlı kağıt ile üzerini kapatın. Kenarlarını kıvırıp kürdan ile tutturun. 
  8. Fırını 180 C'de ısıtın. 45- 50 dk. fırında pişirin. (Son 5-10 dk. 'yı kağıdı açıp yapabilirsiniz.)
  9. Yağlı kağıdı üzerinden alın. Tabaklara yerleştirip servis yapın.










8 Haziran 2013 Cumartesi

FRAMBUAZ VE BÖĞÜRTLENLİ PASTA

Yıllar önce pasta kitaplarında, dergilerinde gördüğüm, satılması hayalini kurduğum meyveleri artık Adana'daki marketlerde bulabiliyorum. Çilek üretiminde çok başarılı olan Yalex firmasının üretimine yeni başladığı frambuazları ve böğürtlenleri kullanarak içi limon aromalı araları kırmızı-mor meyveli bir pasta yaptım. İçinin pandispanyası herkesin pastalarına bayıldığı Emel Başdoğan'a ait; yağ içermiyor ve oldukça hafif. İçinde kabartma tozu olmaması, her zaman aynı sonucu vermesi, içinin yumuşak ve süngerimsi dokuya sahip olması, pastayı ıslatmaya gerek kalmaması ile tam bir pasta keki oluyor. 



 Yiyenler pastayı çok beğendi. 
Meyveli tatları sevenler, bakalım siz beğenecek misiniz? 




MALZEMELER

PANDİSPANYASI
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 170 gr. (1 su bardağı) toz şeker
  • 110 gr. (1 su bardağı) un
  • 50 gr. (1/2 su bardağı) nişasta 
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı limon suyu
  • 1/2 çay bardağı sıcak su

KREMASI
  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta 
  • 5-6 yemek kaşığı şeker (tadını isteğinize göre ayarlayın)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon rendesi veya 1 çay kaşığı limon aroması

Üzeri ve Çevresini Süslemek İçin:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1/2 paket tart jölesi 
  • 1 tutam nane yaprakları
  • 500 gr. frambuaz ve böğürtlen karışımı (Yalex marka) -Pastanın ara katları ve üzeri için.
YAPILIŞI
  1. Fırını 170 C' de ısıtın.
  2. Nişasta, un ve vanilyayı bir kaba eleyin.
  3. Yumurtaların beyazını ve sarılarını ayırın. 
  4. Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpın. Hafif köpüklenince limon suyunu ekleyin ve çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekleyin. Beyazlar katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.(Kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kadar katı olmalı).
  5. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta mikser ile çırpın. Kalan şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Yumurtaların rengi iyice açılıncaya kadar çırpın. Sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edin. (4-5 dk. kadar)
  6. Yumurta aklarına önce yumurta sarıları karışımını sonra un, nişasta, vanilya karışımını ekleyin ve akları söndürmeyecek şekilde tahta kaşık ile katlar gibi karıştırın.
  7. Altına pişirme kağıdı kesilmiş, sadece kenarları unlanmış, 22-24 cm.lik çember kalıba veya iki eşit boy 22-24 cm.lik kalıba hamuru dökün.
  8. Fırında 40-45 dk. pişirin. 
  9. Krema için şeker ve yumurta sarısını mikser ile çırpın. Un ve nişastayı ekleyin. Sütü ekleyip ocakta devamlı karıştırarak pişirin. Katıca bir kremanız olmalı. Vanilya ve limon aroması ekleyip mikser ile çırpın. Buzdolabında biraz katılaşması için 10-15 dk. bekletin. Tekrar mikser ile çırpın ve pastanın arasında kullanın.
  10. Krem şantiyi soğuk sütle mikser yardımı ile çırpın. Pastanın kenarlarında kullanın.

Pastanın Birleştirilmesi:
  1. Pandispanya piştikten sonra 10 dk. bekleyin sonra kenarlarını bıçak yardımı ile kalıbın kenarlarından ayrılması için kesin. Izgara tel üzerine ters çevirin. İyice soğuyunca pişirme kağıdını üzerinden alın. İki kalıptaki pandispanyayı enine iki eşit parçaya ayırın. Yani 4 kat pandispanyanız olmalı. 
  2. Taban bir kat pandispanyanın üzerine 3-4 kaşık krema sürün, üzerine doğranmış frambuaz ve böğürtlenleri serpin. Diğer pandispanya katının kapanacak kısmına 1-2 kaşık krema sürün üzerine kapatın. Pandispanya katları bitinceye kadar bu işleme devam edin. En üst kat pandispanyayı kapattıktan sonra hazırladığınız krem şanti ile pastanın üzerine ve kenarlarına ince olacak şekilde sürün. 
  3. Ortasına meyveleri dizin. Tart jölesinin yarısını üzerindeki tarife göre hazırlayın. Fırça  yardımı ile meyvelerin üzerine sürün.
  4. Buzdolabında 3-4 saat bekletip servis yapın.







6 Haziran 2013 Perşembe

MANTAR DOLMASI

Ani durumlar için kurtarıcı, hazırlaması pratik ve lezzetli olan mantar dolması etin, balığın yanına çok yakışır. Salatanızı hazırlarken mantarlarınız pişsin vaktiniz size kalsın.




MALZEMELER
  • 250 gr. taze mantar
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 2 yemek kaşığı kaşar loru veya lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı küçük doğranmış mantar sapları
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Mantarların üzerine birer parça tereyağ

YAPILIŞI
  1. Mantarları yıkayın, temizleyin ve beyaz havlu kağıt ile kurulayın. Saplarını dikkatlice ortalarından alın. Yağlanmış fırın kabına mantarların içi yukarı gelecek şekilde dizin. Saplarını küçük doğrayın.
  2. Kaşar peyniri, kaşar loru, mantar sapları, sarımsak, karabiber ve gerekirse tuzu karıştırın.
  3. Mantarların içine doldurun. Her mantarın üzerine bir parça tereyağ yerleştirin.
  4. 200 C'de ısıtılmış fırında 10-15 dk. pişirip sıcak halde servis yapın.


 *Mantarların içini farklı malzemelerle de doldurabilirsiniz.









5 Haziran 2013 Çarşamba

OSMANİYE KÖMBESİ


Geleneksel olarak Osmaniye ve çevresinde bayramlarda yapılan şekerli, tarçınlı kömbeyi büyüklerimin tarifini kullanarak kandil için pişirdim. Mis kokulu kömbeyi uzun süre hava almayan kavanozda saklayabilir, ani misafirlerinize sunabilirsiniz. 




MALZEMELER
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 çay bardağı tereyağ
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 400-450 gr. un

Üzeri İçin:
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı susam

YAPILIŞI
  1. Un dışında diğer malzemeleri iyice karıştırın. 
  2. Unu ekleyin. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edin. 
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, bastırın ve yassı şekil verin.
  4. Yumurta akı ve susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin.
  5. 180 C'de ısıtılmış fırında 20 dk. pişirin. 









MİRAÇ KANDİLİ VE GEZİ PARKI

Gezi parkı pretostoları, yürüyüşler, direnişler ve karşılığında biber gazları, tazyikli su müdahaleleri...
Günlerdir İstanbul'da ve yansıması ile diğer illerimizde durum bu. Bu olaylar sonucu uzlaşıcı, olgun, el uzatan, azarlamayan açıklamalar nihayet geldi. Gerilim ve kutuplaşmaya son verilmesini diliyorum.
Bugün Miraç Kandili. Bu mübarek gün dolayısyla ülkemize, vatandaşlarımıza birlik ve beraberlik içinde yaşam tarzlarına ve fikirlerine hoşgörülü, huzurlu, sağlıklı yaşanan günler diliyorum.

Miraç Kandili'nin hayırlara vesile olmasını diliyorum. 
Hayırlı kandiller...








3 Haziran 2013 Pazartesi

SOSYETE MANTISI (GÜL MANTISI)

Sosyete olanlar çok akıllıymış ki, vakit almayan pratik yapılan gül böreğini mantıya çevirip sunmuşlar. Yeni evliyken ve çocuklarım küçükken çok sık yaptığım bu mantıyı ben kıyma yerine tavuk göğüs etini kullanarak yapıyorum. Sosyete mantısına tavuk eti çok yakışıyor, tadını hafifletiyor. Denedikten sonra bana hakvereceksiniz.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...