31 Temmuz 2013 Çarşamba

İFTAR YEMEĞİ MENÜSÜ 9

Hanımların 'İftarda ne pişirilecek?' sorusuna bir nebze yardımcı olmak için, uyguladığım ve beğendiğim menülerimi  sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Bu kez yeğenimin yaşgününü de çok sevdiği nutellalı cheesecake ile kutladığımız sebzeli, börekli, tatlılı, pastalı bir iftar yemeği oldu.
MENÜMÜZ
Kuru Kayısı ve Üzüm Hoşafı
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Kuru Kayısı ve Üzüm Hoşafı
Kabaklı Çorba




Midye Böreği
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Ispanakbaşı Salatası

Patlıcan Kebabı
Talya'nın Doğum Günü Pastası
Nutellalı Cheesecake
Nutellalı Cheesecake











Kadayıflı Sarma

Benzer İftar Menüleri:

MİDYE BÖREĞİ

Börek açamam demeyin. Bu mucize böreği açıyor, sarıyor, dilimliyorsunuz. El açması midye böreğiniz hazır oluyor. Hamuru istediğiniz zaman kullanıyorsunuz. Hatta derin dondurucuda saklayıp gerekince de kullanabilirsiniz. Ben bile zar zor hamur açan biri olarak açma işini becerdim ve nefis böreklerimi iftar için pişirdim. Hamuru açarken çok düzgün olması önemli değil, korkmayın sarıldığı için belli olmuyor.

30 Temmuz 2013 Salı

KARAMEL VE ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ

Şeftali tatlı, ekşi, mis kokulu ve aromalı bir meyve. Karamel ile şeftaliyi buluşturdum. Üzerine de sütlü muhallebi döktüm. Biraz da kavrulmuş fındıkla süsledim. İşte meyveli, sütlü, fındıklı harika bir tat oluştu. Uzun yaz günlerinde ve iftar sonrası meyve-tatlı ihtiyacınızı karşılayacak nefis bir tatlı.


Doyurucu iftar yemeğim için yaptığım karamel ve şeftalili kuplar


MALZEMELER
  • 75 gr. margarin
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 su bardağı şeker (daha az kullandım)
  • 1 lt. süt süt
  • 1 paket vanilya
  • 6 yemek kaşığı kavrulmuş fındık
  • 2 adet şeftali

Karamel İçin:
  • 6-8 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI
  1. Un, nişasta ve yağı ocakta karıştırın. İçine şekeri ve sütü ekleyip kıvam alıncaya kadar pişirin.
  2. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip 15 dk. mikser yardımı ile çırpın.
  3. Muhallebi bir kenarda çırpılırken şeftalileri dilimler halinde kup veya kaselere paylaştırın.
  4. Şekeri kuru bir tavada eritin şeker iyice eriyip karamel rengi alınca şeftalilerin üzerine 1-2 kaşık dökün. Karamelize şekerin donmasını 2-3 dk. bekleyin.
  5. Çırpılmış muhallebiyi karamelli şeftalilerin üzerine dökün ve kupları buzdolabında bekletin.
  6. Servisten önce üzerini kavrulmuş ve iri çekilmiş fındık, fıstık ile süsleyin, bekletmeden sunun. 







29 Temmuz 2013 Pazartesi

KOLAY TEPSİ BÖREĞİ


Hazır yufkadan lezzetli mi lezzetli, kolay mı kolay, çok çok çok pratik bir börek yapmak istiyorsanız tarifini veriyorum. Hem de yorulmadan yapabileceğiniz bir börek tarifi. 


28 Temmuz 2013 Pazar

VİŞNE KOMPOSTOSU

İftar sofraları deyince aklıma börek ve yanında komposto gelir. Tazecik vişneler bugün komposto oldu. Buzdolabında buz gibi soğutun ve ister iftarda isterseniz de sahurda böreklerinizle sofranızda bulunsun.

İftar yemeğim için yaptığım vişne kompostosu


MALZEMELER
  • 500 gr. vişne
  • 5-6 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

YAPILIŞI
  1. Bir tencereye vişneleri, suyu, şekeri koyun. 
  2. Ocakta 10-15 dk. vişneler rengini suyuna verinceye kadar kaynatın. 
  3. Ocaktan aldıktan sonra soğutun. Buzdolabında bekletin ve soğuk servis yapın.




26 Temmuz 2013 Cuma

DOYURUCU İFTAR YEMEĞİ MENÜSÜ 8

Doyurucu ve lezzetli bir iftar yemeği düşünüyorsanız, kolaylıkla uygulayabileceğiniz yemek menümüz. Pide ve iftariyelikler yanında doyurucu ekşili köfte çorbası bulgur özlemimizi giderdi. Kuplarda meyveli ve sütlü karamelli şeftalili muhallebi tatlımız yanında, geleneksel tatlılardan şam tatlısı eşimin isteği üzerine yapıldı. İçeceğimiz yine geleneksel çay.


MENÜMÜZ
Çeşitli İftariyelikler

Ekşili Köfte (Bulgurlu Köfte Çorbası)




Kolay Tepsi Böreği
Kremalı Mantarlı Tavuk
Şam Tatlısı


Benzer İftar Menüleri:




25 Temmuz 2013 Perşembe

KREMALI MANTARLI TAVUK

Çok pratik, kendi pişen ve lezzetli bir tavuk yemeği. 
Tavukları alın, üzerine malzemeleri kat kat oturtun. Ocakta pişirin ve sofraya getirin. 
O kadar. 




MALZEMELER
  • 10 parça kemiksiz tavuk but
  • 400 gr. mantar
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 paket krema (200 gr.)
  • 1-2 çay kaşığı karabiber 
  • İstenirse 1 fiske köri 
  • Tuz 

YAPILIŞI
  1. Geniş ve yayvan bir tencereye tavukları yıkayıp alın. Üzerine doğranmış mantarları, domatesleri, biber, sarımsak, krema, 2 kaşık su ile karıştırılmış salça, karabiber, köri ve tuz ekleyin. 
  2. Hepsini ocakta orta-kısık ateşte pişirin. Tavuklar krema sosunun içinde olmalı eğer fazla suyu varsa da ocakta çektirin. 
  3. İsterseniz piştikten sonra biraz fırında tutabilirsiniz. 

*Kremalı mantarlı tavuk yanına patates püresi ve pirinç pilavı çok yakışır.




EKŞİLİ KÖFTE (Adana Usulü Bulgurlu Köfte Çorbası)

Adana'mızın sevilen çorbalarından biri olan ekşili köfte doyurucu bir çorbadır. Özellikle yeğenlerimin sevdiği bu şirin mini köfteli çorba bulgur özlemlerini giderdi. Analı kızlı çorba kadar yormayan, kolay yapılan ekşili köfte geleneksel tat arayanlar için ideal bir seçenek. Özellikle bu Ramazan günlerinde iftarda tercih edilebilecek bir çorba. 


MALZEMELER
Köfteler İçin:
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz
  • Islatmak ve yoğurmak için yeterince su
Çorba Suyu İçin:
  • 2-3 kaşık tereyağ 
  • 2 adet soğan 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 2 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım limon suyu
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi veya sumak ekşisi
Et Suyu İçin:
  • 2-3 parça kemikli et ( incik ve boyun olabilir) 
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
 
YAPILIŞI
  1. Önce et suyunu yapın. Malzemeleri bir tencerede iyice pişirin. Suyunu çorba için süzün. Etlerini çorbada kullanmak için küçük parçalara ayırın, bir kenarda bekletin.
  2. Köfteler için bulguru, salçalar, kimyon, karabiber, az tuz  ve biraz su ile ıslatıp yoğurun. Üzerini kapatıp 20-30 dk. bekletin.
  3. Yumuşayan bulguru biraz su yardımı ile iyice yoğurun. Bulgur kıvam alırken içine yumurta ekleyip yoğurun. Sonra un ekleyip su yardımı ile macun kıvamına getirin. Elinizi su ile ıslatın, küçük parçacıklar alıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Köfteleri buzdolabında bekletin.
  4. Çorbayı oluşturmak için tereyağında küçük doğranmış soğanları iyice pembeleştirin. İçine salçaları kırmızı biberi ekleyin. Üzerine et suyunu, su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
  5. Çorba kaynayınca içine köfteleri ve nohutları atın. Köfteler pişince limon suyunu ve nar ekşisini ekleyin.
  6. Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. İçine kırmızı pul biber ve kuru nane ekleyip biraz ocakta tutun. Çorbanın üzerine dökün. Bekletmeden servis yapın. 
*Bu çorbaya ekşi ve acı çok yakışır. Ekşisini fazlalaştırabilir ve acı pul biber ekleyebilirsiniz.
 




24 Temmuz 2013 Çarşamba

KABAKLI ÇORBA


Kabak mucize sebze. Çeşitli kabak tariflerine çorbasını da ekliyorum. Evdeki malzemeler ile kendi gelen bir çorba oldu. Pratik ve çok kolay yapılan bir çorba. Yiyen sürpriz misafirlerim bir tabakla yetinmeyip ikincisini aldılar. Kabak seven sevmeyen herkese sağlıklı kabaklı çorbayı tavsiye ediyorum.

İftarda mideyi yemeğe hazırlayan kabaklı çorba. 
Yeşil soğanın aroması, dereotunun tadı çorbayı zenginleştiriyor.

MALZEMELER
  • 1 kg. kabak
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 8-10 sap yeşil soğan
  • 1 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 gr. krema
  • 1 tablet tavuk suyu toz bulyon
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
  1. Soğanları küp küp doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp küp doğranmış kabakları ve yeşil biberi ekleyip orta ateşte 2-3 dk. sotelemeye devam edin.
  2. Üzerini kapatacak kadar su ve toz bulyon (veya tavuk suyu) ekleyip kabaklar pişinceye kadar ocakta tutun.
  3. Unu yarım bardak soğuk su ile karıştırın. Çorbanın suyundan azar azar üzerine aktararak sıvılaştırın. Çorbanın üzerine unlu suyu ip gibi dökün. Bir iki taşım kaynadıktan sonra blender ile ezin. Gerekirse sıcak su eklemesi yapın.
  4. Çorba kıvamını alınca içine kremayı boşaltın, taze soğanları küçük doğrayıp tereyağında soteleyin ve yarısını çorbanın içine dökün.  
  5. Servisten önce ince kıyılmış dereotunu çorbanın içine karıştırın.
  6. Çorbayı çukur tabağa aldığınızda üzerine birer kaşık sotelenmiş taze soğan ve bir tutam dereotu ile servis yapın.  





23 Temmuz 2013 Salı

PATLICAN MUSAKKA

Mevsim sebzesi patlıcan kıymayla bütünleşti. Bol domates ile lezzetlendi. İftar soframızda da sade pirinç pilavı ile eşlik etti.





MALZEMELER
  • 1 kg. patlıcan
  • 350 gr. yağsız kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 50 gr. tereyağı
  • Kırmızı pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak İçin:
  • Sıvıyağ veya zeytinyağ

YAPILIŞI
  1. Kıymanın üzerine bir fiske tuz ve 1 kahve fincanı su dökün; devamlı karıştırarak ocakta kavurun. Kavrulan kıymaya tereyağını ve küçük doğranmış soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin.  Soğanlar şeffaflaşınca biberi ekleyin. 2 adet küçük doğranmış domatesi, salçaları ekleyin. Kıyma domatesin suyunu çekince baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
  2. Patlıcanlatı alacalı soyun. Enine halkalar halinde doğrayın. Tuz ile ovup 10- 15 dk. bekletin. Bol suyla yıkayıp beyaz kağıt havlu ile kurutun. Sıvıyağda kızartın. Fazla yağını kağıt havluyla alın.
  3. Bir yayvan tencerenin tabanına  2-3 kaşık kıyma üzerinede kızarmış patlıcanları olacak şekilde kat kat yerlestirin. En üste kıymadan sonra kalan 1 domatesi doğrayın.
  4. 2 kaşık tuzsuz domates salçasını 1 çay bardağı su ile karıştırıp üzerine dökün. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar 25-30 dk. kadar pişirin. Fırında da pişirebilirsiniz.
  5. 10 dk. dinlendikten sonra servis yapın.







22 Temmuz 2013 Pazartesi

İFTAR YEMEĞİ MENÜSÜ 7

İftar yemeklerimizde protein tüketmek çok önemli. Çorbada tavuk etini kullanarak un çorbası hazırladım. Böreğimiz su böreği tadında makarna böreği ve yanında geleneksel içeceklerimizden şeftali kompostosu yer aldı. Ana yemeğimizde sebze ve kıymayı birlikte kullanarak patlıcan musakka yanında da sade pirinç pilavı, protein yüklü cacık; tatlımız geleneksel ve günümüz kombinasyonu, şık görünümlü, meyve dolu, kuplarda çilekli muhallebi oldu. İçeceğimiz iftarın olmazsa olmaz çay ve bol su oluyor. Çayımızın yanında da tuzlu halka atıştırdık.
İftar Pidemiz
MENÜMÜZ
TAVUKLU UN ÇORBASI
MAKARNA BÖREĞİ
CACIK
Tavuklu Un Çorbası
Makarna Böreği

Patlıcan Musakka



Şeftali Kompostosu
Kuplarda Çilekli Muhallebi













Tuzlu Halka


Benzer İftar Menüleri:






21 Temmuz 2013 Pazar

TAVUKLU UN ÇORBASI

Tereyağında un kavrulurken çıkan o muhteşem kokunun ve tadın, yemekteki lezzetinin üzerine başka bir tat tanımıyorum. İşte bugünkü çorbamız unun burcu kokusu ve protein yüklü tavuk etleri ile birlikte soframızda yer aldı. İftar için protein dolu, lezzet dolu harika bir çorba.


MALZEMELER
  • 1 adet tavuk göğsü (yaklaşık 500 gr.)
  • 6 yemek kaşığı dolusu un
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • Karabiber
  • Tuz

Tavuk Suyu İçin:
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • Tane karabiber

Üzeri İçin:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
  • İstenirse limonsuyu

YAPILIŞI
  1. Tavuk güğsünü limonla tuzla ovun sonra yıkayın. Soğan, yeşilbiber, tane karabiber, tuz ve üzerini geçecek kadar su ekleyip tavuk etlerini iyice pişirin. Pişen tavuk etlerinin suyunu çorbada kullanmak üzere süzün, bir kenarda bekletin. Etleri de küçük parçalar halinde liflerine ayırın (didikleyin).
  2. Ayrı bir tencerede yağı eritin üzerine unu ekleyip orta ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Un kokusu ve rengi koyulaşınca ocaktan alın. Biraz soğuyunca içine tavuk suyunu ve yeterince su ekleyin. Devamlı karıştırarak kaynatın. İçine tavuk etlerini, yeterince tuz ve karabiber ekleyin. Kıvama gelinceye kadar ocakta tutun.
  3. Servisten önce tereyağını ocakta kızdırın. İçine kırmızı pulbiberi atın. Fazla bekletmeden çorbanın üzerine dökün.  







19 Temmuz 2013 Cuma

KUPLARDA ÇİLEKLİ MUHALLEBİ

Meyvelerin bol olduğu mevsimde taze tüketiyoruz. Tatlılarımıza taze meyve eklemek çok sağlıklı ve lezzetli bir tat veriyor. Elimdeki çilekleri püre yaparak muhallebi ile eşleştirdim. Damla sakızı tadı ve çileklerin ekşimsi tadı birlikte lezzet şöleni yarattılar. İftardan sonra meyve-tatlı kombinasyonu arayanlara öneriyorum...



MALZEMELER
  • 1 lt. süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 1,5 kahve fincanı şeker
  • 2-3 parça damla sakızı
  • 100 gr. margarin
Üzeri İçin:
  • 750 gr. çilek
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • Antep fıstığı

YAPILIŞI
  1. Margarini un ile ocakta pembeleştirin (kavurmayın sadece un kokusunu giderin). Şekeri ve sütü ekleyip devamlı karıştırarak orta ateşte pişirin.
  2. Muhallebi bir kaç taşım kaynayınca damla sakızını un gibi olacak şekilde dövün ve içine atın. İyice kaynaşıp pişince ocaktan alın. Kıvamı biraz katı olursa 1-2 kepçe süt eklemesi yapın.
  3. Muhallebiyi 10-15 dk. mikser ile çırpın. Kupların veya kaselerin yarısına kadar doldurun.
  4. Çilekleri rondo ile ezin, püre haline getirin.
  5. Çilek püresinin yarısını nişasta ve şeker ile ocakta pişirin. İçine kalan çiğ çilek püresini dökün. Kuplardaki muhallebinin üzerine püreyi dökün ve buzdolabında bekletin.
  6. 2-3 saat sonra çilek ve fıstık ile üzerini süsleyip servis yapın.
*Çilek yerine frambuaz, şeftali, kivi, vişne gibi meyveleri de kullanabilirsiniz.







18 Temmuz 2013 Perşembe

FIRINDA DOMATESLİ PİRZOLA

Kendi kendine pişen zahmetsiz yemekler baştacım olmuş durumda.


MALZEMELER
  • 1/2 kg. kuzu pirzola
  • 1 adet orta boy soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı toz karabiber
  • 5-6 adet tane karabiber
  • Tuz
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 100 gr. tereyağ
YAPILIŞI
  1. Soğanları, sarımsakları küçük doğrayın. Üzerine tane karabiber, toz karabiber, kırmızı biber, domates salçası, 1 küçük doğranmış domates, 2 kaşık zeytinyağı ekleyin elinizle ovun. Soğanları, saımsakları biraz ezmeye çalışarak lezzetinin birbirine geçmesini sağlayın (Eldiven kullanabilirsiniz).
  2. Pirzolaları ve iri doğranmış kırmızı biberleri bu malzemelerle iyice karıştırıp fırın kabınıza yerleştirin. 
  3. Üzerine kalan domatesi halkalar halinde üzerine yerleştirin. Biberleri de aralarına yerleştirin.
  4. Tereyağını küçük parçalar halinde üzerine serpin. Üzerini streç ile kapatıp fırına sürünceye kadar buzdolabında tutabilirsiniz. 
  5. Servisten 2 saat önce dışarı çıkartıp üzerine 1 çay bardağı kadar su ekleyip 180-200 C'de ki fırında üzeri alimiyum folyo ile kapalı halde önce 30 dk. tutun, sonra üzerinden aliminyum folyoyu alıp etler pişip kızarıncaya kadar fırında tutun. Suyunu çekip yağında kalmalıdır (Etinizin yumuşaklığına göre gerekirse suyunu biraz daha ekleyebilirsiniz ).  





17 Temmuz 2013 Çarşamba

BAKLAVALIK YUFKADAN KOL BÖREĞİ

Kol böreği yapmaktan korkmayın....
Hazır baklavalık yufkalar bizim yardımcımız olmuş durumda.
Dikkat, dikkat...
Baklavalık yufkaları alırken içindekiler yazısını dikkatli şekilde iyice okuyun. İçinde un ve nişasta olanları kullanın. İçinde sadece nişasta olanlar börekte biraz sert oluyor.

16 Temmuz 2013 Salı

KOLAY İFTAR YEMEĞİ MENÜSÜ 6

Aslında zaman azlığından çabucak hazırladığım bir iftar yemeği oldu. Pratik yemekler olması  hazırlarken vakit kazandırdı. 
Menümüzde herkesin sevdiği mercimek çorbası bu kez sütlü oldu. Pirzolalar avcarlanıp fırında pişirildi. Baklavalık yufkadan kıymalı-patatesli kol böreği yapıldı. Arpa şehriye pilavını iftar vaktine zar zor yetiştirebildim. Bir Ramazan klasiği olan güllaç, ceviz ve taze mevsim meyveleri eşliğinde yer aldı. 
İçeceğimiz taze limonlar ve fesleğenle yapılan limonata oldu.



Menümüz
Çeşitli İftariyelikler
Sütlü Mercimek Çorbası
Limonata










                                                                                                                               







SÜTLÜ MERCİMEK ÇORBASI

Mercimek çorbası sevilen ve tercih edilen bir çorbadır. Yolculuklarda mola verilen yerlerde eğer bir çorba isteyecek olursanız mutlaka mercimek çorbası bulunur. Malzemelerinin her mutfakta demirbaş niteliğinde bulunması ve bozulmaması, çorbayı ani durumlarda kurtarıcı yapıyor. İçine süt eklendiğinde lezzeti artıyor.


MALZEMELER

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı süt
  • Etsuyu veya toz bulyon (et veya tavuk )
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tereyağ
  • Kırmızı biber
  • Kuru nane

YAPILIŞI

  1. Soğanları küçük doğrayıp tereyağında soteleyin. Küçük doğranmış kırmızı yeşil biber, patatesi ekleyip sotelemeye devam edin.
  2. Salça ekleyin, salça biraz kavrulunca üzerine mercimek ve pirinçleri ekleyin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su (su ile birlikte toz bulyon) veya etsuyu döküp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yeterince tuzunu atın. Gerekirse mercimeklerin üzerine sıcak su eklemesi yapın. Süt ekleneceği için kıvamını biraz  koyu bırakın. 
  3. Mercimekler iyice açılıp kaynaşınca el blenderi ile çorbayı ezin. Üzerine süt ekleyin. Bir kaç taşım kaynadıktan sonra kimyon ve karabiber ekleyin, ocaktan alın.
  4. Servis yapmadan hemen önce üzeri için 3 kaşık tereyağı küçük bir tavada ocakta kızdırın. İçine kırmızı biber ve kuru nane atın. Bekletmeden çorbanın üzerine dökün ve servis yapın. 

* Üzerine isteğe göre limon suyu ve kıtır ekmek parçaları ile sunabilirsiniz.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...