27 Eylül 2013 Cuma

TAHİNLİ KURABİYE


Kurabiyede tahini hiç denediniz mi? Ben yeni denedim ve çok sevdim. Un kurabiyesi gibi ağızda dağılan tahinli ve cevizli kurabiyeler yaptım. Mini mini, tek lokmalık ve dayanıklı kurabiyelerden bunlar. İçinde faydalı besin hücre yenileyen tahin kurabiyeye çok ayrı lezzet veriyor. 

23 Eylül 2013 Pazartesi

BİR NARLIKUYU KLASİĞİ; YÖRÜK APO'NUN YERİ


Haftasonu Narlıkuyu'da yaptığımız geziden sonra soluğu Yörük Apo'nun yerinde aldık. Aslında adı Lagos Balık Restorant; ama herkes Apo'nun yeri olarak bilir. Salataları, turşuları, soğuk-sıcak mezeleri, çeşit çeşit balıkları tazecik ve tartışmasız çok lezzetlidir.

21 Eylül 2013 Cumartesi

NARLIKUYU MÜZESİ, CENNET CEHENNEM, ASTIM MAĞARASI



Haftasonu Silifke - Narlıkuyu sahillerindeydim. Narlıkuyu müzesi, Astım Mağarası ve Cennet-Cehennem'i görme fırsatım oldu. Buralara yolunuz düşerse mutlaka ziyaret etmeli bu doğal güzellikleri, tarihi yaşanmışlıkları görmelisiniz.
Narlıkuyu Koyu Antik Çağ ve Bizans Döneminde Cennet-Cehennem'e tapınma ve geziye gelenler için bir deniz kapısı olmuştur. Ortaçağda ismi Porto Colomie diye bilinen bu yerleşim yeri görkemli bir hamama sahiptir. M.S. 4. yüzyıla ait bu hamam yapısından bugün sadece su yalağı ile yıkanma bölümündeki taban mozaiği günümüze gelebilmiştir.
Doğu Roma İmparatorluğu yönetiminde yüksek bir göreve sahip olduğu anlaşılan Poimenius, Cennet Obruğu'nun derinliklerinden geçerek Narlıkuyu'daki doğa harikası küçük körfezde

14 Eylül 2013 Cumartesi

ŞEFTALİ KONSERVESİ



Kış gelince şeftali yemek ister misiniz? Cevabınız EVET ise şeftaliler mis gibi kokarken ve mevsimindeyken kışa saklayalım ne dersiniz? 

12 Eylül 2013 Perşembe

PATATESLİ MANTAR SOTE


Mantarı sever misiniz, bilmiyorum. Zaman zaman mutfağımda kullanırım. Bazen içini doldurur fırınlarım. Bu kez bol soğanlı ve patatesli olarak soframda yer aldı. Balığın, etin, tavuğun yanına yakışabilen bir yemek oldu. Patates ve mantar birlikteliği

11 Eylül 2013 Çarşamba

PALAMUT PİLAKİ

 

Balık mevsimi geldi. Nihayet fosfor kaynağına kavuştuk. Palamutlar balık tezgahlarında yerlerini aldı. Mutfağımızda palamutun pilakisi pişirildi. Yanına da patatesli mantar sote eşlik etti. Birlikte lezzet uyumu çok güzel oldu.

9 Eylül 2013 Pazartesi

PATLICAN DOLMA (Adana Usulü)



Pazarda tazecik, mini mini patlıcanlar aklımı başımdan aldı. Bir baktım torbam mini patlıcanlarla doluvermiş. Akşama patlıcan dolmalarını hazırladım. Üzerine de sarımsaklı ekşili sosunu yaptım.

5 Eylül 2013 Perşembe

DOMATESLİ SÜS BİBERİ TURŞUSU





Çok pratik, çok kolay, lezzetli mi lezzetli bir domatesli turşu yapıyorum. Pazarda tazecik sebzeler kullanarak mutfağımda sağlıklı kışlık yiyecekler hazırlıyorum. Domatesler

4 Eylül 2013 Çarşamba

KIŞLIK TAZE FASULYE


Merhabalar...
Bir kaç gündür kışlık sebze hazırlıyorum. Sonbaharda tadında sebzeler kış için kavanozlarda ve derin dondurucuda saklanıyor. Her cins domates pişirildi, kavanozlarla dolabıma kışlık domatesler yerleştirildi. Barbunya, bamya, kırmızı biber temizlendi doğrandı, poşetlendi; dondurucuda yerini aldı.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...