30 Ekim 2013 Çarşamba

KÖRİ SOSLU TAVUK


Bu sıralar nedendir bilmem Hint Mutfağına ilgim artmış durumda. Körili, safranlı bol baharatlı yemekler çok hoşuma gidiyor. Bildiğimiz mantarlı tavuk yemeği krema ve köri ile zenginleşti. Farklı lezzetleri denemek istiyorsanız uygulayın.

29 Ekim 2013 Salı

CUMHURİYETİMİZİN 90. YILI KUTLU OLSUN


Bugün 29 Ekim, Türk Ulusunun yeniden var olma günü, Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıl dönümü. Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti nasıl kurduğu, hangi mücadeleler sonucunda oluşturduğu bu topraklar üzerinde yaşayan herkes tarafından bilinmeli ve Cumhuriyet yaşatılmalı. 
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.







27 Ekim 2013 Pazar

KABAKLI KEK


Yeşil sebzeler sağlıklı beslenme ile özdeşleşmiştir adeta. Yemyeşil ıspanak, kabak, pırasa, marul, maydanoz, nane....Daha saysam liste uzar gider. Bol bol salata olarak tükettiklerimin yanısıra zeytinyağlı veya sıcak sebze yemeği olarak da tükettiklerim var. Sebzeleri zaman zaman böreklerde çorbalarda da kullanıyorum. Peki, sebze kullanmayı KEK'te denediniz mi? Ben denemiştim ama o deneme tuzlu kekte idi.

24 Ekim 2013 Perşembe

NUTELLA'LI CHEESECAKE



Pembe prenses yeğenim Talya'nın yaşgününe yaptığım cheesecake'in üzerini hepimizin sevdiği Nutella ile kapladım. Nutella sevdalısı Talya sürpriz pastayı görünce çok heyecanlandı ve sevindi. Tadının lezzeti hala damaklarımızda kalan Nutella'lı Cheesecake'i denemelisiniz.

22 Ekim 2013 Salı

FISTIKLI MAKARON


Makaron merakım bu kez fıstıklandı. Yemyeşil antepfıstığıyla bütünleşen makaronların tarifi duayen Pierre Hermé'nin MACARONS kitabından. Her bir basamağı dikkatlice uygularsanız, fırında eteklenen, ısırınca dışı kıtır içi yumuşacık başarılı makaronlar yapmanız çok çok kolay.

21 Ekim 2013 Pazartesi

KEREVİZ ÇORBASI


Havalar soğumaya başlayınca çorba içmeye ne dersiniz? Bayram ve tatil sonrası bizi hafifletecek içi bol kerevizli çorbalar yapalım ; hem içimiz ısınsın hem de sindirim sistemimiz rahatlasın, dinlensin.

13 Ekim 2013 Pazar

KAKAOLU TOPLAR


Bayram geliyor ve mini, kakaolu, tadımlık topları misafirlerinize sunabilirsiniz. Şirin ve sevimli toplara bayılacak, her zaman evinizde bulundurmak isteyeceksiniz. 

4 Ekim 2013 Cuma

PULLU BALIK


Günlerim koşuşturma içinde ve yoğun geçiyor. Her şey iyi de, akşama ne pişirilecek sorusuna haftalık çözüm arıyorum. Çözümü kendi kendine pişen, vakit almayan yemeklerde buluyorum. Çok pratik, kolay ve lezzetli mi, lezzetli balık yapıyorum. Salatayı hazırlayıncaya kadar balıklarımız pişiyor ve zevkle yiyoruz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...