15 Mart 2015 Pazar

TAM PORTAKALLI KEK

Portakallı Tat = Ferahlatıcı (Fresh) Tat 


Baharın Adana'ya geldiği portakal çiçeklerinin kokusundan belli olur. Yolda yürürken adeta portakallı parfüm kokusunu alırsınız. Adana Kebabı'ndan sonra ''Portakal'' ve ''Portakal Çiçeği'' Adana ile o kadar özdeşleşti ki son iki yıldır güzel kentimizde Portakal Çiçeği Karnavalı düzenleniyor. Bu yıl üçüncüsü kutlanacak karnavalımızın daha çok ses getireceğine inanıyorum. Karnaval coşkusuyla Portakalın bütün kokusu ve tadı kek içinde olsun istediğimden Tam Portakallı bir kek pişirdim. Karnavala katılmadan bu keki bir deneyin, portakal kokusunu içinizde hissedin. Sonra da 4 Nisan'da Adana'ya gelerek bizlerle birlikte karnaval coşkusunu yaşayın.

5 Mart 2015 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI NOHUTLU KEREVİZ

Mart ayının gelmesiyle bahara girmiş bulunuyoruz. Baharda kışa göre daha hafif yiyecekleri tercih etmek sağlığımıza iyi geliyor. Bizi canlı tutacak enerji verecek ve sağlıklı  ''ne pişirelim?'' diyorsanız, kış sebzelerinden oluşan bir zeytinyağlı öneriyorum. 

2 Mart 2015 Pazartesi

PORTAKALLI ŞİFON KEK

Tüy gibi hafif kek = Şifon Kek


Ağızda dağılan, bir anda yok olan, pamuk gibi uçuş uçuş, hafif mi hafif, bir kek mi arıyorsunuz? Şöyle buram buram portakal kokulu da olsun istiyorsanız, tam isabet...doğru yerdesiniz.
Uzun zamandır sizlerle paylaşmak istediğim ve instagramda yayınladığımdan bu yana sürekli tarifi sorulan çok ilgi gören bir kek. Bu keki bir pişiriyorsunuz 3-5 gün aynı tazelikte ve hafiflikte kalıyor; inanamıyorsunuz. 

1 Mart 2015 Pazar

NEW YORK KAR ALTINDA KALIRSA...


New York'ta kar alarmı var. Tipi, fırtına gelecek. Şehirde bütün önlemler alınmaya başlandı. Okullar tatil. Acil durum dışında kimse sokağa çıkmıyor. Peki ben ne yapıyorum? İki günlüğüne New York'tayım ve otel odasından kar altındaki şehri izliyorum.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...