Uzun zaman sonra merhabalar.
Tuzlu Çubuk nam-ı diğer BATON SALE ile iyi haftalar diliyorum.
Uzun süre tazeliğini kaybetmeyen tuzlu çubukları ister tek başına, isterseniz peynir veya dip soslarla birlikte yiyebilirsiniz.
Birkaç denemeden sonra ağız tadımıza göre tarifini değiştirdim, geliştirdim.
Tabiki tereyağı vazgeçilmezimiz:)
MALZEMELER
·
250
gr. Tereyağı ( oda sıcaklığında)
·
2
adet yumurta ( 1 adet yumurta sarısını üzerine sürmek için ayırın)
·
1
bardak’tan 1 parmak eksik
su ve zeytinyağı karışımı ( 3 yemek kaşığı zeytinyağı kalanı su)
·
1
çay kaşığı hardal silme
·
1
çay kaşığı mahlep
·
3
çay kaşığı tuz
·
6
çay kaşığı şeker
·
5
- 5,5 su bardağı un
Üzerine: yumurta sarısı, susam,
çörekotu
Burada verilen ölçüler için
çubukların üzerine 1 bütün yumurta ve 1 yumurta sarısını çırpıp süreceksiniz.
İsterseniz sadece 2 yumurta sarısı da kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI
- Unu bir kaba eleyin.
- Ortasını açın; malzemeleri ortasına yerleştirin ve karıştırın. Ele yapılmayan Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 15 – 20 dk. dinlendirin.
- İkiye ayırıp dikdörtgen şeklinde açın. Uzun kesin. Elinizle çubuk yapın. Yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu susam ekeleyip 175 C de ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar 30-35 dk pişirin. Tepside soğuduktan sonra alın.
Toplam 34-35 adet uzun çubuk elde ediyorsunuz.