13 Aralık 2019 Cuma

BALKABAKLI LEZZETLER EŞLİĞİNDE İKİ MUHTEŞEM YAZAR İLE SÖYLEŞİ




Kasım ayında benim için çok heyecan dolu ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdik. Gençlerin eğitimine yardımcı olmak, dokunmak, sosyal sorumluluk projeleri çok önemli. 
Bu amaç doğrultusunda 28 Kasım'da
Üyesi olduğum
ADANA KİMSESİZ VE MUHTAÇ ÇOCUKLARA YARDIM DERNEĞİ’nin @01akmcder 
''Balkabaklı Lezzetler Eşliğinde Muhteşem İki Yazar İle Söyleşi'' etkinliğimiz vardı.



Ben @lezzetlisanatlar olarak Balkabaklı Çorba, Sevgili Nur Brunette Patisserie 
@brunettepatisserie olarak Balkabaklı Sütlaç hazırladık.
Büfemiz için hazırladığım Balkabaklı Şifon Kek yerini alırken, 
Nur ikramlık özel tuzlu kıtırlar ve bezeler getirmişti. Hoş sohbeti ve enerjisiyle güzel günümüzü renklendirdi. Atölye ve ikramlık ürünler için Nur’a teşekkür ediyorum.










































Balkabağı Çorbası
 






Balkabaklı Şifon Kek

(Çorba ve kekin tariflerini @lezzetlisanatlar instagram hesabımda bulabilirsiniz; burada da vereceğim.)

Yazarlarımızdan sevgili Seçim Seziş @secim_sezis yazar oluşundan, kitaplarından, hayata bakışından, konuştuklarını değil sustuklarını yazdığını anlatırken;
sevgili Yasemin Mıstıkoğlu @ymistikoglu basında yetişmiş biri olarak evlendikten sonra Ankara’dan Antakya’ya geliş öyküsünü, hayatı, ailenin ve büyüklerimizin öneminden söz etti. Her iki yazarımız STK’nı önemsediklerini ve etkinliğimizde satılan kitaplarının gelirlerini derneğimize bağışladılar. 
İki yazarımıza da her türlü katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.




Bu özel etkinliğimize 
Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş’ın zarif eşi 
Sayın Beyhan Demirtaş’ın da katılımıyla onurlandık. 
Etkinliği gerçekleştirdiğimiz DİVAN ADANA’da @divanadana hazırlıktan sunuma tüm süreçte bize yardımcı olan, adeta evimizde gibi hissettiğimiz Divan Adana Oteline, Divan Adana Müdürü sn. Ünal Bey ve ekibine, Alperen Şef’e @alperenchef , Hasan Bey’e @hasansertler , Barış Bey’e, Şilan Hanım’a, Harun Şef’e @chefsorohs ve emeği geçen tüm Divan Adana personeline teşekkür ederim.

Ayrıca masalarımızdaki çiçeklerimize sponsor olan güler yüzlü çalışkan Hasbi Toygar Uçar 
@htuorganization ve Mustafa @frezya_mustafa ‘ya teşekkür ediyorum.

4 Mart 2019 Pazartesi

TUZLU ÇUBUK - BATON SALE




Uzun zaman sonra merhabalar.
Tuzlu Çubuk nam-ı diğer BATON SALE ile iyi haftalar diliyorum.
Uzun süre tazeliğini kaybetmeyen tuzlu çubukları ister tek başına, isterseniz peynir veya dip soslarla birlikte yiyebilirsiniz.
Birkaç denemeden sonra ağız tadımıza göre tarifini değiştirdim, geliştirdim.
Tabiki tereyağı vazgeçilmezimiz:)






MALZEMELER

·       250 gr. Tereyağı ( oda sıcaklığında)
·       2 adet yumurta ( 1 adet yumurta sarısını üzerine sürmek için ayırın)
·       1 bardak’tan 1 parmak eksik su ve zeytinyağı karışımı ( 3 yemek kaşığı zeytinyağı kalanı su)
·       1 çay kaşığı hardal silme
·       1 çay kaşığı mahlep
·       3 çay kaşığı tuz
·       6 çay kaşığı şeker
·       5 - 5,5 su bardağı un


Üzerine: yumurta sarısı, susam, çörekotu

Burada verilen ölçüler için çubukların üzerine 1 bütün yumurta ve 1 yumurta sarısını çırpıp süreceksiniz. İsterseniz sadece 2 yumurta sarısı da kullanabilirsiniz.


YAPILIŞI
  1. Unu bir kaba eleyin.
  2. Ortasını açın; malzemeleri ortasına yerleştirin ve karıştırın. Ele yapılmayan Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 15 – 20 dk. dinlendirin.
  3. İkiye ayırıp dikdörtgen şeklinde açın. Uzun kesin. Elinizle çubuk yapın. Yağlanmış tepsiye dizin.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu susam ekeleyip 175 C de ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar 30-35 dk pişirin. Tepside soğuduktan sonra alın.


Toplam 34-35 adet uzun çubuk elde ediyorsunuz.