Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Mart 2012 Perşembe

ELMALI KEK

Elmanın kullanıldığı her pasta, tart, yemek ... çok güzel oluyor.  
Benim çocuklarımın küçükken sabırsızlıkla bekledikleri keklerden biridir Elmalı Kek.
Ilık sütlerine Elmalı Kek eşlik ederdi. Yumuşacık, mis gibi tarçın kokan bu kek büyüseler de çocuklarım (özellikle oğlum) için hala favori keklerden biri. 



 Burada keke sadece elma koydum. Eğer seviliyorsa siz ceviz, fındık, kuru üzüm...vs. benzeri malzemeleri ekleyebilirsiniz. Daha da zenginleştirmek isterseniz karamel yapıp içine kavrulmuş ceviz ekleyip üzerine ılık ılık dökebilirsiniz.




MALZEMELER

  • 500 gr. elma (kırmızı Amasya veya Rome Beauty)
  • 1-2 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı soğuk su
  • 120 gr. eritilmiş margarin veya sıvı yağ
  • 120 gr. un (1 su bardağı)
  • 2 adet yumurta
  • 150 gr. toz şeker
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 paket vanilya

YAPILIŞI

  1. Elmaları soyun.Sert kısımlarını çıkartıp ince dilimler halinde doğrayın.
  2. Elmaları çapı 22-24 cm. lik yağlanmış bir tart kalıbının tabanına yerleştirin.
  3. Üzerine tarçın, soğuk su, 2 çay kaşığı toz şekeri serpin.
  4. Yumurtaları ve 150 gr. toz şekeri mikserde iyice çırpın. Kabarıp boza kıvamına gelsin.
  5. Yağ, vanilya, kabartma tozu, unu ekleyip bir spatula veya ahşap bir kaşıkla karıştırın.
  6. Hazırlanan hamuru elmaların üzerine dökün.
  7. 175 C'de 40-45 dk. üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Pişen keki soğuyunca ters çevirin ve servis yapın. 

2 yorum:

  1. Pırıl elmalı kek benim de favorim. Hemen bu tarifi de deneyeceğim. Ohhh be arkadaşım ne iyi ettin de şu blogunu açtın....

    YanıtlaSil
  2. Benimde en sevdiğim keklerden biridir..
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil