Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Mayıs 2012 Cumartesi

GÜVEÇTE BAHÇIVAN KEBABI

Baharda sebzelerden taze bezelyeyi mutlaka kullanırım. Şöyle bezelyeli, havuçlu, patatesli bahçıvan kebabı yaptım ve birer kişilik güveçlere paylaştırdım. Güveçlerin üzerini de milföy hamuruyla kapladım.Yemekten önce fırına sürdüm. Hem milföyler nar gibi kızardı, hem de mis gibi kokular iştahları kabarttı.Akşam, fırında pişen nedir diye herkes merak içinde. Güveçlerin kapağını açınca, içinde saklanmış kebaba ulaşmanın tatlı sevinci lezzetle de birleşince ''Erkeğin kalbine giden yol, midesinden geçer.'' sözünün doğruluğunu  yüzlerindeki gülümsemeden almış oldum.




MALZEMELER
  • 500 gr. bonfile ( kuşbaşı doğranmış)
  • 1 orta boy soğan (küçük küp doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (küçük doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber (küçük doğranmış)
  • 1 küçük domates 
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 su bardağı taze bezelye
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 adet tereyağlı kare milföy hamuru

YAPILIŞI
  1. Bonfileler kısık ateşte suyunu bıraksın sonra çeksin. Etleri pişirecek kadar su koyun ve etleri pişirin.
  2. Pişen etleri tereyağda kavurun etler kızarsın. 
  3. Soğanı, biberleri etle birlikte kavurun.
  4. Küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler biraz ezilince salçayı koyun.
  5. Bezelye ve havuçları ekleyin; tuzunu ayarlayın. Üzerini kapatacak kadar su koyun ve pişmeye bırakın. 
  6. Bezelyeler yarı pişince patatesleri de ekleyin. Pişirmeye devam edin. Patatesler pişip suyunu çekip yağıyla kalıncaya kadar pişirin.
  7. Pişen kebabı toprak güveçlere paylaştırın. Benim güveçlerimin büyüklüğüne göre 4 adet oldu.
  8. Hamurları güveçlerin ölçüsüne göre yuvarlak kesin. Güveçlerin ağzını hamurla kapatın. Artan parçalardan üzerlerine şekil verin.
  9. Fırında 175 C'de üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dk. pişirin ve sıcak servis yapın.




3 yorum:

  1. Ben böyle sunumlu yemeklere bayılırım.Bende tavuk sote yaparak denemiştim. O da güzel oluyor.Ellerine sağlık şekerim. Bu arada pazar günleri 13:30 da mucize lezzetler adı altında Refika B. nin proramı var. Çok güzel tarifleri.İnternettede Refikanın Mutfağı diye bakabilirsin.Tavsiyedir. Görüşüürüz fatoşun mutfak günlüğü

    YanıtlaSil
  2. offfff harika gorunuyor ellerine saglik hayatim,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  3. Fatoşcum ben de Refikayı ilgiyle izliyorum, teşekkürler.
    u.aydın, zarif yorumuna teşekkürler.

    YanıtlaSil