Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Mayıs 2012 Pazar

JÖLELİ ÇİLEKLİ PASTA


Bu sıralar mevsim gereği evimizde çilek bolluğu var. Kim markete pazara gitse eve çilekle dönüyor. Bu çileklere yakışacak güzel bir kalıbım da var. Hem buzdolabında hem de derin dondurucuda rahatlıkla tutabileceğim cinsten bir kalıp. Evdeki malzemelere bakıyorum; çilekli jölem, çilekli pudingim de var. Hepsini karıştırıp gençlik bayramına hazır bir pastam olsun istiyorum. Kendimce karıştırdım. Sıcak günlerde ferahlatacak çabucak oluveren bu pastayı vakit kaybetmeden yapabilirsiniz.





 Kalıbın kullanımı çok pratik. Pastayı çıkarırken hiç zorlanmadım.







MALZEMELER

  • 1 kutu Dr.Oetker Jel Çilek aromalı
  • 1 paket çilekli puding
  • 3 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 10 parça savayer bisküvi 
  • 1 portakal suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 15-20 adet iri çilek

YAPILIŞI

  1. 1 kutu jeli 2,5 su bardağı sıcak su ile karıştırın ve kalıba boşaltın. Buzdolabında 8-10 dk. bekletin.
  2. Çilekleri boyuna 4'e kesip jelin içine yerleştirin. Buzdolabına yerleştirin.
  3. Çilekli pudingi 3 su bardağı sütle pişirin. Toz jeletini 3 yemek kaşığı sıcak su ile eritin ve pudinge karıştırın. Puding ılıyınca jelin üzerine dökün. 
  4. Savayer bisküvileri kalıba yerleşecek şekilde kesin.
  5. Portakal suyu, süt ve şekeri karıştırın. Bisküvileri bu karışıma batırıp pudingin üzerine yerleştirin.
  6. Buzdolabında 3 saat kadar bekletin ve servis yapın.



*** Pastada kullandığım kalıbı kuzenim Nalan'dan almıştım.***
*** İsterseniz ulaşabilirsiniz 0 530 235 25 54 .***


21 yorum:

  1. Öncelikle ziyaretin için teşekkürler. Tatlıya bayıldım...Pasta kalıbını nerden aldın, çok değişikmiş...Bende almak isterim...Büyük marketlerde varmıdır acaba? fatoşun mutfak günlüğü

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canım sayfana tesadüfen ulaştım.Hele Adana'da yaşadığını öğ
    renince daha bir sevindim:)))Eşim
    Ceyhan doğumlu.Bende Seyhan'da Huzurevleri mahallesinde 2 sene oturdum.İnşallah emeklilikte yerleşicez.Ellerine sağlık bende beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. tam sanat eseri olmus bu hayatim;ellerine saglik,o kaliptan tr'de benimde var almami bekliyor.ben de boyle seyler yaparim o zaman:)))) sevgilerle.

    YanıtlaSil
  4. :) yazının silinmesine üzüldüm canım. yeniden yorum yapmak gerekirse sanat eseri yapmak gibi birşey bu yemek pasta olayı.. sürekli yeni şeyler görüyorum bloglarda harika kadınlarımız var :)

    YanıtlaSil
  5. Fatoşcum yorumuna teşekkürler. Kalıp marketlerde satılmıyor. Ürün tupperware in. Kuzenim Nalan kalıbı satıyor, istersen satın alabilirsin. Telefonu tarifin altında yazıyor ulaşabilirsin. Sevgiler.
    Derya, Adana'da iki yıl da olsa yaşadığına memnun oldum. Ziyaret edeceğim yoruma teşekkürler.
    u.aydın, sen de yapabilirsin tabii. bir sanat eseri sen de yap hadi durma.
    Mervecim, tekrar seni yordum. Yorumuna ve ilgine çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  6. sanat eseri olmuş gerçekten çok güzel canım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Görüntü muhteşemmmm
    Tam bloğun adına yaraşır.
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. süper süper süper
    görüntüye bayıldım
    ellerine sağlık
    sevgiler gönderiyorum

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşım sana bir süprizim var. Ama bu sürprizi öğrenmek istiyorsan bloğumu ziyerete gelmen gerekiyor..Bekliyooooruuummm fatoşun mutfak günlüğü

    YanıtlaSil
  10. Sana bir sürprizim var.Merak ediyorsan blogumu ziyaret etmen gerekiyor.Bekliyorumm. fatoşun mutfak günlüğü

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel anlatmışsınız. Kalıbınız gerçekten çok güzel. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. bayılırım çilekli lezzetlere muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. merhaba toz jelatin adanada nerede satılıyor acaba?tarif bi harika denemek istiyorum ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  14. tarif çok güzel toz jelatin adanada nerede bulabilirin acaba denemek istiyorum kalıbım var aynısından bayılıyorum bu kalıba başarılar diliyorum size.

    YanıtlaSil
  15. Fatimanurcum,
    Tariflerimin sıkı takipçisisin, teşekkürler ve her tarifi deneyeceğinden eminim.
    Toz jeletini Küçük Saat civarında bulunan pasta malzemesi satan dükkanlardan bulabilirsin.
    Ben İstanbul Eminönü'den almıştım.
    Çok kolay ve lezzetli bir pastadır, yaparken kolay gelsin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. ayyy :)ben bayılıyorum size yaa komik olmuşum ard arda çıkmış yazılar gitmiyor diye yaptım bende tüh.sizibeğeniyorum bende yaptıklarımı sizinle paylaşmak size sunmak isterim beğeneceğnize eminim:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  17. sorum var bu kalıptan bendede var acaba kalıba bi işlem yapmak gerekiyormu?yağlamak,ıslatmak vs.. kolay çıkması için?teşekkürederim

    YanıtlaSil
  18. Fatimanur,
    Birşey yapmana gerek yok.
    Kalıbın kuru temiz olsun yeter.
    Ters çevirince 2-3 dk. bekle,çıkıveriyor.

    YanıtlaSil
  19. tarifinizi yaptım muzlu verdiyonunuda ama jel servis esnasında pudingin üzerinde çok zor duruyor bunun için eklemem gereken malzeme varmı?

    YanıtlaSil
  20. Sayın ümit Ozger ,
    Bu pastayı denemenize sevindim. Ellerinize sağlık:))
    Fotoğrafta dikkat ederseniz çileklerin taban kısmı pudingde. Siz de muzlu yaparken muzun bir yarısı jelde, diğer yarısı pudingde olursa kaymayı biraz önleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil