Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Mayıs 2012 Cumartesi

SEBZELİ OMLET

Pazar günleri aile bireyleri bir arada olunca kahvaltılar daha özenli ve çeşitli oluyor. Yumurta kahvaltıların demirbaşı niteliğinde olunca şöyle sağlıklı, lezzetli ve doyurucu bir omlet yapmak  benim için kaçınılmaz oldu. İçinde peynir, süt, yeşil biber, domates mevcut. İsterseniz içine jambon, salam...vb. lezzetler de ekleyebilirsiniz. Sizin yaratıcılığınıza ve tercihinize bırakıyorum.


MALZEMELER
  • 6 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 orta boy domates
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İstenilen miktarda tuz
  • Bir tutam maydanoz

YAPILIŞI

  1. Yumurtaları derin bir kasede tuz ve sütü ekleyip çatal ile çırpın.
  2. Domates ve yeşil biberleri küçük doğrayın. 
  3. Geniş bir döküm veya teflon tavada tereyağını eritin. Üzerine çırptığınız yumurtaları dökün.
  4. Yumurtalar tavanın tabanında biraz kabuk tutunca kaşar peynirini, yeşil biberleri ve domatesleri üzerine serpiştirin. Dikkat edin, malzemeler yumurtanın dışına taşmasın.
  5. Yumurtaların altı iyice kızarıncaya kadar orta ateşte ocakta tutun.
  6. Yumurtaların altı iyice kızarıp üzeri de katılaşınca olmuş demektir.
  7. Bir spatula veya mala yardımıyla omleti ikiye katlayın ve servis tabağına yerleştirin.
  8. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.






4 yorum:

  1. Pırıl'cım ellerine sağlık çalıştığım
    için ailece kahvaltı şansımız sadece haftada 1 gün oluyor.O gün tabii elden geldiğince güzel sofralar kuruluyor:)))Omleti ailece çok severiz ellerine sağlık.Mutlu hafta sonları sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. pırıl hanımcım en güzel hali bu hali bence omletin ellerinize sağlık sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  3. kardelen sezgin, bu tadı biz de çok seviyoruz. Yorumuna teşekkürler.
    derya, teşekkürler güzel hafta sonları :))
    fikir projeleri, sizlerin de yorumlarına çok teşekkürler ve sevgiler...

    YanıtlaSil