Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Haziran 2012 Çarşamba

FIRINDA PATLICAN

Seyahat sonrası hafif yemek sindirim sistemimi rahatlatır. Hafif yemek bana göre sebzelerden oluşur. Kabak, patlıcan gibi sebzelerin yemekleri özellikle fırında pişirilince dayanılmaz olur.
İşte bugün patlıcanlarla hem göze hem de damağa hitap eden lezzetli hafif bir yemek yaptım. 



İşe patlıcanları bir sanatçı titizliğinde dilimlemekle başlamalısınız.
Renklerin belirlenmesi için de mor, beyaz , kırmızı ve yeşil rengini içeren yiyecekleri sırasıyla biraraya getirdim. 
Pişirince renkler biraz soldu tabii :((




MALZEMELER

  • 5 adet kemer patlıcan
  • 2 orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 200 gr. dil peyniri
  • 3 - 4 diş sarımsak
  • 1 tutam taze kekik (bulamazsanız kuru kekik)
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz 

YAPILIŞI

  1. Patlıcanları soymadan ve baş kısımları kalacak şekilde uzunlamasına kesin.
  2. Tuz ile patlıcanları ovun. Tuz dilim aralarına girsin. 15-20 dk bekleyin, acı suyunu bırakınca iyice yıkayın ve bir tepsiye alıp patlıcanların arasını beyaz kağıt ile kurulayın.
  3. Domateslein kabuğunu soymadan ince elma dilimi şeklinde doğrayın.
  4. Yeşil biberleri iri parçalar halinde doğrayın.
  5. Peyniri uzun parçalar halinde doğrayın. 
  6. Patlıcanların aralarına domates, peynir ve yeşil biberleri sırasıyla yerleştirin. Her patlıcana aynı işlemi uygulayın.
  7. Zeytinyağına karabiber, kekik ve küçük doğranmış sarımsakları karıştırın. Patlıcanların üzerine karışımı birer kaşık dökün.
  8. Patlıcanların üzerini bir parça alüminyum folyo ile kapatın.
  9. 180 C'de 20 dk. pişirin. Alüminyum folyoyu aldıktan sonra 20-30 dk. daha patlıcanlar kızarıncaya kadar pişirin. 
  10. Taze kekik ile sıcak servis yapın.  



16 yorum:

  1. Harika bir yaz yemeği olmuş, ellerinize sağlık, afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba :) Patlıcan nedense hiç sevmem ve yemeyi tercih etmem.Ama eşim tam aksine bayılır.Patlıcanı bu şekilde yapmak aklımın ucundan bile geçmezdi :D Ellerinize sağlık aklıma takılan bir kaç soru sormak istiyorum size

    Patlıcanları ne ile nasıl ovacağım ?
    Dil peyniri kullanmazsak ne kullanabiliriz yerine?

    YanıtlaSil
  3. Her Telden merhabalar,
    Patlıcanları TUZ ile ovacaksınız ve tuz dilim aralarına girsin ki patlıcanların acısı aksın. Bekledikten sonra iyice yıkayın ki fazla tuzlu olmasın.
    Dil peyniri yerine benzer taze kaşar kullanabilirsiniz.
    Eriyen peynir sevmiyorsanız lor da kullanabilirsiniz ama dil peyniri çok ayrı bir lezzet veriyor.
    Kolay gelsin:))

    YanıtlaSil
  4. oyyy oyyy...
    tamm benlikk olmuşş bu lezzett tatlımm..
    kısmetse yapılacaklar listesine ekledimm bile.
    altında lezzetli sanatlar imzalı sayfama yer veririm inşallahh..
    öpğyorumm canım..
    sevgiler..
    ::)

    YanıtlaSil
  5. Patlıcanla peynirin uyumunu çok seviyorum. Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. nefissss.. bir mevsim yemeği olmuş kesinlikle denicem ellerine sağlık canım sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  7. PATLICANIN HER HALİNİ SEVERİM,ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğiniz için :)

    YanıtlaSil
  9. süper bir görüntü ellerine sağlık
    ayrıca güzel kutlama yorumunu için de teşekkür ederim
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Çok severim sık da yaparım bu tarifi.ben genelde kaşar peyniriyle yapıyorum onu çok sevdiğimden.Ellerinize sağlık nefis görünüyor yemek

    YanıtlaSil
  11. birtutamkekik,
    pembe kekik,
    herdemlezzet-Arzu,
    anne eli gibi,
    Her Telden,
    sarımutfak-hande,
    papatyaninguncesi,
    Ziyaretlerinize ve değerli görüşlerinize çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Bu tarifi de çok sevdim. Sanırım hellim peyniri ile de nefis olur.

    YanıtlaSil
  13. harika olmuş mutlaka denicem.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. crocheted at home ,
    ZEYNEP KOZAN,
    Yorumlarınıza ve ziyaretinize çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. pırıl ablacım dolapta beni bekleyen patlıcanlarım var suan, bu tarifnizi görünce nasıl mutlu oldum anlatamam, tek kelimeyle şaheser bir yemek olmuş, hemen yapıyorum ve tadıyorum, bayıldım...

    YanıtlaSil
  16. Hafif ve lezzetli oluyor. Tam Esra'nın damak zevkine hitap eder bence.
    Denedikten sonra görüşlerini bekliyorum.
    Yorumlarına çok teşekkürler.

    YanıtlaSil