Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Haziran 2012 Cuma

IZGARA SEBZELİ SEMİZOTU SALATASI

Sebzeleri ızgarada pişirince salata içinde zeytinyağlı tadı veriyor. Semizotu, ızgara sebze ve pesto sos birbirine lezzet veriyor. İsterseniz salata içine farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz.


MALZEMELER

  • 2 bağ semizotu
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı kavrulmuş yerfıstığı
  • 3-4 adet kırmızı turp
  • 3 yemek kaşığı hazır pesto sosu (Polli Pesto Alla Genovese)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

  1. Hazır pesto sosuna limonsuyu  ve zeytinyağ karıştırın, daha sonra kullanmak için kenarda bekletin.
  2. Sebzeleri iyice yıkayın. Patlıcan ve kabakları halka doğrayın. Acısını almak için patlıcanları tuzlayın, 10 dk. bekletin ve yıkayın.
  3. Biberleri uzun parçalar halinde doğrayın.
  4. Turpları kabuğunu kırmızısı gitmeyecek şekilde çok az soyduktan sonra ince halka doğrayın.
  5. Sebzeleri çok az tuzlayıp tost makinasında ızgarada pişirin.
  6. Semizotunu yapraklarını irice doğrayın. Saplarını isterseniz ince doğrayarak kullanın.
  7. Semizotunun yarısını salatayı servis yapacağınız tabağın altına yayın.
  8. Üzerine birkaç kaşık sos koyun. Izgara sebzelerin yarısını aralara serpiştirin.
  9. Kalan semizotunu sebzelerin üzerine yayın ve kalan ızgara sebzeleri de semizotunun üzerine dizin. 
  10. Turpları aralara yerleştirin.
  11. Kalan sosu üzerinde gezdirin. 
  12. Fıstıkları kavurun ve salatanın üzerine serpip servis yapın. 






4 yorum:

  1. SEMİZOTUNUN HER HALİNİ SEVERİM,BÖYLEDE ÇOK GÜZEL OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

    YanıtlaSil
  2. farklı bir lezzet olmuş pırıl hanımcım ellerinize sağlık sevgilerimle arşivime aldım:)

    YanıtlaSil
  3. harikaa olmus bu salata elelriniz esaglik

    YanıtlaSil
  4. anne eli gibi,
    fikir projeleri,
    lezzet sefası,
    Yorumlarınıza ve zarif görüşlerinize çok teşekkürler.

    YanıtlaSil