Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Haziran 2012 Pazartesi

KAVUNLU KREM BAVARUAZ

Mis gibi kavun kokan, soğuk, ferahlatıcı ve çabucak hazırlanan şık, elegan bir tatlı.  
Bavaruazı çırparken kalıbına yerleştiriyorsunuz ve buzdolabına alıyorsunuz, o kadar. 
Yaz tatlınız hazır !!!


MALZEMELER
  •  
10 adet yaprak jelatin
300 gr. toz şeker
150 gr. su
1 tatlı kaşığı limon suyu

*   *   *   *   *
  • 2
2 poşet toz krem şanti
1 su bardağı süt veya su
*   *   *   *   *

  • 3
3 adet yumurta akı
1 fiske tuz

*   *   *   *   *
400 gr. kavun 
1 damla veya kuru ise 1 fiske yeşil gıda boyası

YAPILIŞI

Kavunu rondo veya robot ile püre haline getirin.

1-
Yaprak jelatinleri soğuk suda 5-10 dk.bekletin.
Toz şeker ve suyu bir kaç taşım kaynatın. 
Limon suyunu ekleyin, jelatinleri iyice sıkıp şirenin içine atın.
Erisin. Karışımı bir kenarda bekletin.
2-
Toz krem şantiyi soğuk süt veya su ile çırpın.
3-
Yumurta aklarını 1 fiske tuz ile çırpın, kar gibi olsun, tepecikler oluşsun.


1 ve 2 numaralı karışımları karıştırın. Sonra 3 numaralı karışım ile karıştırın.
En son kavun püresi ile karıştırıp gerekirse gıda boyası ekleyip
derin bir cam kaseye karışımı boşaltın.
Buzdolabında bir gece (en az 12 saat) bekletin. 
Ters çevirip isteğinize göre süsleyin ve servis yapın.





11 yorum:

  1. şu sıcak yaz günlerinde içimi açtı ferahlattı görüntü eminim tadıda çok güzeldir ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok ferahlatıcı ve hafif bir tatlı.
    Yorumlarına teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. İşte bunu yapacağım,çok şık ve lezzetli gibi.Kavun dondurmasını çokseveriz.Acaba hazır organik jöle ile de olur mu?

    YanıtlaSil
  4. Nilgünden gülücükler-El işi sitesi,
    Ben hep yaprak jelatin kullandım.
    Hazır jöleden ne kadar eklemek gerekir bilemiyorum. Bir de aroması ne olur?
    İstersen bir dene, bana da yaşadıklarını yazarsın.
    Sevgiler, Pırıl.

    Ege, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Pırıl'cım ellerine sağlık sunumda süper bayıldım.Temmuz ayının büyük ihtimalle ilk haftası yada ikinci haftası kısmetse Adanada'yım.İnşallah
    görüşmek kısmet olur sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Nefis bir gorunum Jello yaparim ama jelatinli denemedim hic..guzele benziyor denemek lazim:))

    YanıtlaSil
  7. tam yaz için harika bir sunum ve lezzet en kısa zamanda denenecek kendisi :)ellerine sağlık..
    sevgilerimlee..

    YanıtlaSil
  8. Derya Sezgin ,
    Dostbahcesindenlezzetler,
    PASTA KÖŞESİ ,
    Harika ve hafif bir yaz tatlısı oluyor.
    Toz jelatinle de yapabilirsin.
    Yorumlarınıza teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba harika gozukuyor yenı gordum hemen denıcem yalnıZ toz jelatınden ne kadar eklemek gerekır??? Cok tessekurler

    YanıtlaSil
  10. Sayın adsız bu tarifte hep yaprak jelatin kullandım.
    Her yaprak jelatin yaklaşık 3 gr. geliyor.
    1,5 yaprak jelatin yerine 2,5 tatlı kaşığı toz jelatin kullanabilirsin diye düşünüyorum. Yani 10 adet yaprak jelatin için 16-17 tatlı kaşığı toz jelatin kullanabilirsin. Yine de ben denemedim. Yaparsan sonucu bildirirsen sevinirim, kolay gelsin sevgiler.

    YanıtlaSil