Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Ekim 2012 Çarşamba

KREMALI KADAYIF

Geleneksel kadayıf, krema ve muhallebi ile karıştı. Altta ve üstte  kavrulmuş çıtır çıtır kadayıf, arasında kremalı muhallebisi var. Sütlü tatlı sevenlerin favorisi olacak Kremalı Kadayıfı bayram tatlılarınızın arasına ekleyebilirsiniz. 

                                             


MALZEMELER
  • 250 gr. tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi (iri parçalar halinde doğranmış)
           *  *  *  *  * 
  • 1litre süt + 1,5 su bardağı süt
  • 1 Türk kahve fincanı nişasta
  • 1 Türk kahve fincanı un
  • 1/2 su bardağından şeker (kremşanti ekleneceği için yeterli oluyor) 
  • 2 poşet krem şanti 
  • 1 paket vanilya
YAPILIŞI
  1. Kadayıfı derin dondurucuda 5 saat dondurun. Donmuş kadayıfları alın ve elinizle ufalayın.
  2. Genişce bir teflon tavada kadayıfları, yağı, şekeri ve cevizi kısık ateşte yaklaşık 45 dk. kavurun.
  3. Kavrulan kadayıfın yarısını biraz derince bir servis tabağına veya borcama yayın.
  4. Süt, nişasta, un ve şekeri pişirin, ocaktan alın; sıcakken 2 poşet krem şantiyi içine dökün ve mikser yardımıyla iyice çırpın. Vanilyayı ekleyin.
  5. Kavrulan ve servis tabağına yerleştirilen kadayıfın üzerine muhallebiyi dökün. Buzdolabında bekletin.
  6. Üzerine kalan kadayıfları ekleyin ve servis yapın.


**  Kadayıfın miktarının yarısını kullanıp sadece üzerinde kullanabilirsiniz.

** İsterseniz Kremalı Kadayıfı birer porsiyonluk kup veya bardaklarda da sunabilirsiniz. 








6 yorum:

  1. Pırılcım ellerine sağlık.nefis olmuş,çıtır çıtır..İyi bayramlar..

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler. Sizede iyi bayramlar canim.

    YanıtlaSil
  3. bayılırım bu tatlıya , gerçekten çok şık olmuş, tam bayram tatlısı,ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  4. Bayramda size misafir olmak isterdim çok hoş ve leziz görünüyor sadece bu değil blogun tümüne bayıldım,ellerinize sağlık.Hayırlı bayramlar

    YanıtlaSil
  5. Görünüşü harika ..eminim tadı da....

    YanıtlaSil
  6. This recipe is amazing! Greeatings from Romania!

    YanıtlaSil