Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Ekim 2012 Salı

ZEYTİNLİ EKMEK

Sağlığımıza faydalı meyve zeytin Türk usulü kahvaltının demirbaşı sayılır. Ekmekle zeytini birleştirdim. Sabah kahvaltıya hazırladığım Zeytinli Ekmek çok beğenildi. Zeytinle birlikte kuru domates ve kekik, 7 tahıllı un ile inanılmaz lezzette oldu. Siz de değişik lezzetleri evinizde hazırlayıp sofralarınızda bulundurabilirsiniz. İsterseniz ceviz veya acı kırmızı biber gibi lezzetler de ekleyebilirsiniz.




MALZEMELER
  • 2 su bardağı 7 tahıllı un  (söke marka)
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket instant kuru maya  ( Dr. Oetker )
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağ veya tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1-2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı çekirdeği alınmış siyah zeytin
  • 8 parça ıslanmış ve iri doğranmış kuru domates

YAPILIŞI
  1. Hamuru hazırlayacağınız kapta unları ve mayayı karıştırın.
  2. Ortasını havuz gibi açıp sırasıyla malzemeleri koyun. İyice karıştırın, gerekirse biraz daha un ekleyin.
  3. Yağlanmış kare borcam veya benzeri bir kalıba yerleştirin.
  4. Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanması için bekletin. Sıcaklığa bağlı olarak yaklaşık 30 dk. sonra hamur kabaracaktır. 
  5. Üzerine 7 Tahıllı Un ekeleyin ve 200 C'de ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  6. Fırından alınca soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

***Bu ekmeği 76.PDÇS Etkinliği'nde ev sahibi olan Füsun  (http://www.fusununmutfagi.blogspot.com) arkadaşıma gönderiyorum.








5 yorum:

  1. Bayılırım,zeytinli ekmeğe...Çayımın yanına bir dilim rica etsem,arkadaşım..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ekmeğiniz nefis olmuş ellerinize sağlık tarifinizi yayınladım hoşcakalın

    YanıtlaSil
  3. Ilk defa boyle guzel zeytinli ekmek gordum. kek gibi gorunuyor. Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir tarif olmuş bu. hem ekmek hem de ekmek makinasında yapmaya gerek yok sadece fırın yeterli. Çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil