Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Aralık 2012 Salı

KABAK TATLISI

Sonbaharın habercisi, yılbaşı yemeğinin gözbebeği balkabağı, pişirildiğinde hafif bir meyve tatlısı olur. Yağsız, unsuz tatlı ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılar. Yeniyıla girerken mutlaka balkabağı tatlısını pişirin.




MALZEMELER
  • 2 kg soyulmuş, doğranmış balkabağı
  • 750gr. - 1 kg. şeker (şeker miktarını isteğinize göre ayarlayın)

Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Tarçın

YAPILIŞI
  1. Soyulmuş bal kabaklarını uzun parçalar halinde doğrayın. Çekirdek kısımlarında çok yumuşak olan bölgeleri kesin. Genişce bir tencereye alın.
  2. Kabakların üzerine toz şekeri serperek dökün. Bir kaç saat, tercihen bir gece bekletin. 
  3. Şeker ile bekletilen kabaklar sulanacaktır. Kapağı kapalı şekilde orta ateşte 15 dk. kabakları pişirin.
  4. Kapağı alın, üzeri açık şekilde ve kısık ateşte az suyu kalıncaya kadar pişirin. Suyunu çok fazla çektirmeyin.
  5. Soğuduktan sonra tatlıyı servis tabağına yerleştirin.
  6. Üzerine tarçın ve ceviz ekeleyip sunun.




8 yorum:

  1. Pırılcım çokkkk severim ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Deryacım çok sevdiğini bildiğimden sana bir tabak kabak tatlısı yolladım.
    Sana da sevgilerimi yolluyorum:))

    YanıtlaSil
  3. Pırılcım ellerine sağlık,süper olmuş...

    YanıtlaSil
  4. ol cevizli çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Mmmm nefis görünüyor. Ancak, bir sorun var. Kabak tatlısı mı güzel, sunulduğu servis takımı mı bilemedim :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. tam zamanı bitmeden sık sık yapmak lazım,eline sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor,eline sağlık canım tam zamanı kabak tatlısının..

    YanıtlaSil
  8. Nurşencim, teşekkürler:)
    mutfagabuyrun,
    RABİACIM,
    anne eli gibi,
    mehtap,
    Kabak tatlım lezzetli ve kıvamında, tabağım da tam tatlıya uygun şıklıkta diye düşünüyorum. Bir de tadanlara sorsak diyorum...
    Hepinizin ilgisine ve yorumuna teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil