Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Şubat 2013 Pazartesi

TEPSİDE CİĞER KAVURMA

Ciğer tarifi annemden. Unutmaya yüz tutmuş bir Adana Yemeği.
















MALZEMELER
  • 1 adet kuzu ciğer
  • 1 adet kuzu akciğer
  • 1 adet kuzu yürek
Eğer kuzu akciğer ve kuzu yürek kullanmak istemezseniz 3 adet kuzu ciğeri kullanabilirsiniz.
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 4 baş sarımsak (dövülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı tatlı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı acı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gr. tereyağ
  • 4 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 demet maydanoz

YAPILIŞI
  1. Ciğerleri ve yüreği külbastı gibi uzun doğrayın; yıkayın ve süzgeçte bekletin.
  2. Geniş bir tepsiye ciğerleri alın. Üzerine zeytinyağ, dövülmüş sarımsak, kimyon, tatlı pulbiber, acı pulbiber, karabiber, tuz ve 1 su bardağı su dökün. Üzerini bir kapak ile kapatarak kısık ateşte ciğerler iyice pişinceye kadar pişirin. Ciğerler suyunu çekip yağında kalmalıdır.
  3. Ciğerler pişince tereyağını ekleyin ve ciğerleri kavurun.  
  4. Ciğerleri tepsinin ortasından tepsinin kenarlarına alın ve tepsinin ortasına 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyin ve biberleri kızartıp tepsinin kenarına alın.
  5. Domatesleri de kalan yağda biraz kızartıp kenara alın.
  6. Kızartma işlemi bitince ciğerler yeniden ortaya alın.
  7. Kızaran biberleri ciğerlerin üzerine yerleştirin.
  8. Domatesleri de aralarına dizin.
  9. Maydanozları çok iri parçalar halinde üzerlerine serpin.
  10. Servisten 15-20 dk. önce üzeri kapalı olarak çok kısık ateşte ciğerleri demlendirin. 
  11. Ocaktan alıp bekletmeden servis yapın. 







9 yorum:

  1. Eline sağlık nefis görünüyor:) sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık muhteşemmmmm bir görüntü bayılırım:)

    YanıtlaSil
  3. bugün bakıyorum arkadaşlarım hep güzel yemekler yapmış ,bunun tarifini aldım,eeee,benim de olsun sevmediğim şeyler ,tavuk ciğer ısmarlayayım bugün ,uyduruktan yaparım ,eminim benkisi de güzel olur ,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  4. Tepside ki görüntü beni benden aldı.Zaten ciğeri çok severim .Sanat eseri olmuş
    eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. aslında ciğer yemem ama görüntüye bayıldım canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. canımcım ben ciğer yemeye geldim.
    kokusu bir kase lezzete geldi.
    kanımda düşük çok iyi geldi:)))
    mmmmmmmm eline gönlüne sağlık:))

    YanıtlaSil
  7. Ciğeri çeşitli şekillerde pişiririz ama sizin usulü bilmiyordum. Tepside, yaz mevsimindeki domateslerle kimbilir ne güzel olur :))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Günaydın.
    Ciğer en sevdiğim sskatlardandır ama bu sıralar bayağı ara verdik.
    Adana'nın unutulmaya yüz tutan bu yemeğini hatırlatmanız çok güzel bir hareket, sizin ve annenizin ellerine sağlık.
    Çok güzel bir tarif mutlaka deneyeceğim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Abi bu yemeği bir kere de olsa yemem lazım.

    YanıtlaSil