Puf puf, üstü kıtır içi yumuşacık, hazırlaması çok kolay bir börek yapabilirsiniz. Üstelik hamur açmadan yapıyorsunuz. Nasıl mı? Milföy hamurunu ve yufkayı alıp hazırlıyorsunuz. İsterseniz hazırladığınız böreği derin dondurucuya atın. Acil durumda sizin kurtarıcınız olsun.
- 8 adet milföy yaprağı (kare parça)
- 2 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
- 1 şişe soda
- 1 su bardağı lor peyniri (kaşar loru)
- 1/2 su bardağı beyaz peynir
YAPILIŞI
- Büyük dikdörtgen Borcam'ı yağlayın (Böreği kalın seviyorsanız kare Borcam kullanın). Milföylerin 4 parçasını merdane yardımı ile açın. Borcamın tabanına yerleştirin.
- Yumurta, süt, sıvıyağ ve sodayı karıştırın. Bir yufkayı sosa bulayarak milföyün üzerine kırıştırarak yerleştirin.
- Peynirleri karıştırarak yufkanın üzerine serpin.
- Kalan yufkayı sosa bulayın ve peynirlerin üzerine kırıştırarak yerleştirin.
- Kalan 4 parça milföyü daha önce yaptığınız gibi merdane yardımı ile açıp yufkanın üzerine yerleştirin.
- Bir bıçak yardımı ile böreği kesin. Akşamdan yapıp ertesi gün pişirirseniz börek sosunu daha iyi çeker. İsterseniz daha sonra pişirmek üzere derin dondurucuya alın.
- 180 C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dk. pişirin. Fırından aldıktan 10-15 dk. sonra servis yapın.
ellerinize sağlık dediğiniz gibi puf puf şahane:)
YanıtlaSilmutlu haftalar:)
çok güzel fikir ,ucundan birazıcık versene ....ellerine sağılık canım,süper görünüyor.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.ne kadar güzel görünüyor öyle.süpersin.
YanıtlaSilhımmm.harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHarika görünüyor.Ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilsüper bir fikir bu milföyü çok severim mutlaka deneyeceğim :) ellerine sağlık
YanıtlaSilbörek tadından çıtırdamış görüntü nefis eline sağlık canım
YanıtlaSilNefis nefis nefi diyorum başkada birşey demiyorum. Haa birde ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSüper , bir arkadaşım da bahsetmişti böyle bir börekten ilk fırsatta deneyeceğim.sevgiler
YanıtlaSilSüper, geçen gün bir arkadaşım da sözetmişti böyle bir tariften ilk fırsatta deneyeceğim .Sevgiler
YanıtlaSilçok kıskanıyorum sizi bu kadar becerikli olmanızı.Tarifler, sofralar herşey çok harika.Tariflerinizi güvenerek yapıyorum.Şimdi bu böreği yapmak istiyorum.Fakat ertesi güne kalınca yenilebilir halde kalıyormu merak ediyorum.Birde limonata tarifi verirmisiniz?çok sevinirim.
YanıtlaSilHayranınız Şeyda
Sevgili Şeyda,
YanıtlaSilİlginden senin de becerikli olduğunu düşünüyorum. Bu börek alt ve üstünde milföy hamuru olunca ertesi gün biraz yumuşama oluyor. Tabi ilk piştiğinde sıcak sıcak yenmesinin yerini hiç birşey almıyor. Eğer bir kaç gün tazeliği koruyan ve ısındığında tadı değişmeyen bir börek yapmak istersen daha önce yayınladığım Makarna Böreğini tavsiye ederim.
Yakında limonata tarifi de vereceğim.
Sana kolay gelsin yorumlarını ve desteğini bekliyorum, sevgiler...
Ellerinize sağlık,böreğiniz çok güzel görünüyor.yalnız böreğin üzerine içine hazırladığımız sostan mı sürüyoruz veya sadece yumurta sarısı mı sürüyoruz? aydınlatırsanız çok sveinirim.Bu böreğin nar gibi kızarmasının sebebini merak ettim açıkçası..şimdiden teşekkür ederim.
YanıtlaSilSayın Adsız,
YanıtlaSilBöreğin üzerine birşey sürmeden pişirdim kendisi bu rengi aldı. İsterseniz yumurta veya yoğurt ve sıvıyağ karışımı sürebilirsiniz.
Merhaba,
YanıtlaSilbörek çok lezzetli görünüyor.dondurucuya koyma seçeneği ise harika. dondurucudan çıkarınca hemen mi fırına veriliyor yoksa oda sıcaklığına gelmesini beklemelimiyiz?teşekkür ediyorum cevabınız için.
Sevgili Fatime,
SilBen borcamda yaptığım için buzluktan alır almaz fırına sürmüyorum.
Yaklaşık 20-25 dk. dışarda bekletip fırına sürüyorum, sevgiler canım:))