Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Temmuz 2013 Perşembe

FISTIKLI FESLEĞENLİ KABAK

Kabaktan vazgeçemedim ve kabakla çeşit çeşit yemekler yapıyorum. Bir tarif daha veriyorum. Bu kez kabak ızgara salata-zeytinyağlı arası lezzette oldu. Kabak, fıstık ve fesleğenle tam yaz sofralarına yakışacak. 



MALZEMELER
  • 1 kg. kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı balsamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1-2 avuç kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı
  • 1 tutam taze fesleğen
  • 1-2 kaşık parmesan peyniri
  • Tuz 

YAPILIŞI
  1. Kabakları iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan halka halinde doğrayın.
  2. Kabakları biraz tuzlayın ve tost makinesinde ızgara yapın. 
  3. Kabakları geniş bir kayık tabağa yerleştirin.
  4. Sarımsakları ezin; zeytinyağı, nar ekşisi, sirke, kuru fesleğen ile karıştırın; kabakların üzerine her yerine eşit şekilde dökün.
  5. Parmesan peynirini ekeleyin; yerfıstıklarını serpin; taze fesleğen yaprakları ile süsleyin ve sunun.







6 yorum:

  1. süper görüntü eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. aaa.. ne hoş.
    Ellerinize sağlık.

    Fikir alan anne

    YanıtlaSil
  3. çok hafif tam yaz için olmuş. tost makinesinde olması süper :) ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  4. farklı bir tarif olmuş canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. kabak sevmeyenleri bile baştan çıkartır valla ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. guzel bır tarifmiş deneyeceğım elıne sağlık

    YanıtlaSil