Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Temmuz 2013 Pazartesi

KOLAY TEPSİ BÖREĞİ


Hazır yufkadan lezzetli mi lezzetli, kolay mı kolay, çok çok çok pratik bir börek yapmak istiyorsanız tarifini veriyorum. Hem de yorulmadan yapabileceğiniz bir börek tarifi. 





MALZEMELER
  • 5 veya 6 adet hazır yufka
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
  • 125 gr. tereyağ veya margarin
  • 3 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 200 gr. kaşar loru
  • 200 gr. dil peyniri
  • 200 gr. beyaz peynir veya köy peyniri 
  • 1 tutam maydanoz

YAPILIŞI
  1. Peynirleri çatalla ezin ve küçük doğranmış maydanozlarla karıştırıp bir kenarda bekletin.
  2. Fırın tepsisini yağlayın. Yufka hariç diğer malzemeleri karıştırıp sos hazırlayın.
  3. Yufkanın 1 tanesini kenarları tepsiden sarkacak şekilde tepsiye yayın. 1 adet yufkayı da böreğin üstü için ayırın.
  4. Diğer yufkaları elinizle 4 parçaya ayırın. Her parçayı sosa bulayın ve tepsideki yufkanın üzerine kırıştırarak yayın. 1 yufkayı serme işlemi bitirince  hazırladığınız peynirli içten serpin. 2. yufkayı sosa bulayarak üzerine sermeye devam edin. 2. yufka bitince yine peynirli içi serpin ve yufkalar bitinceye kadar devam edin. 
  5. En son ayırdığınız yufkayı sosa bulamadan ve kırıştırarak böreğin üzerine yayın. Kalan sosu üzerine sürün. En alttaki yufkanın sarkan parçalarını üzerine kapatın ve yine üzerine sostan sürün. Böreği dilimleyin. Üzerini streç ile kapatıp buzdolabında bekletin. 
  6. Sunumdan 1 saat önce 175 C'de ısıtılmış fırında 45-50 dk. üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. 10-15 dk. dinlendikten sonra servis yapın.






5 yorum:

  1. ELİNİZE SAĞLIK NEFİS BİR BÖREK OLMUŞ

    YanıtlaSil
  2. Pırıl'cım ellerine sağlık bereketli iftarlar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim yemek türüdür,pratik ama lezzetli :) eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Kolay tepsi böreği ama içinde de yok yok :) Malzeme bakımından zengin bir tarif olmuş.
    Ellerinize sağlık, esen kalın..

    YanıtlaSil
  5. pırıl ablacım harika görünüyor, ben hep göz kararı yapıyordum , tarifini yazmanıza çok sevindim, bundan sonra bu tarifi yapacağım, sevgiler...

    YanıtlaSil