Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Ağustos 2013 Çarşamba

HERSHEY'S MÜKEMMEL ÇİKOLATALI PASTA


''3 dk. da hazırlanan çikolatalı pasta nasıl yapılır?'' diyorsanız işte size sihirli formülü.
Kızımın çikolata tutkusu, çikolatalı lezzetlere ilgi duymasına neden olmuştur. Çikolatalı kek, tatlı, pasta, cheesecake, kurabiye her zaman sevdiklerindendir. Bu tutkunun sonucu evden uzakta okurken bir kek denemesi yapar ve, ve, ve,
sonuç hiç beklemediği şekilde mükemmel olur. Bana tarifi kakaonun arkasındaki tariften nasıl yaptığını, özellikle keki hazırladıktan sonra içine kaynar su dökme püf noktasını anlatınca duyduklarıma inanamadım. Uzun süre verdiği tarif arşivimde denenecekler arasında kaldı. Vakit darlığı yaşadığım bir gün tarifi denedim. Pamuk yumuşaklığında harika bir kek. Kremasını orijinal tarifte fazla yağlı ve şekerli bulduğum için değişiklikler yaptım. 


Bu keki ve kremayı neden daha önce denemedim? Bilmiyorum. 
Belki de kızımı hala evin küçüğü olarak görmemdendir; kim bilir?

İsterseniz sadece kek veya mükemmel çikolatalı pasta yapılabiliyor.

Buradaki pasta Amerika'nın bilinen Hersey's çikolata ve kakao kutusunun arkasında yazan klasikleşmiş çikolatalı pastasıdır. Orijinal adı ''HERSHEY'S PERFECTLY CHOCOLATE CHOCOLATE CAKE'' olarak biliniyor. Türkiye'de Hersey's bulunabiliyor ama çok yaygın değil. Ben Dr. Oetker kullanarak iyi sonuç aldım. Siz de çikolata tutkunuysanız ve vaktiniz de yoksa deneyin, çok, çok, çok, KOLAY.

MALZEMELER
Kek İçin:
  • 2 su bardağı şeker (3 yemek kaşığı azalttım)
  • 1+3/4 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı kakao (Dr.Oetker Guermet Kakao kullandım)
  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 fiske tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı vanilya ekstresi veya 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı kaynar su

Krema İçin:
  • 125 gr. tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı kakao
  • 1,5 veya 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı süt (azaltabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞI
  1. Fırını 175 C'de ısıtın. Çapı 23 cm.lik iki adet kalıbı yağlayın ve unlayın.   
  2. Kek için şeker, un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu derin bir kaba alın.
  3. Üzerine yumurta, süt, sıvıyağ, vanilya ekstresini ekleyin ve mikser ile orta hızda 2 dk. çırpın.
  4. Kaynar halde olan suyu karışımın üzerine dökün.
  5. Kek hamurunu kalıplarına eşit olacak şekilde paylaştırın. 30-35 dk. fırında pişirin. Kürdan ile test yapın, fırından alın. Kalıpta 10 dk. beklettikten sonra kalıplardan çıkartıp soğuması için tel ızgara üzerine alın.
  6. Krema için yağı eritin. Kakaoyu içinde karıştırın. Pudra şekeri ve sütün yarısını ekleyip çırpın. Vanilyayı ekleyin. Gerekirse pudra şekeri miktarını arttırın. Süt miktarını kıvamına göre ekleyin. (Kıvamı göz kararı ve isteğinize göre yapabilirsiniz.)
  7. İyice çırpın. Keklerin birinin üzerine bir kaç kaşık sürün. İkinci keki üzerine yerleştirin.  Üzerine ve kenarlarına kremanın kalanını sürün. Üzerine spatula ile şekil verip isteğinize göre süsleyin.







30 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor. Oğlum da çikolatalı olan herşeyi sever. Ben de onun için denemeyi düşünüyorum. Elinize sağlık...
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yumuşacık kek ile harika bir pasta oluyor.
      Teşekkürler Satushcum, sevgiler...

      Sil
  2. Pırıl'cım harika bir pasta ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. pırıl ablacım tek kelimeyle şahane , yapılışı da çok pratik , tam benlikmiş, teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık benim için de tam benlik diyeceğim.
      Teşekkürler Nursel'cim.

      Sil
  4. Ah kek çok güzel görünüyor Pırıl teyzecim, ve blogun yeni haline bayıldığımı söylemeden geçmek istemiyorum. Çok şık ve sade olmuş.
    Sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mervecim, yeni görünümümü ben de çok beğendim.
      Sevgi Hanım bu konuda çok başarılı, teşekkür ederim.

      Sil
  5. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım görsel olarak cok şık duruyor emınım tadıda oyledır.....ellerınıze sağlık.....

    YanıtlaSil
  6. kek çok güzel yumuşacık görünüyor diğer bütün tarifleriniz gibi ellerinize sağlık ilk fırsatta deneyeceğim yapınca sonucu size yazarım hoşcakalın

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Pırıl Hanım. Sizin ve kızınızın ellerine sağlık. Kekin dokusu beni de harekete geçirecek gibi.Kardeşim çikolatalı tatları çok seviyor ona bir sürpriz yapmak istiyorum. Yalnız malzemeleri incelerken kremada 1 sb kakaoya 1/2 sb süt oranı beni bir yanlışlık mı var şeklinde düşündürdü. Yardımcı olursanız sevinirim. Tekrar ellerinize sağlık. Nur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Nur Hanım hoş geldiniz ve ilginize teşekkür ederim.
      Kremada kuru malzemeler fazla olduğu için yağ ve süt ile kıvama geliyor. Krema pişmiyor. O yüzden kremayı çırparken süt miktarını oluşan katılığa göre arttırabilirsiniz. İsterseniz içine labne peynir de ekleyebilirsiniz.
      tam ölçü veremiyorum. Ben de yaparken göz kararı kremayı yaptım. Tekrar denediğimde kesinlikle ölçeceğim.
      Eğer tereddütünüz varsa başka bir krema da yapabilirsiniz.
      Kolaylıklar diliyorum, sevgiler.

      Sil
  8. Elinize sağlık harika bir görüntü

    YanıtlaSil
  9. kek hamurunu kalıplara paylaştırın derken ayrı ayrı kalıplarda mı yapıyoruz?yani tek bir kalıpta degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Adsız, (isminizi yazarsanız isminizle cevap yazmak isterim)
      Kekini isterseniz iki ayrı kalıpta isterseniz tek kalıpta pişirebilirsiniz. Benim iki adet aynı çapta kalıbım olunca iki ayrı kalıpta pişirdim ve ortadan kesmeden iki keki üst üste yerleştirdim. İstediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Yalnız tek kalıpta pişirirken pişme süresi daha uzun olabilir.
      Kolay gelsin, ilginize teşekkürler...

      Sil
  10. nasıl guzel bır pasta bu elıne sağlık

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Piril,

    tarifi denedim, tarif kakao ile cikolata tadini yakaladi. gayet yumusak nemli dolgun lezzetli oldu. Adanaya geldigimde sohbet sansimiz olursa bahsedecek konu sayisi artiyor. Eline saglik.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrucum istediğin tadı bulman beni çok mutlu etti. Ben de seninle sohbet etmek isterim.
      Görüşmeyi isterim, teşekkürler.

      Sil
    2. tarifi blogumda yayinladim. Hersey'si mukemmel kek dedim ona...

      Sil
  12. merhaba bu keki denemek istiyorum.kreması yaglı olmuyor mu ?bu biraz düşündürdü beni.tadı nasıl oluyor?cevabınız için teşekürler

    YanıtlaSil
  13. Hiç bööle bişey duymamıştım.
    Deneyeceğim.

    Şaşkın anne

    YanıtlaSil
  14. Selamün Aleyküm ...bu pastanızı denedim tadı çok güzel oldu.Ve kendi blogumda da yayınlamak isterim eğer izin verirseniz.en kısa zaman da dönerseniz sevinirim.Selam ve sevgiyle Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ranacım, beğenmene sevindim.
      Lezzetli Sanatlar linkini vererek yayınlarsan memnun olurum.
      Afiyet olsun. Sen de Allah'a emanet ol canım.

      Sil
  15. Pırıl hanım ellerinize sağlık bu akşam yaptım, yarın doğum günü olan arkadaşıma sürpriz olacaktı fakat kızım ve arkadaşlarının masum bakışlarına kıyamadım kalmadı bitti.Çok teşekkür ederim tarif ve paylaşım için. Ayrıca sevgililer gününde Kırmızı kadife pastanızı yaptım eşim bayıldı pazar günü tekrar yapacağım .Teşekkür ve sevgilerimi kabul edin olurmu.

    YanıtlaSil
  16. Pırıl hanım bu akşam yaptım nefis pastanızı yarın arkadaşımın doğum gününe sürpriz olacaktı fakat kızım ve arkadaşlarının masum bakışlarına dayanamadım bayıldılar.Ayrıca sevgililer gününde Kırmızı Kadife pastanızıda yaptım eşim çok beğendi.Tarifler ve paylaşımlar için çok çok teşekkür ediyorum.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berrin Hanim merhabalar, hoşgeldiniz.
      Adı gibi mükemmel bir kek oluyor değil mi?
      Siz de eli çok becerikli birisiniz anlaşılan:))
      Kızların ve ailenizin beğenmesi beni de mutlu etti, afiyet olsun:))
      Hepinize sevgiler...

      Sil
  17. Pırıl Hanım tarifinizi eşimin doğum gününde denedim
    o kadar lezzetli oldu ki şimdiye kadar böyle bir lezzetli çikolatalı pasta yememişim çocuklar hepimiz bayılarak yedik servis tabağında kalanları parmaklarımızla sıyırdık dersem anlarsınız herhalde lezzetini
    tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil