Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Ocak 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KARNABAHAR

Kış sebzesi karnabaharın görünümü kartopuna benzer. Sanki bize karı müjdeler. Bu yıl çok kurak ve kara kavuşamadık ama sofralarımızda sağlıklı sebze karnabaharla avunalım ne dersiniz?





MALZEMELER

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy kabak
  • 15-20 adet kıska soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 2 adet mandalina suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Tuz

YAPILIŞI

  1. Karnabaharı iri parçalara ayırın ve iyice yıkayın.
  2. Havuç ve kabakları uzun parçalar halinde doğrayın. Soğanları soyun.
  3. Genişce bir tencerede zeytinyağında soğanları soteleyin. Üzerine havuçları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  4. Karnabaharları ekleyin. Üzerine mandalina suyu ve yeterince sıcak su dökün. Biraz tuz ve 1 yemek kaşığı şeker ekleyin ve kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
  5. Birkaç taşım kaynadıktan sonra kabakları ekleyin ve pişirmeye devam edin.
  6. Karnabahar ve sebzeler yumuşayıncaya ve fazla suyunu çekip yağıyla kalıncaya kadar pişirin.
  7. İyice soğuyuncaya kadar tenceresinde ağzı kapalı halde bırakın.
  8. Oda sıcaklığına geldikten sonra servis tabağına alıp dilediğiniz zaman sunun. 








4 yorum:

  1. ilk fırsatta eneyeceğim çunku karnabahara bayılıyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Sağlık tabağı olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. sebze yemekleri candır canım eline sağlık:)))

    YanıtlaSil
  4. karnabaharın en hafif, en güzel hali bence , bayılırım, çok şık , haftalık menüye ekleyeceğim , teşekkürler...

    YanıtlaSil