Bu yıl bahar biraz nazlı geliyor ve gelirken de soğuklar kendini son kez hissettiriyor. Soğuk kıştan ılık bahara geçerken misafirlerime bahar tatlarıyla dolu bir sofra hazırladım. Neşeli, bol sohbetli bahar yemeğimize Yüksük Çorbası ile başladık; çiğ köfte ve salatalarla devam ettik. Çeşitli zeytinyağlı, meze, salata, geleneksel sıkma ve sac böreği, İtalyanların pizzası tuzlu yiyeceklerimiz olarak masamızda yer aldı. Tatlılarımız bahar çiçeklerini andıran cıvıl cıvıl renkli çikolatalarla yapılan lolipop çiçekler, içi çilekli kuzu pasta, bahar meyveleriyle soslu irmikli güller, çikolata sevenlere altı bitter çikolatalı brownieli cheesecake ve karadut dolu mor makaronlardı.
30 Mart 2014 Pazar
25 Mart 2014 Salı
HASANPAŞA KÖFTESİ
Evde biz annelerin her gün hangi yemeği pişireceğimizi düşünmek epey vaktimizi alır. Hangi yemeği pişireceğimize karar verdik ama evdeki kuzucuklar o yemeği sevecek mi, zevkle yemek isteyecek mi? Bu sorular annelerin aklına takılır durur. Herkesin seveceği, şöyle eti sebzesi bir arada lezzetli bir şeyler yapmak istiyoruz da zaman zaman ne yapacağımızı bilemediğimiz bir ruh hali yaşıyoruz aslında. Bu durumu anında çözecek, herşeyi bir arada
18 Mart 2014 Salı
BİR BAHAR ÇAY SOFRASI (4)
Baharın geldiği sofralarımızdan belli oluyor.
Arkadaşlarımla birlikteydim. Bahar temalı bir çay sofrası hazırladım. Masamızda renkli bahar çiçekleri, pastalarımızda çiçekli süslemeler ve renkli çiçek çikolatalar yer aldı.
Tarifler kolay,tatlar leziz.
Tarifler kolay,tatlar leziz.
16 Mart 2014 Pazar
MAGMA KEK
Kremalı pastayı kim sevmez ki? Bizim evimizde çok sevilir. Pişirmesi, dekoru biraz oyalar tabi ki. Pandispanya ayrı pişer, krema ayrı... Sonra bunlar birleşir; krema sürülür; üzeri süslenir ve süslenir...Şimdi vereceğim tarif anlattığımın aksine çok pratik.