MALZEMELER
- 4 adet kırmızı pancar (çiğ veya vakumlu pakette satılan)
- 2-3 yemek kaşığı labne peynir
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı limon
- Tuz
YAPILIŞI
- Pancarları soymadan düdüklü tencerede 30 dk. pişirin. Çatal girebilecek kıvamda olmalı. İrice rendeleyin (Pancarı hazır vakumlu pakette almışsanız bir işlem uygulamadan direk kullanın. Rendeleyin). 1 yemek kaşığı rendelenmiş pancarı salatanın üzerini süslemek için bir kenara ayırın.
- Pancarların üzerine labne peynir, süzme yoğurt, sıkılmış sarımsak, sirke , limon suyu ve tuzu ekleyin; karıştırın. Tadını isteğinize göre ayarlayın.
- Servis tabağına salatayı koyun. Üzerini ayırmış olduğunuz rendelenmiş pancar ile süsleyip servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder