Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Mart 2012 Cuma

PEKMEZLİ UN KURABİYESİ

Evde her an bulunabilecek, uzun zaman saklanılabilecek bir kurabiye un kurabiyesi.
Öyle ki ani misafirlerimde elimi attığım zaman beni kurtarıverir. Hem sabah kahveyle, hem de öğleden sonra çayla misafirlerime eşlik eder. Artakalanlarını hemen saklarım. Aksi halde elimizin altında olursa leblebi gibi yer bitiririz.


 Bu yaptığım un kurabiyesi sağlıklı ürünler içeriyor. Bir kere içinde pekmez var. Bir de kurabiyelere inanılmaz lezzet veren ceviz var. Tariflerimde genelde alabildiği kadar un yazıyor. Bu ''alabildiği kadar un'' dan çok müzdarip olan sevgili Demet'in şikayetini dikkate alıp kurabiyeleri yaparken unu ölçtüm. Bazen unun cinsinden, bazen şekerin cinsinden, bazen yumurtanın büyüklüğünden (bu tarifte yumurta yok ama) un ölçüsü değişebiliyor. Siz yaparken yine de elinize yapışmayan yumuşacık yani 'kulak memesi' yumuşaklığında bir hamur yapın. Aman dikkat, unun ölçüsü de kaçmasın gereğinden fazla sert olur. 
   
MALZEMELER
  • 250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı ceviz içi (elle kıyılmış)
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartmatozu
  • 6-7 kahve fincanı un

Üzeri için
  • 1 küçük kase pudra şekeri

YAPILIŞI
  1. Malzemeler sırasıyla karıştırılır. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Un miktarı gerekirse arttırılabilir.
  2. Yağlanmış fırın tepsisine küçük yuvarlaklar halinde dizilir.
  3. Üzeri hafif pembeleşecek şekilde 180 C'de 20 dk kadar pişirilir. 
  4. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz bol pudra şekeri elenir. 
  5. 5-10 dk. sonra tekrar pudra şekeri elenir. 
  6. Servis yapılacak tabağa alınır.

 

1 yorum: