Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Nisan 2012 Cumartesi

KADINBUDU KÖFTE

Pikniklerde, yolculuklarda, kermeslerde kadınbudu köfte mutlaka yapılır. Sıcak da yenir, soğuk da yenir. Oğlum çocukluğunda çok sevdiği kadınbudu köftesini isteyince hemen yaptım. Hem tavada kızarttım, hem de fırına sürdüm ama tava kızartılanın lezzeti bambaşka oldu. Hangisini isterseniz onu yapın. Hafta sonu elinizde hazır köfte olsun. Bu arada yanına da domatesli bulgur pilavı yapıldı. Evdekiler kokuları duyunca çok sabırsızlandılar, köfteleri kapıştılar. İnanın fotoğrafları zar zor çekebildim. 


















MALZEMELER
  • 750 gr. yağsız kıyma (yarısı dana, yarısı kuzu)
  • 2 ortaboy soğan (çok küçük doğranmış)
  • 1 çay bardağı pirinç  (aida çay bardağı)
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ

Köfteleri bulamak için:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un

YAPILIŞI
  1. Pirinçleri iyice yıkayın ve 2,5 çay bardağı suyla pişirin.
  2. Soğanları çok küçük doğrayın veya rendeleyin.
  3. Maydanozların saplarını alın, yapraklarını çok ince doğrayın.
  4. Kıymanın yarısını ocakta kısık ateşte suyunu salıp biraz çekinceye kadar kavurun. 
  5. Kıymaları ve hazırladığınız malzemeleri bir kaba alın.
  6. Baharatları ekleyin ve iyice yoğurun.
  7. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  8. Buzdolabından kıymayı alıp iki parmak kalınlığında köfteler yapın.
  9. Yumurtaları bir kasede çırpın, unu da bir çukur tabağa alın.
  10. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayın.
  11. Tavada kızartın. 
  12. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın ve servis tabağına alın.
                                ** 30-32 adet köfte oluyor.**








8 yorum:

  1. ailece çok sevdiğimiz bir köfte türü fırında hiç denemedim benim içinde kızartma tercihim elinize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. YUMURTADAN BAŞKA BİRŞEYE BULAYAMAZMIYIZ

    YanıtlaSil
  3. yumurtadan başka birşeye bulasak kızartmak için ben seviyorum ama yumurtaya alarjim var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yumurtaya alerjiniz varsa bir sey diyemeyecegim. Yumurta olmadan ayni lezzeti bulamazsiniz. Siz ev iyisi sade kizartmayi deneyin. Afiyet olsun sevgiler:))

      Sil
  4. Su ana kadar 3 cesit denedim sizin tariflerden ve hepsi tek kelime ile harika oldu. Su an evin ici mis gibi kokuyor yaptigim mozaik kekinden dolayi ve denemek icin sabirsizlaniyorum:) her tarifiniz harika... Simdi aklim kadinbudu koftede:) kizartma yapamiyorum maalesef firinda yapacagim, siz hic yaptiniz mi? biliyorum arada kesinlikle lezzet farki olacak ama yaparken dikkat etmem gereken herhangi bir puf noktasi var mi? yani una yumurtaya bulayim firin tepsisine dizeyim ve biraz kizgin firinda yapayim diye dusundum dogru mu dusundum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Okyanus Otesi, öncelikle hoşgeldiniz. Blogumdan tarifleri beğenmiş ve deneyip başarılı olmuşsunuz. Ben de sizi tebrik ederim, ellerinize sağlık. Kadınbudu köfte sorunuza gelince, kızartmanın yerini bir şey tutmaz bunu siz de biliyorsunuz. Ama merakınızı gidermek için bir deneyin, sonucu da bana yazarsanız sevinirim; ben de şimdiye kadar kadınbudu köftesini kızartmadan ne yaptım ne de yedim. Klasik tatları ben olduğu gibi yemeyi seviyorum. Az yiyeyim ama şartıyla, yani kızartılacaksa kızartılsın (Kadınbudu Köfte), sarımsak eklenecekse eklensin (Cacık, Başkavurması'nın Yoğurdu), yağı olmalıysa eklensin (İçli Köfte) diyorum. Benim ağız tadım ve tercihim bu yönde...Sıcak ilginize teşekkür ederim, sevgiler Pırıl.

      Sil
  5. Oncelikle tariflerinize bayiliyorum:) simdiye kadar denedigim hepsi harika oldu:) SImdi sira bunda fakat maalesef ben kizartma yiyemiyorum baktim firinda da yapmissiniz eminim kizartmanin lezzeti bambaska ama firinda yaparken herhangi bir puf noktasi var mi? ne kadar surede pisirdiniz? cevabiniza simdiden tesekkurler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç kızartmadan yapmadım.... Sorry...
      Siz yapınca bana da bildirin olur mu? Teşekkürler...

      Sil