Hafta sonu geldi. Pazar günleri kahvaltı ileri saatlere kayıyor ve adı brunch oluyor. Her gün yapılan kahvaltıda yenilenlerden farklı lezzetler arıyorum ve buluyorum. Hem tatlı isteğimi giderecek, hem de hafif bir kek : Karamel Soslu Elmalı Kek. Ilık ılık karamel sosuyla elmalı kek ve cevizler... İnanılmaz bir lezzet !!!
Bu keki yıllar önce sevgili kuzenim Esra tavsiye etmişti. Bugün brunch için yaptım. Tuzlu tatların üzerine yenmesi de çok iyi oldu.
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 rakı bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 adet orta boy elma
- 150-170 gr. ceviz
Karamel Sos:
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket krema (200 ml.)
YAPILIŞI
- İlk önce karamel sos hazırlanır.
- Şeker tavada karamel rengini alıncaya kadar eritilir.
- Üzerine önce sirke sonra krema dökülür ve kısık ateşte şeker iyice çözülünceye kadar karıştırılır. Bir kenera bırakılır.
- Kek için yumurta, şeker ve vanilya mikserle iyice çırpılır.
- Süt, sıvıyağ, kuru üzüm, kabartma tozu ve un sırasıyla eklenir.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülür.
- Üzerine elmalar ince doğranıp dizilir.
- Tarçın serpilir ve 165 C'de pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine ceviz ve ılık karamel sos dökülür.
Muhteşemdi! Kapış kapış edildi!!
YanıtlaSilBi gün önceden yapılsa sorun olur mu karamel Sos da özellikle
YanıtlaSilHep aynı gün yaptım ama siz isterseniz deneyin.
SilBelki sos biraz katılaşır. Belki de kek sosu çekeceği için daha lezzetli olabilir.
Denemekte fayda var:))
Kek pasta listemin favorisi oldu. Harika bir lezzet şöleni. Bence en seçkin restorantların tatlı menüsindeki ikramlarından biri olabilir. Muhteşem bir tat . teşekkürler...
YanıtlaSilRakı bardağı tozseker derken nasıl bir bardak olcusu olduğunu anlayamadım.anın rakiyla ne işi olur zaten o yuzden bardaginida bilmiyorum
YanıtlaSil