Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Haziran 2012 Cuma

JÖLELİ MUZLU PASTA



Muzlu lezzetleri zevkle yapıyorum. Muz pastaya, kremaya çok yakışıyor. Üzerine de jöle dökülünce tam yaz sofralarına uygun hafif pastalar elde ediliyor.

*  *  *  *

Ankara'da yaptığım bu muzlu pastayı süslemek kolay olmadı. Süsleyecek malzemelerim olmadığından pratik bir yönteme başvurdum. Temiz bir buzdolabı poşetine krem şantiyi doldurdum. Köşesinden çok az kestim ve üstten sıkarak pastamı süsledim. Kenarlarına da çatal ile çizgiler oluşturdum.
Meyveleri dizmek, üzerine jöleyi azar azar dökmek ve jöle donarken meyveleri izlemek benim çok hoşuma gidiyor. Terapi gibi !!! 


MALZEMELER


Keki:

  • 4 adet yumurta
  • 3,5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 kahve fincanı un
  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon rendesi 
  • Keki ıslatmak için 1 portakal suyu

Kreması:

  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (isteğe bağlı)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon rendesi (isteğe bağlı)

Süslemesi:

  • 4 adet muz
  • 10 adet kiraz
  • 1 kutu muz aromalı bitkisel jel veya jöle
  • 1 poşet krem şanti (1 aida bardağı süt ile açılacak)

YAPILIŞI


Kek:

  1. Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile çırpın. Koyulaşıp kabarsın.
  2. Kalan malzemeleri ekleyip ahşap kaşık ile karıştırın. 
  3. 26 cm. lik yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.
  4. 175 C'de 45 dk. kadar pişirin.

Krema:

  1. Yumurta, şeker, un, nişasta ve sütü karıştırın, pişirin.
  2. Yağ, limon rendesi ve vanilyayı ekleyin mikserle 10 dk. çırpın.
  3. Buzdolabına alın. Pastada kullanın.

Pastanın Yapılışı:

  1. Kek soğuyunca kalıptan alın ve ikiye kesin.
  2. Portakal suyunu 1 tatlı kaşığı şeker ile karıştırın. Bu karışım ile kekin arasını ve üzerini ıslatın.
  3. Taban parçasını kalıba yerleştirin.
  4. Kremanın yarısını sürün. 2 adet muzu yarımay şeklinde doğrayıp kremanın üzerine yerleştirin.
  5. Üst parçaya 2 kaşık krema sürün ve muzların üstüne kapayın.
  6. Kalan kremayı en üste sürün. Krema dökünce kalıbın kenarlarında hiç açıklık kalmamasına dikkat edin.   Aksi halde jöle döküleceği için akabilir.
  7. Kalan 2 muzu boyuna doğrayın; kirazlarla beraber kremanın üzerine yerleştirin.
  8. Buzdolabında 20 dk. bekletin.
  9. Jöle veya jeli üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  10. Hazırlanan jöle veya jeli meyvelerin üzerine 3-5 dk. aralıklarla 3 defada dökün.
  11. 4-5 saat içinde jöle donacaktır.
  12. Pastayı kalıptan alın. Krem şanti ile süsleyin. Tekrar buzdolabına alın.
  13. İstediğiniz zaman servis yapın.




19 yorum:

  1. Cok ama cok sevdigim bir lezzettir muzlu pastalar... Ellerinize saglik... Ayrica cok da basarili bir dekor olmus... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Hi there Lezzetli, Banana is one of my many fav fruits. We hv all kinds of banana species in Malaysia and can never get tired of eating them. This is an awesome cake and I love the jelly setting on the cake. Fabulous. Thanks for finding me and I'm glad to follow yours too.

    YanıtlaSil
  3. Görüşlerine çok teşekkür ederim sevgili MÜNSTER.
    Oğlumun terçihi her zaman muzlu pastadan yanadır.
    Hatta sadece vanilya ve muz tadı ister. Limon aromasını ben sevdiğimden ekledim.

    YanıtlaSil
  4. Dear What's Baking??,
    Thank you so much for your lovely comments.
    With my best wishes, Pırıl.

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
    GAYET GÜZEL SUNUM ŞIK BİR PASTA..
    HAZIR YAPMIŞ ARKADAŞIM BENDENDE YEMEK DÜŞER..

    YanıtlaSil
  6. Çoook güzel görünüyor yaa.Ellerinize sağlık Pırılcım..Sevgiler!

    YanıtlaSil
  7. Afiyet olsun ve yorumuna teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyor
    Eminim tadı daha da güzeldir
    ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Yine harikalar yaratmışsın,zevkle yaptığın anlatımından belli.o sebeble çok lezzetlidir.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. harika görünüyor. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. Pırıl'cım ellerine sağlık pastan ve sunum harika olmuş.Mutlu hafta sonları sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Bu saatte bile canım istedi.Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  13. Harika gözüküyor ellerine sağlık.Blogunu çok beğendim canım izleyicin oldum.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  14. Günaydınlar.Sabah böyle güzel bir pasta görmek çok hoşuma gitti.Sevgiler..Takipteyimm:)

    YanıtlaSil
  15. Jöleyi çok seviyorum ama daha önce pastada kullanmamıştım. Pasta harika gözüküyor, gayet başarılı bir süsleme olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. cnm görüntü süper,eminim lezzetide öyledir,ellerine sağlık deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  17. princess girl,
    Nilgünden gülücükler,
    ZEYNEP KOZAN,
    Derya sezgin,
    pembe kekik,
    canan,
    mehtap,
    ELENIN TARİFLERİ,
    kozmetikperisi,

    Ziyaretinize youmlarınıza çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  18. Tarifinizden faydalandım. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil