Avokadoyu dip sos olarak hazırladım. Cipsler, sebzeler, krakerler veya ekmek üzerinde inanılmaz farklı bir lezzet oluşturdu. Zevkle yiyebileceğiniz bu dip sos yemek öncesi atıştırmalıklar için ideal bir seçenek olabilir.
Avokado çok faydalı bir meyve. Vitamin ve mineral deposu. Yapısı yağlı ama kollestrolü düşürüyor ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu. Benim yaşadığım Akdeniz sahillerinde yetişiyor. Ilık ve rüzgar almayan yerleri seviyor. Sonbahardan ilkbaharın sonlarına kadar rahatlıkla avokado bulunabiliyor. Bu değerli meyveyi biz ne yazık ki az kullanıyoruz. Kullanırken olgunlaşmasını bekleyin. Satın aldığınızda biraz sert ise 2-4 gün içinde avokadolarınız yumuşayacaktır. İyi olgunlaşmış avokadolar çok lezzetli olurlar.
Meksika Mutfağı klasiği Guacamole,
dip sos veya et yemeklerinin yanında garnitür olarak sunulmakta.
MALZEMELER
- 3 adet avokado
- 2 diş sarımsak
- 1 adet küçük soğan veya 3 sap yeşil soğan
- 1 adet sert domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 limon suyu
- Tuz
YAPILIŞI
- Avokadolarınızı boyuna ikiye ayırın.
- Orta çekirdeklerini alın.
- Avokadoların içini bir kaşık yardımı ile çıkartın.
- Bir çatal yardımı ile avokadoları ezin.
- Sarımsakları dövün, soğanı incecik çintin ve avokadolara ekleyin.
- Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkartın ve küçük küpler halinde doğrayıp ekleyin.
- Zeytinyağ, limon suyu ve tuz ekleyin.
- Dip sos tabağına yerleştirip cipslerle birlikte servis yapın.
Hem lezzetli, hem saglikli... Biraz kalorili ama faydasinin yaninda önemli degil.... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,
YanıtlaSilArkadaşım bu nasıl leziz bir sos..Akşam şöleni kaçırmışız anlaşılan.ellerine sağlık..
YanıtlaSilPırıl'cım ellerine sağlık nefis görünüyor,sevgiler...
YanıtlaSilAfiyetler olsun
YanıtlaSilBana da beklerim
Sevgiler