MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ veya tereyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2,5 çay bardağı un
Üzeri için :
- 1 adet şeftali
- 1 adet armut
- 20-25 adet kızılcık
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı reçel suyu (kayısı veya şeftali veya elma reçeli)
YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile beyazlayıncaya kadar çırpın.
- Sırasıyla kalan malzemeleri ekleyip tahta kaşık veya spatula ile karıştırın.
- Çapı 24 cm.lik yağlanmış bir tart kalıbına hamuru dökün.
- Üzerine soyulmuş, ince dilimlenmiş ve çekirdekleri temizlenmiş meyveleri dizin.
- Meyvelerin üzerine toz şeker serpip 175C'de ısıtılmış fırında 45-50 dk. pişirin.
- Fırından aldıktan sonra reçel suyunu bir fırça ile meyvelerin üzerine sürün.
- Ilık veya soğuk servis yapın.
olsada yesem canım.efis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMımmm nefis olmuş Pırılcım..çok lezzetli görünüyor..ellerine sağlık..
YanıtlaSilTek kelime muhtesem görünüyor ellerinize saglik afiyetler olsun.sevgiler .
YanıtlaSilNefis postlar paylaşmışsınız blogunuzu yeni keşfettim takipteyim hatta misafirlerime bir kaç tarif yapmayı düşünüyorum :)
YanıtlaSilpırıl ablacım şahane görünüyor , ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBen severim ama kesin bizimkiler laf eder.
YanıtlaSilKlasik aile sahibi anne Çiğdem
Ellerinize sağlık, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.