Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Eylül 2012 Cuma

KARIŞIK MEYVELİ KEK

Meyveleri birleştirip bir kek yaptım. Armut, şeftali ve ekşi tat veren kızılcık karıştı, kekin üzerine yerleşti; pişti. Tatlı-ekşi bir kek için vişne, erik, böğürtlen veya kızılcık gibi ekşi tat veren herhangi bir mevsim meyvesini mutlaka eklemelisiniz. 


MALZEMELER
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ veya tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 çay bardağı un

Üzeri için :
  • 1 adet şeftali
  • 1 adet armut
  • 20-25 adet kızılcık 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı reçel suyu (kayısı veya şeftali veya elma reçeli)

YAPILIŞI
  1. Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile beyazlayıncaya kadar çırpın. 
  2. Sırasıyla kalan malzemeleri ekleyip tahta kaşık veya spatula ile karıştırın.
  3. Çapı 24 cm.lik yağlanmış bir tart kalıbına hamuru dökün.
  4. Üzerine soyulmuş, ince dilimlenmiş ve çekirdekleri temizlenmiş meyveleri dizin.
  5. Meyvelerin üzerine toz şeker serpip 175C'de ısıtılmış fırında 45-50 dk. pişirin.
  6. Fırından aldıktan sonra reçel suyunu bir fırça ile meyvelerin üzerine sürün.
  7. Ilık veya soğuk servis yapın.







7 yorum:

  1. olsada yesem canım.efis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Mımmm nefis olmuş Pırılcım..çok lezzetli görünüyor..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Tek kelime muhtesem görünüyor ellerinize saglik afiyetler olsun.sevgiler .

    YanıtlaSil
  4. Nefis postlar paylaşmışsınız blogunuzu yeni keşfettim takipteyim hatta misafirlerime bir kaç tarif yapmayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  5. pırıl ablacım şahane görünüyor , ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Ben severim ama kesin bizimkiler laf eder.

    Klasik aile sahibi anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil