MALZEMELER
- 4 adet orta boy ayva
- 12 kahve fincanı toz şeker (şeker miktarını azaltabilirsiniz)
- Çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası
Üzeri İçin:
- Antep fıstığı, ceviz veya fındık
- Kaymak
Buradaki ölçü Türk kahve fincanıdır.
YAPILIŞI
- Ayvaları soyun. Boyuna iki parçaya kesin.
- Ayvaların çekirdeklerini ve sert kısımlarını bıçak ile oyup çıkartın. Çekirdek ve sert kısımları atmayın, rengi ve jölelenmesi için kullanacağız.
- Yayvan bir tencereye oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde ayvaları, bir kaç parça çekirdeklerini ve her parçanın ortasına 1,5 kahve fincanı toz şeker dökün (toplam 12 kahve fincanı).
- Ayvaların yarısını az geçecek kadar su ekleyin. Kullanmayı istiyorsanız kırmızı gıda boyası ekleyin. Kırmızı rengi sevdiğimden kullanıyorum.
- Ayvaları önce yumuşaması için kapalı pişirin. İlk başta pişerken arada alt üst edin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Yumuşamaya başlayınca çevirmeyin, parçalanabilir. Ayvanın çanak kısımları yukarda kalsın. Yumuşadıktan sonra kapağını alın, açık pişmeye devam etsin.
- Suyu katılaşmaya ve ayvalar yumuşayıp kıvama gelince ocaktan alın. İçinden çekirdeklerini alın. Soğuyunca suyu jöle gibi bir hal alacaktır.
- İyice soğuduktan sonra ayvaları servis tabağına alın. Ortalarına jölelenmiş suyunu doldurun.
- İsteğinize göre üzerine kaymak ve fıstık ekeleyip servis yapın.
Rengine bayiliyorum!!!..
YanıtlaSilAyvaya da :)
Senin yorumlarina da can ! ;)
Sevgiler,guzel bir haftasonu dilerim..
renk mükemmel eline sağlık canım
YanıtlaSilayy nefis görünüyoor :)
YanıtlaSilNefsi görünüyor .
YanıtlaSilEllerine sağlık
sevgiler
çokkk nefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilAyva bitmeden yapmak lazım,çok güzel pişmiş sizinkiler de ..ellerinize sağlık.
YanıtlaSilrengi şahane:)
YanıtlaSilellerinize sağlık..
mutlu akşamlar:)