Balık mevsimi geldi. Nihayet fosfor kaynağına kavuştuk. Palamutlar balık tezgahlarında yerlerini aldı. Mutfağımızda palamutun pilakisi pişirildi. Yanına da patatesli mantar sote eşlik etti. Birlikte lezzet uyumu çok güzel oldu.
MALZEMELER
- 2 adet palamut
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 4 sap yeşil soğan
- 5-6 dilim ince doğranmış limon
- 1-2 tutam maydanoz
- 3-4 adet defne yaprağı
- 8-10 adet tane karabiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
- Palamutları dilimler halinde doğrayın. Yıkayın biraz tuzlayın, süzgeçte bekletin.
- Geniş bir tencereye halka halinde kuru soğanları, üzerine domatesleri irice doğrayın.
- Limonun kabuğunu incecik alın, ince halka doğrayın ve her parçayı yarımay olacak şekilde ikiye kesin. Birkaç parça limonu domateslerin üzerine yerleştirin. Defne yapraklarını, tane karabiberleri de üzerine yerleştirin.
- Palamutları da hepsinin üzerine yerleştirin. Kırmızı biberleri ve yeşil soğanları iri parçalar halinde doğrayıp aralarına serpin. En son maydanozları sapları ile birlikte palamutların üzerine koyun.
- Zeytinyağı, tuz ve karabiber serpip önce hızlı ateşte sonra da kısık ateşte yaklaşık 20-25 dk. pişirin.
Harika görünüyor
YanıtlaSilMutlaka denicem pratik ve lezzetli bir tarif
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Teşekkürler pumpulcigimi, benden de sevgi ve saglıklar diliyorum:))
YanıtlaSil