Mantarı sever misiniz, bilmiyorum. Zaman zaman mutfağımda kullanırım. Bazen içini doldurur fırınlarım. Bu kez bol soğanlı ve patatesli olarak soframda yer aldı. Balığın, etin, tavuğun yanına yakışabilen bir yemek oldu. Patates ve mantar birlikteliği
bizim evimizde çok sevildi.- 1 paket taze kültür mantarı
- 4 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy patates
- 3-4 yemek kaşığı tereyağ
- Karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Mantarları iri doğrayın. Soğanları ikiye kesip ince halka doğrayın. Patatesleri uzun parmak şeklinde doğrayıp kararmaması için suda bekletin.
- Yayvan bir tavada yağı eritin mantarları soteleyin. Fazla suyunu çekince soğanları ekleyin.
- Soğanlar biraz solduktan sonra suda bekleyen patatesleri süzün ve üzerine ekleyin.
- Yeterince tuz ve karabiber ekleyip biraz kavurun. Kapağını kapatıp 10-15 dk. kısık ateşte patates pişinceye kadar ocakta tutun.
- 10 dk. dinlendikten sonra sıcak servis yapın.
*Palamut pilaki yanına çok yakışıyor.
Pırılcım ellerine sağlık çok güzel görünüyor,balık ziyafeti vardı bizim apartmanda anlaşılan.Afiyet olsun..sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkürler, artık seni bekliyoruz, herkese sevgiler selamlar...
SilEllerinize sağlık. Sevdiğim iki sebze biraraya gelmiş bu tarifte.Güzel olduğu belli.
YanıtlaSilPırıl hanımcım öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.Sizin gibi bu işi yıllardır yapan bloggerdan bunları duymak çok onur verici.Çok teşekkür ederim..Mantar da patates de sevdiklerimden ikisi bir arada da çok lezzetli olmuştur eminim..Ellerinize sağlık,sevgiler..
YanıtlaSil