Önümüzdeki günler yaşayacağım yoğunluk için şimdiden tedbirimi alıyorum. Bugün ani durumlar için el altında bulunabilecek bir börek yapıyorum. Malzemeleri her zaman evde bulunan cinsten, soda ve yağ. Bu pratik böreği hazırlayın; bir de banyo yaptırın ve mutlaka derin dondurucuda tutun. Böreğin başarısının püf noktaları banyosu ve dondurulması.
Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ve çok lezzetli börekler sizin kurtarıcınız olacaktır.
Nasıl mı yapıyorum? İşte burada...
MALZEMELER
- 6 adet hazır yufka
- 1 aida çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
- 1 adet soda
- Bol buzlu su
- 400 gr. beyaz peynir ve lor karışımı
- Karabiber
YAPILIŞI
- Sıvıyağ ve sodayı karıştırın. Bir yufkanın üzerine karışımdan bolca sürün. Üzerine 2.yufkayı yerleştirin ve yine karışımdan sürün.
- Çift kat yufkayı önce 4 eşit üçgen parçaya, sonra da her parçayı 3 eşit üçgen parçaya kesin. Toplam 12 üçgen parça olacak.
- Her parçanın kenarına peynirli veya kıymalı içi bir kaşık koyun ve çok sıkmadan sarın. Yufkalar bitinceye kadar sarmaya devam edin.
- Geniş bir kaseye buzlu su doldurun ve börekleri içine salın. 2 dk. buzlu suda beklettikten sonra börekleri alın; fazla suyunu almak için çok hafif sıkın ve üzerine streç serilmiş tepsi içine yerleştirip derin dondurucuda dondurun. Börekler iyice donduktan sonra tepsiden alıp derin dondurucu poşetlerine veya kutularına alın. Gerekince kullanmak için derin dondurucuda saklayın.
- Pişireceğiniz zaman yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 175 C'de yaklaşık 45-50 dk. üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
çıtır çıtır nefis olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBenden de teşekkürler...
SilHazırda bulundurmak için ideal bir börek ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilMehtapcım, yakında adı ''can kurtaran börek'' olacak; sevgiler:))
SilBende banyolu börek yapıyorum ama buz banyolusunu sizde gördüm :)) İyi fikir,denemelik bir tarif..Ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Tuğbacım :)
Silbayıldım bu tarife, pratik tariflerinize bayılıyorum, hemen deneyip buzluğa atmayı düşünüyorum, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık, buzluktan çıkarınca çözüldükten sonra mı tepsiye diziyoruz acaba?
YanıtlaSilFatmacım merhabalar,
SilBörekleri buzluktan çıkarınca yağlanmış tepsiye diziyorum. 15-20 dk. sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırına sürüyorum. Afiyet olsun ve kolay gelsin.
böreği dün misafirlerim için yaptım harika oldu ellerinize sağlık tarifide bloğumda paylaştım hoşçakalın
YanıtlaSilFüsuncum ellerine sağlık nefis olmuştur, benim payımı da ayırır mısın?
Silbloğunuzu bugün buldum ve tariflerinize bayılım.hepsi denenecek ve yorumlar yazılacak.sevgiyle kalın.bahar..
YanıtlaSilDeneyin, sorularınız olursa çekinmeyin; yardıma hazırım.
SilSevgiler...
buzluk böreğim istediğim gibi olmadı acaba nerde hata yaptım.tarifi birebir uyguladım ama ? bahar...
SilSevgili Bahar nasıl birşey oldu da istediğin gibi olmadı?
SilYumuşak mı, sert mi???
Acaba buzlu suda çok mu bekledi?
yumuşak oldu çıtır çıtır olmadı :(((( saate baktım buzlu suda çok durmadı sizin yaptığınız gibi de kabarmadılar..
SilSayın adsız acaba fırında az mı tuttunuz. İlk yaptığımda az pişirdiğim için biraz yumuşak olmuştu. İsterseniz daha kıtır olması için fırında biraz fazla tutun. Bir de soğuduktan sonra biraz yumuşama haliyla oluyor. İçinde soda olduğu için puf puf kabarıyorlar. Sizin ki neden oldu bilemedim. Acaba sodanın gazı azmıydı?
Silgaliba fırında az tuttum :( neyse diğer denemem de başarılı olacağıma eminim.deneyimlerimi paylaşırım.sorularımı yanıtladığınız için çoookkkkk teşekkür ederim...sevgiyle kalın.BAHAR..
Sil