Sıcak yenen tuzlu tartlar çayın yanına çok yakışır. Bu kez yeşil kabak ile bol kabaklı bir tart yaptım. Üzerine kabakları da incecik doğradım. İçine taze zencefil ve havuç ekleyerek lezzetlendirdim. Ayrıca ödem çözücü ve kabağa çok yakıştığını düşündüğüm dereotunu hazırladım ama içine eklemeyi unuttum. Tarifte dereotu var ama benim yaptığımda ne yazık ki telaşlandığım ve unuttuğum için olmadı.
Siz hazırlarken telaşlanmayın ve unutmayın olur mu?
Hamuru İçin:
- 175 gr. tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
- 1 kahve fincanı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- 26 cm.lik kelepçeli kalıp için
İçi İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet iri boy soğan
- 800 gr. kabak
- 2 adet orta boy havuç
- 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil (rendelenmiş)
- 1 su bardağı rendelenmiş köy peyniri, kaşar veya dil peyniri
- 1 paket krema (200 ml.)
- 3 adet yumurta
- 1 tutam dereotu (ince doğranmış)
- Karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Tart kalıbının tabanına pişirme kağıdı yerleştirin ve kalıbın kenarlarını yağlayın.
- Hamur için olan malzemeleri sırasıyla karıştırın, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın. Merdane ile açın ve kalıba taban ve kenar olacak şekilde yerleştirin. İçini hazırlayıncaya kadar kalıbı buzdolabında bekletin.
- İçi için, zeytinyağında küçük doğranmış soğanları soteleyin. Kabaklardan 1 adetini tartın üzerinde kullanmak için enine ince doğrayın. Soğanlar iyice solunca herbiri boyuna dörde keşilmiş ve ince yassı doğranmış kabakları soğanlara ekleyip sotelemeye devam edin.
- Küçük doğranmış havuçları ve rendelenmiş zencefili ekleyin. Kabaklar fazla suyunu verip çekinceye kadar ocakta tutun. Tuz, karabiber ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Kabaklar soğuyunca yumurta, krema, rendelenmiş peyniri ve dereotunu ekleyin.
- Kabaklı içi tart hamurunun üzerine dökün, ince dilimlenmiş kabakları da üzerine dizin. İsterseniz tartın kenarlarına şekil verin.
- 175 C'de yaklaşık 60 dk. pişirin. Tam pişmeden yaklaşık 10-15 dk. önce kabakların üzerine fırça ile çok az sıvı yağ sürün.
- Piştikten sonra 10 dk. kalıbında bekletin. Sonra servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
cok lezzetlı duruyor dereotunu unutmam bende cok yakıstırıyorum denemek ıstıyorum elın sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Selmacım:))
SilHarika görünüyor ellerine sağlık.Bende bazen tek porsiyonluk tartolet kalıplarda yapıyorum. :)
YanıtlaSilHülyacım tek porsiyonluk tartöletleri ben de çok seviyorum, senin de ellerine sağlık:)
SilPırılcım benimde en çok yaptığım tartlardan biridir kabaklı tart,nefis olur..Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor..
YanıtlaSilEminim yapıyorsundur; senin yaptıkların çok güzel oluyor zaten ellerine sağlık:)
SilKiş yapmayı bir kaç kez düşündüm ama nedense hep vazgeçtim :)
YanıtlaSilAma sanırım yapma vakti yakındır artık :)
Ellerine sağık :)
Gulaycim tereddutsuz denemelisin:))
SilMerhaba Pirilcim tum tariflerin gibi bu da harika. Ben biraz yorum yama ozurluyum ama blogunu yakindan takip ediyorum. Ben kendi blogumda yazdim belki okumamissindir buzgulu boregi de yapip paylasirsan cok mutlu olurum. Sevgilerimle
YanıtlaSilYaptim ve yayinladim tskler:))
SilAh çok şık görünüyor. Kişlere bayılırım. Kabaklı denemedim hiç. Çok lezzetli duruyor. Ellerinize sağlık, deneyeceğim.
YanıtlaSilDenemelisin Denizcim, tesekkurler:))
Silcanım ablacım nefis aldım mmmmmm harika inş. bir gün gerçekleri olur:))))
YanıtlaSilAysecim, ben de tanismayi, tattirmayi ve seninkileri de tatmayi cok isterim, sevgiler.
SilBirkaç gün oldu blogunuzu keşfedeli, neredeyse başucu blogu :) gibi oldunuz benim için. Dün misafirlerim için yaptım kabaklı kişi, bayılarak yedi herkes :) emeğinize sağlık çoooook teşekkürler
YanıtlaSilforever young afiyet olsun. Zarif ziyaret ve yorumunuza ben tesekkur ederim.
SilÇok tşkr hepsi harika görünüyor tavuklu tartı deneyeceğim kabaklı cizz keki bende yapıyorum harika oluyor sayfanızı zevkle takip ediyorum tekrar tşkr..
YanıtlaSil