Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Haziran 2014 Pazartesi

KURU BÖRÜLCELİ PİLAV

Pişirdiğim pilavlar genelde sade veya şehriyelli olur. Bu kez pilavı kıska soğanlı ve börülceli olarak soframda bulundurdum. İçi bakliyatlı, sağlıklı ve lezzetli bir pilav. Burada pirinçli olarak yaptım. Siz isterseniz bulgurlu da deneyebilirsiniz.

MALZEMELER
  • 1 kase pirinç
  • ½ kase haşlanmış kuru börülce
  • ½ kase kıska soğan
  • 4-5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 kase sıcak et suyu veya su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
Not: 1 kase 300 gr. pirinç içindir.

YAPILIŞI
  1. Pirinci yıkayıp 1 kaşık tuz ile sıcak suda bekletin (2-3 saat kadar). Kullanmadan iyice yıkayın ve süzün. 
  2. Soğanları 2 kaşık tereyağında soteleyin.
  3. Üzerine süzülmüş pirinci ekleyip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar sotelemeye devam edin. Börülceleri ve şekeri ekleyin.
  4. Ölçülü sıcak et suyu veya suyu ekleyin. Yeterince tuz atıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  5. Kalan yağı bir tavada kızdırıp pilavın üzerine dökün ve pilavı bir kez karıştırıp üzerini beyaz kağıt havlu ile örtüp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.
  6. 15-20 dk. sonra sıcak halde pilavı servis yapın.










8 yorum:

  1. ben kuru börülceyi çok severim..ama pilavda hiç denemdim..ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar fatoşcum,
      Börülce evimizde çok seviliyor; pilavda da içi fasulyeli gibi oldu.
      Biz çok sevdik, umarım siz de seversiniz, sevgiler.

      Sil
  2. Borulceyi pilavin içinde hiç düşünmemiştim ellerine sağlik canım hayırlı sahurlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turuncu Tatlar, sana da bereketli ve hayırlı sahurlar olsun.
      İlgine teşekkürler.

      Sil
  3. bulgurlusunu yapacağım,yayınlayacağım sonra,
    teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin yayınını sabırsızlıkla bekliyorum Havvacım:))
      Sevgiler ve bereketli sofralar.

      Sil
  4. Çok nefis duruyor. Kuru börülceyi salatada bilirim ama pilavla da yakışmış olmalı. Nohutu çok severim çünkü pilavda. Soğanlarla hele daha da lezzetlenmiştir. çok iştah kabartıcı duruyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. eminim çok lezzetli olmuştur görüntü süper çünkü ellerine sağlık
    hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil