Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Aralık 2014 Çarşamba

BALKABAKLI-KARAMELLİ MUHALLEBİ ve Neden Ara Verdim?

Uzun bir aradan sonra herkese merhabalar. Biliyorum merak ediyorsunuz. Arayı hiç bu kadar uzatmamıştı diyorsunuz. Yorumlar ve mesajlarla o kadar çok soran ve ilgilenen oldu ki beni çok mutlu ettiniz. Hepinizin ilgisine çok teşekkür ederim. ''Neden yazılarıma ara verdim?'' daha doğrusu neden ara vermek zorunda kaldığımı hemen açıklıyorum.

Öncelikle çok şükür herşey yolunda:)) Geçtiğimiz yıl yani 2013 yılında üniversite sınavına girdim ve İngilizce Öğretmenliğini kazandım. Yıllar sonra öğrenci oldum ve okula başladım; şu an 2. sınıfım ve halen devam etmekteyim. Geçen yıl birinci sınıf olduğum için aralıklı da olsa yayınlarımı yapıyordum. Bu yıl ikinci sınıfım ve derslerimi ancak ucu ucuna yetiştiriyor, maalesef bloguma yeterince vakit ayıramıyorum. Umarım finallerimden sonra yeni yılda tatile girdiğimde sizlerle yeni tariflerimi paylaşırım.  
Bu arada Adana merkezli A + Dergisinde de tariflerimi yayınladığımı biliyorsunuz. Kasım sayısı için Balkabaklı Kuplar hazırladım. Şimdi tam kabak mevsimi; kabak sevenlere öneriyorum. Tarifi burada...
Hepinize sevgilerimi yolluyorum.


MALZEMELER 

Kabak püresi için: 
  • 1kg. balkabağı, 
  • 1 su bardağı şeker (şekeri azaltabilirsiniz)
  • 1-2 tatlı kaşığı tarçın, 
  • yarım çay kaşığı yenibahar
Muhallebi İçin:
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 lt. süt 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 yumurta 
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml. Krema
  • 1 kaşık tereyağı. 
Karamel için: 
  • 1su bardağı şeker
  • 200 ml. krema
  • 2 tatlı kaşığı sirke
Üzeri İçin:
Kavrulmuş fındık içi, karamel çubukları.

YAPILIŞI
  1. Balkabağı ve şekeri iki bardak su ile yayvan bir tencerede kapağı kapalı olacak şekilde pişirin. Balkabakları piştiğinde fazla suyu kalırsa kapağı kaldırın ve ocakta suyun çekmesini sağlayın. Balkabakları ılıyınca püre haline getirin. Tarçın ve yenibahar ekleyin. Buzdolabına kaldırın.
  2. Un, süt, şeker ve yumurtayı karıştırın ve pişirin. Ocaktan alınca mikserle 15 dk. çırpın. Tereyağ, krema ve vanilyayı ekleyip 5 dk. daha çırpın. 
  3. Kupların içine sıra ile 2 kaşık muhallebi 2 kaşık balkabağı püresi yerleştirin. Kupların en üstü muhallebi ve 1 parmak eksik olacak şekilde doldurun. Kuplar buzdolabında soğuyunca üzerine 2-3 kaşık karamel sosu dökün. Servisten önce kavrulmuş fındık ve caramel çubukları ile süsleyip sunun.



























21 yorum:

  1. başarılar diliyorum okul hayatında,çok güzel bişey yaptığın takdir ediyorum.
    tarifin e pek güzel bi fırsat bulayım yapayım
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havvacım çok teşekkür ederim.
      Benden de kucak dolusu sevgiler canım:))

      Sil
  2. Ah Pırıl teyzecim çocukluğumdan beri aklımda hep asil ve farklı duruşun, gerçekten gurur duyuyorum seninle ne güzel bir adım atmışsın. Ben sana ses çıkaramadım, çekindim açıkçası nerelerdesin diye sormaya. Çok şükür her şey çok güzel ve yolundaymış :) Kocaman kocaman sarılıyorum sana Pırıl teyzecim ♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kızım Mervecim,
      İnce düşüncene çok teşekkürler.
      Seni çok seviyor ve yeni yılda hep mutlu ol, yüzünde o tatlı gülümsemen hep olsun.
      Herşey gönlünce olsun, sevgiler Mervecim:))

      Sil
  3. Canim ozledik seni... Bende yaklasik 1 ay bir turlu blogumda birsey paylasamadim :) Bugun tekrar basladim.
    Muhallebi ve sofradaki diger tatlilar muhtesem gorunuyor :) Ellerine saglik...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Juliacım.
      Sen de yeniden hoşgeldin.
      Sevgiler canım:))

      Sil
  4. Zor dönemler... Derslerinde başarılar dilerim...
    Her zamanki gibi muhteşem görüntüler, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlayışınıza çok teşekkürler Fincan Teyze...
      Sevgiler...

      Sil
  5. Canim arkadasim ellerine saglik muhtesemler keske yiyebilseydim o guzel lezzetli ellerinden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kardeşim Aytülcüm,
      Sen bi Adana'ya gel, sana neler neler yapıp yedireceğim.
      Bunlar ne ki!!!
      Hepinizi öpüyorum; sevgiler...

      Sil
  6. Çok şükür ki bir sorun yokmuş. Hoşgeldiniz.

    YanıtlaSil
  7. pırıl ablacım uzun bir aradan sonra dönüşünüz muhteşem olmuş , muhteşem görünüyor,özellikle karamel çubuklarına bayıldım, denemek için sabırsızlanıyorum, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. evet merak etmiştik pırıl hanım ben de bu yıl sınava girmek istiyorum nasıl hazırlandığınızı öğrenebilir miyim ingilizcem var ama sorularda hiç kolay sorulmuyor iyi ki döndünüz

    YanıtlaSil
  9. merhaba pırıl hanım gerçekten çok zor bir işe girişmişsiniz belli bir aradan sonra okumak çok zor bende çalışmaya başladıktan sonra devam ettim hem okul hem iş hem ev ufffff çok zor Allah yardım etsin
    masadakiler beni aldı götürdü ne güzellik onlar ellerinize sağlık bloğu incelememden nurlu mutfakta Nurşen Hanım ile komşu olduğunuz anlaşılıyor ona da yorum bıraktım en sevdiğim iki blogsunuz ve komşusunuz ne şanslı komşularınız var ben de sizlerle komşu olmayı çok isterimmmmm selamlar

    YanıtlaSil
  10. merhaba,ben pancarla tatlı ne yapabilirim diye araştırırken sitenize ulaştım.ve artık sürekli bakıyorum.hele 24 kitchen saçma tariflerinden sonra sizinkiler bana çok yakın ve güvenilir geldi.Adanalı olmamda etken mi bilmiyorum.tahinli kabakla başladım bana göre çok şaşırtıcı ve lezzetli bir tarifti.sonra ne yaptıysam beğenildi. sunumlarınız,sitenizin kullanımı çok güzel.tüm arkadaşlarıma önerdim.neyse uzatmayayım, sağlık ve başarı dolu yıllar diler, yaptığım tarifler içinde teşekkür ederim
    BİRSEN SESLİ
    ANTALYA

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel bir haber. Tebrikler, başarılar. Blog hazırlamak zaman alan bir iş, haklısın uzak kalmakta. Mutlu yıllar dilerim. Sevgimle :)

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, sizin ınstagramda blogger olduğunuzu keşfettim ziyaretinize geldim, balkabağınında her türlüsünü severim ellerinize sağlık sunumda çok güzel sevgiler. marindentarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Leylacım,
      Zarif ziyaretine çok teşekkürler.
      Ben de seni ig dan buldum. Sayfanı ziyaret ettim, harika tariflerin var ellerine sağlık. Artık takipçinim:))

      Sil
  14. Sayfanızı beğenerek izliyorum. Sizden ricam caramel çubukları nasıl yapılıyor. Şekilli ve açık olarak gösterirseniz çok mutlu olurum. Sevgiler ve
    başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tülaycım hoşgeldin.
      Çubukların yapılış fotolarını çekmemişim maalsef.
      En kısa zamanda senin için hazırlayıp ekleyeceğim.
      Sevgiler:))

      Sil