Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Eylül 2012 Çarşamba

TAZE İNCİRLİ VE BADEMLİ KEK

Mevsim gereği sonbahar meyveleriyle iyice haşır neşir oldum. Mor incir sevgim resmen tutkuya dönüştü. Taze inciri kekte de kullanmak istedim. Taze incir yumuşak olduğundan kekin içinde kabuğunu soymadan kullandım. Farklı bir tat için buzluktaki yayla karadutlarından eklemeler yaptım. Kek oldukça yumuşak olduğundan altına pişirme kağıdı kullandım. 
Kek pişip soğuduktan sonra tatma aşamasına geldiğimde kekin altında incir-karadut-badem karışımı bir ezme oluşup,  üzerinde de kek olduğunu ve tatların birbirleri ile uyumlu olduğunu gördüm. 
Filtre kahve ve çayın yanına yakışan bir kek (coffee-cake) oldu. 
İncir yerine şeftali, armut, elma gibi farklı bir meyve de kullanılabilir.




MALZEMELER

  • 200 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş badem 
  • 1+1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı krema (oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket vanilya veya 1 çay kaşığı vanilya ekstresi
  • 1/2 su bardağı mısır unu
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 bardaktan 2 parmak eksik karadut veya benzeri ekşi meyve
  • 4-5 adet taze mor veya yeşil incir

YAPILIŞI

  1. Krema ile elma sirkesini karıştırın ve bir kenarda bekletin.
  2. Tereyağını ve toz bademi mikser ile beyazlayınca kadar 3-4 dk. çırpın.
  3. Pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin, 3-4 dk. daha çırpın. 
  4. Yumurtaları teker teker ekleyin; herbirini eklediğinizde çırpın ve diğerini ekleyip tekrar çırpın.
  5. Kremayı ekleyin.
  6. Un, mısır unu ve kabartma tozunu eleyin; karışıma ekleyip karıştırın.
  7. Kare borcamın tabanını yağlayıp pişirme kağıdı ile kaplayın.
  8. Karadutları 1 yemek kaşığı un ile karıştırın ve hamurun yarısına karıştırıp kalıba dökün.
  9. Kalan hamuru üzerine aktarıp, üzerini düzeltin.
  10. İncirleri büyüklüğüne göre boyuna 4 veya 6 parçaya ayırın. Hamurun üzerine yerleştirin.
  11. Önceden 175C'de ısıtılmış fırında 35-40 dk. pişirin.





13 yorum:

  1. Pırıl'cım ahh o leziz Adana inciri
    olsada yesem ellerine sağlık.Bir di
    lim aldım sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. pırıl ablacım çok değişik bir kek gerçekten, eminim muhteşemdir, mutlaka denemeliyim tadını çok merak ettim, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Pırılcım akşama kahvemizin yanına ziyafet var desene..ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Harika, tattım ve sabah kahvesi ile güne enerji dolu başlıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  5. Harika, bu sabah kahvemle tatma fırsatım oldu.

    YanıtlaSil
  6. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Deryacım, afiyet olsun:))
    Nurselcim, kesinlikle denemelisim:)
    Nurşencim, sabırsızlıkla sizleri bekliyorum; teşekkürler.
    Tozbelli, afiyet olsun, gününüz enerjik devam etsin.
    mutfagabuyrun, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. HEM BADEM HEM İNCİR,BOMBA OLMUŞ BOMBA,ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  9. anne eli gibi,
    Güne bomba gibi başlamak için incir-badem gerekiyor!!!

    YanıtlaSil
  10. Tam da incir mevsimi, nasıl güzel olmuş kekin. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Güzel ablam ben geldim.
    güzel yorumuna teşekkür ederim.
    incir bizim ortak sevgimiz ben çok severim kekte denemedim senin elinden yemek çok zevkli olur teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Blogunuzu çok beğendim,ilgiyle takip ediyorum.Sizi de benim sayfama davet ediyorum.Umarım beğenirsiniz.
    http://anneelindenyemeklerr.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Selam, buloğunuzu yeni keşfettim. Çok beğendim, ellerinize, emeğinize sağlık ve maşallah diyeyim. Sevgiler...

    YanıtlaSil