Balıklar omega-3 yağ asitleri açısından zengin. Omega-3 kalp sağlığımız için çok gerekli ve felçten depresyona kadar bir çok hastalığa iyi geliyor. Bu kadar faydalı bir yiyecek olan balığı sofralarımızda bulunduralım.
- 2 adet palamut
- 3 adet orta boy soğan
- 5 sap yeşil soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet orta boy domates
- 3-4 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 3-4 ince dilim limon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 50 gr. tereyağ
- Tuz
YAPILIŞI
- Balıkları temizleyip 2 parmak eninde doğrayın.
- Sarımsakları, maydanozları, biberleri, yeşil soğanları ince doğrayıp zeytinyağ, karabiberler ve tuz ile birlikte balıklara karıştırın; yarım saat buzdolabında bekletin.
- Soğanları ince halkalar halinde balığı pişireceğiniz tepsinin tabanına yerleştirin.
- Marine edilmiş balıkları soğanların üzerine dizin.
- Aralarına defne yapraklarını ve küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
- Limonların kabuğunu soyun ve ince halkalar kesin; her halkayı 4 'e kesip birer parça balıkların üzerine yerleştirin.
- Tereyağını da birer küçük parça balıkların üzerine ekleyin.
- Balıkların üzerini alimünyum folyo ile kapatıp 190C'de 30 dk. pişirin.
- Folyoyu alıp üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-15 dk. daha fırında tutun.
- Balıkları biraz dinlendirip, sıcak servis yapın.
***Aynı pişirme yöntemini levrek veya çipura balıklarına da uygulayabilirsiniz.
Dediğiniz gibi palamut şu sıralar çok bol ve fiyatları yerlerde sürünüyor. Değerlendirmek gerek. Çok da güzel bir yöntemle pişirmişsiniz, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHaklısınız şu sıralar palamut fiyatları çok düşük.
YanıtlaSilİlginize teşekkürler.
Arkadaşım,senin ellerinden olurda yenmez mi,bu nefis palamutlar..nefis olmuş,hemde çok sağlıklı..
YanıtlaSilPırıl'cım palamut en sevdiğim balıklardandır ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilellerina sağlık,nefis görünüyor:)
YanıtlaSilSevgili Nurşencim, Deryacım ve kozmetikperisi,
YanıtlaSilZarif ziyaretinize ve görüşlerinize teşekkür ederim.