Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Ekim 2012 Cumartesi

FIRINDA PALAMUT

Palamut balığı mevsimindeyiz ve sağlıklı yiyecek balığı fırında pişirdim.  Palamut'un eti biraz kuru ve ekşimsi olduğundan üzerine tereyağ ekledim. 
Balıklar omega-3 yağ asitleri açısından zengin. Omega-3 kalp sağlığımız için çok gerekli ve felçten depresyona kadar bir çok hastalığa iyi geliyor. Bu kadar faydalı bir yiyecek olan balığı sofralarımızda bulunduralım.



MALZEMELER
  • 2 adet palamut
  • 3 adet orta boy soğan
  • 5 sap yeşil soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet orta boy domates
  • 3-4 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 3-4 ince dilim limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 50 gr. tereyağ
  • Tuz
YAPILIŞI
  1. Balıkları temizleyip 2 parmak eninde doğrayın.
  2. Sarımsakları, maydanozları, biberleri, yeşil soğanları ince doğrayıp zeytinyağ, karabiberler ve tuz ile birlikte balıklara karıştırın; yarım saat buzdolabında bekletin. 
  3. Soğanları ince halkalar halinde balığı pişireceğiniz tepsinin tabanına yerleştirin.
  4. Marine edilmiş balıkları soğanların üzerine dizin.
  5. Aralarına defne yapraklarını ve küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
  6. Limonların kabuğunu soyun ve ince halkalar kesin; her halkayı 4 'e kesip birer parça balıkların üzerine yerleştirin.
  7. Tereyağını da birer küçük parça balıkların üzerine ekleyin.
  8. Balıkların üzerini alimünyum folyo ile kapatıp 190C'de 30 dk. pişirin.
  9. Folyoyu alıp üzeri kızarıncaya kadar  yaklaşık 10-15 dk. daha fırında tutun.
  10. Balıkları biraz dinlendirip, sıcak servis yapın.

** Fırında Palamut'un yanına Fırında Karnabahar veya Kremalı Patates çok yakışır.

***Aynı pişirme yöntemini levrek veya çipura balıklarına da uygulayabilirsiniz.







6 yorum:

  1. Dediğiniz gibi palamut şu sıralar çok bol ve fiyatları yerlerde sürünüyor. Değerlendirmek gerek. Çok da güzel bir yöntemle pişirmişsiniz, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız şu sıralar palamut fiyatları çok düşük.
    İlginize teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşım,senin ellerinden olurda yenmez mi,bu nefis palamutlar..nefis olmuş,hemde çok sağlıklı..

    YanıtlaSil
  4. Pırıl'cım palamut en sevdiğim balıklardandır ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ellerina sağlık,nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Nurşencim, Deryacım ve kozmetikperisi,
    Zarif ziyaretinize ve görüşlerinize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil