Patatesin çeşit çeşit hallerinden kremalı patates tavuklarıma eşlik etti.
Çok kolay, sevilen ve vakit almayan bir fırın yemeği.
- 4 orta boy patates
- 1/2 kutu krema (100 ml.)
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1/2 kahve kaşığı karabiber
- 1/2 kahve kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Rendelenmiş kaşer peyniri
YAPILIŞI
- Patatesleri ince halka doğrayın. Kararmaması için suya ıslayın.
- Kremaya hardal, karabiber ve tuzu kariştırın.
- Patatesi pişireceğiniz kalıba zeytinyağını sürün.
- Üzerine sarımsağı incecik doğrayın.
- Patatesleri sudan alın. Krema karışımına bulayıp kalıba yerleştirin.
- Üzerine bol kaşer rendesi serpin ve 175 C'de üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak, sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder