Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Temmuz 2012 Pazartesi

KREMALI PATATES

Patatesin çeşit çeşit hallerinden kremalı patates tavuklarıma eşlik etti. 
Çok kolay, sevilen ve vakit almayan bir fırın yemeği. 




MALZEMELER

  • 4 orta boy patates
  • 1/2 kutu krema (100 ml.)
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1/2 kahve kaşığı karabiber
  • 1/2 kahve kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Rendelenmiş kaşer peyniri

YAPILIŞI

  1. Patatesleri ince halka doğrayın. Kararmaması için suya ıslayın.
  2. Kremaya hardal, karabiber ve tuzu kariştırın.
  3. Patatesi pişireceğiniz kalıba zeytinyağını sürün. 
  4. Üzerine sarımsağı incecik doğrayın.
  5. Patatesleri sudan alın. Krema karışımına bulayıp kalıba yerleştirin.
  6. Üzerine bol kaşer rendesi serpin ve 175 C'de üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  7. Sıcak, sıcak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...