Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Ekim 2012 Çarşamba

FIRINDA KARNABAHAR

Fırında karnabaharı genellikle beşamel sos ile pişiririm. Bu kez karnabaharlar kendi kendine bir kaç baharat eşliğinde pişirildiler. Çok hafif, özellikle kilosuna dikkat edenler için ideal bir diyet sebze seçeneği oldu.  
Daha önce tavuğun yanına yapmıştım, bu kez balıkla birlikte yedik. Etlerin yanına yakışacak karnabaharı buradaki şekliyle deneyin.


MALZEMELER
  • 1 küçük boy karnabahar veya brokoli (ikisini karıştırdım)
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Acı kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Karnabaharları iri parçalar halinde ayırın.
  2. Buharda 5-7 dk. kadar pişirin. (diri kalacak şekilde olmalıdır)
  3. Karnabaharları geniş bir karıştırma kabına alın.
  4. Ayrı bir yerde sarımsak, tuz, kimyon, acı toz biber ve zeytinyağını karıştırın; karnabaharlara bulayın.
  5. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin ve karnabaharları dizin.
  6. 175 C'de karnabaharların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 
  7. Et, tavuk veya balığın yanında sıcak servis yapın. 






6 yorum:

  1. Çok severim karnabaharın her türlüsünü:)
    Şuan yenice yemekten kalkmış olmama rağmen nasıl da canım çekti görünce:)
    Ellerine emeğine sağlık canım..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  2. karnabaharı da,brokoliyi de çok severim ,ben bu şekilde yapıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorum,o hali de çok güzel oluyor,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. çok severim kışın brokolıyı canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. karnabaharı bende severim. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Mutlaka deneyeceğim leziz ve çok hafif görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. Harika gözüküyor.
    Ben ve kız yeriz, Cem ağzına sürmez.
    Ben de çiftlikten gelme büyük karnıbahır var, yarısı turşu yarısı yemek olacak.
    Ama bu tarifte kesin birgün denenecek.

    Ellerine sağlık.
    Karnıbahır diyen kızın annesi Çiğdem

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...