Burada gördüğünüz miktar için tarifi veriyorum. Siz arttırıp azaltabilirsiniz.
MALZEMELER
- 6 adet yumurta
- 1 demet maydanoz
- 1 demet nane
- 5-6 sap yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı acı kırmızı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sumak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
YAPILIŞI
- Yumurtaları içi katı (lop) oluncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyun. Çok küçük olmayacak şekilde doğrayın.
- Nane, maydanoz, yeşil soğanı küçük doğrayın. Yumurtalara ekleyin.
- Üzerine kırmızı pulbiber, karabiber, sumak, zeytinyağ, nar ekşisi ve tuzu ekleyin (Arzunuza göre baharat, yağ, ekşi ve tuz miktarlarını değiştirebilirsiniz).
- Servis tabağına yerleştirin, üzerini süsleyip sunun.
Pırılcımm en favori salatam için çok teşekkürler,ellerine sağlık..Çok keyifle yedim..sevgiler..
YanıtlaSil