Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Mayıs 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

Zarif ve narin kabak çiçeğini bulduktan sonra çabucak yapılan ve pişen bu zeytinyağlı, sofralarınızı şıklaştıracak. Lezzeti yiyenler tarafından unutulmayacak. 



Adana'da kabak çiçeğini bulmak oldukça zor. Ancak Metro'da bulunabiliyor ve eğer satışta yoksa sipariş verebiliyorsunuz. 

Davet yemeğim için yaptığım zeytinyağlı kabak çiçeği dolmasının tabaktaki görünümü.
MALZEMELER
  • 24 adet taze kabak çiçeği
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tutam maydanoz 
  • 1 tutam nane
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı bahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Kuru soğanı çok küçük doğrayın. Zeytinyağında soğanları iyice kavurun. İçine yıkanmış pirinçler ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  2. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağ ile fıstıkları pembeleştirin. 
  3. Kuş üzümlerini su ile yıkayıp ıslayın. Kullanacağınız zaman sudan alın.
  4. Pirinler şeffaflaşınca küçük doğranmış domatesi ekleyin. Domatesler suyunu iyice çekince küçük doğranmış nane, maydanoz, baharatlar, fıstık, kuş üzümü, şeker, limonsuyu ve kararınca tuz ekleyin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su dökün. İçi dirice pişirin.
  5. Kabak çiçeklerini örselemeden yıkayın. Varsa alt kısmındaki sert kısmını kesin.
  6. Hazırladığınız iç ile çiçekleri doldurun. Üzerini örtecek kadar sıcak su dökün.
  7. Pirinçler pişinceye kadar ocakta tutun. 
  8. Tenceresinde iyice soğuduktan sonra servis tabağına alın. 
  9. İstediğiniz zaman sunun.






4 yorum:

  1. ne sağlıklı bir tabak öyle... :)

    YanıtlaSil
  2. Harika sofradan nefis tarifler geliyor. Kabak çiçeği dolmasını ben de yapmıştım bir kez çok da severima ama benimki hafif acımsı olmuştu. Sebebi ne olabilir.
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğimmm :) harika görünüyor hem tadı hem sunumu çok şık bir tat bence.

    YanıtlaSil
  4. Hiç yemedim ya kimbilir ne lezzetlidir eline sağlık canım

    YanıtlaSil