Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Eylül 2013 Çarşamba

PALAMUT PİLAKİ

 

Balık mevsimi geldi. Nihayet fosfor kaynağına kavuştuk. Palamutlar balık tezgahlarında yerlerini aldı. Mutfağımızda palamutun pilakisi pişirildi. Yanına da patatesli mantar sote eşlik etti. Birlikte lezzet uyumu çok güzel oldu.
















MALZEMELER
  • 2 adet palamut
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 sap yeşil soğan
  • 5-6 dilim ince doğranmış limon 
  • 1-2 tutam maydanoz
  • 3-4 adet defne yaprağı
  • 8-10 adet tane karabiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI
  1. Palamutları dilimler halinde doğrayın. Yıkayın biraz tuzlayın, süzgeçte bekletin.
  2. Geniş bir tencereye halka halinde kuru soğanları, üzerine domatesleri irice doğrayın. 
  3. Limonun kabuğunu incecik alın, ince halka doğrayın ve her parçayı yarımay olacak şekilde ikiye kesin. Birkaç parça limonu domateslerin üzerine yerleştirin. Defne yapraklarını, tane karabiberleri de üzerine yerleştirin.
  4. Palamutları da hepsinin üzerine yerleştirin. Kırmızı biberleri ve yeşil soğanları iri parçalar halinde doğrayıp aralarına serpin. En son maydanozları sapları ile birlikte palamutların üzerine koyun.
  5. Zeytinyağı, tuz ve karabiber serpip önce hızlı ateşte sonra da kısık ateşte yaklaşık 20-25 dk. pişirin.








2 yorum:

  1. Harika görünüyor
    Mutlaka denicem pratik ve lezzetli bir tarif
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler pumpulcigimi, benden de sevgi ve saglıklar diliyorum:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...