28 Kasım 2013 Perşembe

PEYNİRLİ KEK



Hamur hazırlamak, açmak, yoğurmak, mayalamak, içine peynir yerleştirmek, sonra üzerine yumurta sarısı mı, yoksa akı mı sürmek, sonra da susam serpmek....daha yazsam uzar gider. 
Bu sıkıntılara son veriyorum ve poğaça tadında peynirli kek yapıyorum. 
(Vaktim yok da ondan)
Nasıl mı???

24 Kasım 2013 Pazar

HURMALI PASTA


Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Bizi bugünlere getiren ve geleceğe taşıyacak bütün öğretmenlerimizi kutluyorum.
Bugüne özel çok kolay, pratik, vakit almayan ve içi bol hurmalı bir pasta tarifi veriyorum. 

17 Kasım 2013 Pazar

BALKABAĞI ÇORBASI



Havalar soğuyunca artık çorba zamanı gelmiş demektir. Bizi soğuğa, gribe karşı koruyacak birbirinden faydalı çorbalar pişirmek istiyorum. Bu kez alışılmışın dışında içi bol balkabaklı ve zencefilli bir çorba yapıyorum. Zencefil ve balkabağı birlikteliği çorbada nefis bir tat oluşturuyor. Bu arada çorbanın içine muskat ekliyorum. Balkabaklı çorbada karabiber yerine mutlaka muskat kullanın, lezzet farkını hissedeceksiniz.

10 Kasım 2013 Pazar

AŞURE: BOLLUK VE BEREKET TATLISI

Bu ay A+ Dergisi için hazırladığım Aşure ile ilgili yazımı ve tarifini blogumda sizlerle paylaşıyorum.


Kültürümüzde bolluğu, bereketi, dostluğu, paylaşımı temsil eden aşure, yüzyıllardır Muharrem ayının onuncu günü pişirilir ve bu gün Aşure günü olarak bilinir. Miktarı bol tutulur ve eşe, dosta, komşuya dağıtılır. Aşure ile bir anlamda bolluk ve bereket temennisi de paylaşılır. 

İçindeki malzemeler bolluğu ve bereketi simgelediğinden ilk kez nerede ne zaman pişirildiğine dair rivayetler bulunmaktadır. En bilineni Nuhun gemisi ile ilgilidir. Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması sonununda Nuh Peygamber ve yanındakiler bir kutlama yapmak isterler. Erzak çuvallarında kalan ne varsa bir araya getirilip aşure tatlısı pişirilir. 

8 Kasım 2013 Cuma

PRATİK BUZLUK BÖREĞİ


Önümüzdeki günler yaşayacağım yoğunluk için şimdiden tedbirimi alıyorum. Bugün ani durumlar için el altında bulunabilecek bir börek yapıyorum. Malzemeleri her zaman evde bulunan cinsten, soda ve yağ. Bu pratik böreği hazırlayın; bir de banyo yaptırın ve mutlaka derin dondurucuda tutun. Böreğin başarısının püf noktaları banyosu ve dondurulması.