İçindeki beyaz krema kesilince ortaya çıkıyor.
Benmari Usulü
MALZEMELER
- 125 gr. tereyağ veya margarin
- 120 gr. un (2 kahve fincanı)
- 2,5 kahve fincanı toz şeker
- 1,5 litreden 1 su bardak eksik süt
- 1 paket damla sakızı
- 2 paket bitter çikolata (herbiri 80 gr.)
- 4 yumurta sarısı
- 4 yumurta akı
- 2 paket vanilya
- 1/2 kahve fincanı toz şeker
- Kremayı pişireceğiniz bir tencerede tereyağ ve unu pembeleştirin.
- Toz şekeri ekleyin, karışınca sütü ekleyin. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırın. Aksi halde altı tutabilir.
- Kaynayınca damla sakızını havanla dövün ve kremanın içine atın.
- Kaynaşması için biraz kaynatın, ocaktan alın ve 30 dk. mikserle çırpın.
- Çukurca bir servis tabağına kremayı boşaltın ve buzdolabına koyun.
- Yumurta aklarını bir fiske tuzla mikserde kar oluncaya kadar iyice çırpın.
- Çikolatayı benmari usulü eritin. (çikolataları bir cezveye alın ve cezveyi kaynayan suyun üzerine oturtun. Suyun ısısıyla çikolatalar erisin.
- Yumurta sarılarını 1/2 kahve fincanı şekerle ve vanilyalarla iyice çırpın. Erimiş çikolatalarla sarıları çırpın.
- Çikolatalı karışımı yumurta aklarıyla mikserde iyice çırpın ve buzdolabındaki kremanın üzerine dökün.
- Buzdolabında iyice donsun.
- Bir gün önce yapın iyice donup kıvama gelsin.