Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Şubat 2013 Perşembe

BİR ÇAY SOFRASI VE KURU DOMATES, CEVİZ VE PANCARLI SALATA (1)

Bir kaç gün önce sevdiğim arkadaşlarım misafirim oldular. Çok eski tanıdık olunca küçük, büyük hep birlikteydik. Sevgililer günü yaklaşırken kırmızıyı yansıtan ikramlıklar seçmeye çalıştım. Salatamda kuru domates ve kırmızı pancar vardı.  Kısırın da kendisi kırmızı, çevresi yeşil marullar ile iyice belirgin oldu. Tuzlularım yeşil renkte pırasalı tart ve kıymalı kol böreği idi. Zeytinyağlı yaprak sarması çay sofralarımın olmazsa olmazıdır. Sevgililer günü (bence adı sevgi günü olmalı) masamda tatlıları siyah ve kırmızı renklerden seçtim: 
Damalı Pasta, Aşk Gülleri ve Frambuazlı Makaronlar (Pierre Herme Tarifi).



ÇAY MASAMIZDAKİ TUZLU İKRAMLIKLAR:

KISIR
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
KURU DOMATES, CEVİZ VE PANCARLI SALATA
TEYZEMİN KOL BÖREĞİ
PIRASALI TART





ÇAY MASAMIZDAKİ TATLI İKRAMLIKLAR:

DAMALI PASTA
AŞK GÜLLERİ  (Frambuaz Soslu İrmikli Güller)
FRAMBUAZLI MAKARONLAR



İlgili tarifin üzerine gelince rengi değişecektir. TIK' layınca tarife ulaşabilirsiniz. Ulaşamadığınız eksik tariflerimi en kısa zamanda ekleyeceğim.

KURU DOMATES, CEVİZ VE PANCARLI SALATA tarifimi veriyorum.



MALZEMELER
  • 1 adet kıvırcık marul
  • 1 adet küçük aysberg veya bir parça Romain marul (ismi yanıltmasın bildiğimiz Adana marulu)
  • 1 bağ tere
  • 2 bağ roka
  • 2 sap taze soğan
  • 20 adet kuru domates 
  • 1 su bardağı ceviz
  • 20 parça pancar turşusu
  • 2 yemek kaşığı balsamik sirke
  • Limon suyu
  • Sızma zeytinyağ
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Kuru domatesleri 30 dk. sıcak suda bekletin. Suyunu iyice süzün ve ince doğrayın. Üzerine biraz zeytinyağı dökün.
  2. Marul, tere ve rokayı yıkayın, kurutun. Eliniz ile iri parçalara ayırın.
  3. Yeşil soğanları küçük doğrayıp marullara karıştın. Salata tabağına yarısını yerleştirin.
  4. Üzerine pancarların yarısını yerleştirin.
  5. Kalan marul karışımını üzerine yerleştirin.
  6. En üste ortaya kuru domatesleri, cevizleri; kenarlarına pancarları yerleştirin.
  7. Balsamik sirke, limon suyu,  zeytinyağ ve tuzu istediğiniz mktarda bir kasede karıştırıp salatanın üzerine dökün. 
  8. Bekletmeden sunun.








14 yorum:

  1. çok şık bir sofra birbirinden güzel ikramlarla bezenmiş..ellerine emeğine sağlık ben makoranlara ve damalı pastaya takılı kaldım bunları en kısa zamanda deneyeceğim...sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Pastahane pastaları gibi olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. yine çok şık ve harika bir sofra kurmuşsunuz kek standına bayıldım herşey çok özenli olmuş ellerinize sağlık iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  4. herzamanki gibi şahane bir masa

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık arkadaşım,hani bize bu sofradan..Kıskandım valla..Çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  6. Bardaklarınıza bayıldım, yaptıklarınıza dahada bayıldım :)

    YanıtlaSil
  7. mükemmel görünüyor herşey. salatanda süper ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. offf.hepsi birbirinden güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Masaniz harika gozukuyor tum ikramliklar ise nefis..ellerinize saglik diyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Allahım resmen hepsi bir sanat eseri.Ellerinize sağlık.Çok güzeller.

    YanıtlaSil
  11. günaydın canım,geldim,gördüm....gözüm kaldı hepsinde ,yemekler çok güzel,resimlerin ise süper,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  12. HANDE CİGER, kardelen sezgin,
    füsun, Tatlıbirşeyler,
    nursen aksoy, lezzetiharikalarmutfagi,
    hatice yazıcı, mutfagabuyrun, Dostbahcesindenlezzetler, hayat paylaştıkça,
    MAZES,
    Arkadaşlar hepinizin ziyaretine ve güzel yorumlarınıza teşekkür ederim.
    Biraraya geldiğimizde hepinize bu lezzetleri tattırmak isterim.

    YanıtlaSil
  13. Pırıl hanım merhaba,sofranın görüntüsü ve yaptıklarınız beni benden aldı..Salatanın notunu da aldım,en kısa zamanda yapılacak..Sevgiler..

    YanıtlaSil