Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Şubat 2013 Perşembe

FRAMBUAZ SOSLU İRMİKLİ GÜLLER

Kırmızı meyveli sosun içinde açan bembeyaz güller; aşk gülleri. Rengi çekici, tadı hafif, mayhoş meyveli sos eşliğinde unutulmaz etkili. İrmik ve süt birlikte kullanılan tatlılar oldukça hafif oluyor. Bu hafifliğe frambuaz sosu eşlik ediyor.
Yapması çok kolay, hiç vaktinizi almıyor. Üstelik çalışıyorsanız, 1 gün önce pişirin, ertesi gün servis edin.





Çay soframa yakışan güller sevgililer gününe de çok yakışır.
Güller için silikon kalıp kullandım. İrmikli muhallebinin kolay çıkabilmesi için mutlaka kalıbı su ile ıslatmanız gerekiyor.
Frambuaz yerine çilek, portakal, şeftali, ... gibi meyveleri de kullanabilirsiniz.

MALZEMELER
  • 1 lt. süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 kutu krema (200 ml.)
  • 2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin

Üzeri İçin:
  • Taze nane yaprakları

Frambuaz sos:
  • 500 gr. taze veya dondurulmuş frambuaz
  • 4 yemek kaşığı toz şeker (Şeker miktarını arttırabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI
  1. Muhallebiyi pişireceğiniz tencereye irmik ve sütü koyun, devamlı karıştırarak ocakta kaynamaya bırakın.
  2. Kaynadıktan sonra şekeri ekleyin. Şekerli seviyorsanız, şeker miktarını arttırın. Kıvamı çok koyu olursa 1/2 veya 1 çay bardağı süt ekleyin.
  3. İrmikler açılıncaya kadar bir kaç taşım kaynatın, toz jelatini ekleyin ve ocaktan alın.
  4. Kremayı ve vanilyayı üzerine dökün ve mikser ile 5-7 dk. çırpın.
  5. Silikon gül kalıpları su ile ıslatın ve süzün. Muhallebiyi içine dökün.
  6. Ilıyınca buzdolabına alın. Kurumaması için üzerini streç ile kapatın.
  7. Frambuaz Sos için, frambuazları ezin, püre yapın.
  8. Yarısını ocakta şeker ve limon suyu ile 1-2 taşım kaynatın. Sonra ocaktan alın.
  9. Soğuduktan sonra kalan frambuazlar ile karıştırın.
  10. İrmikli gülleri servis tabağına çevirin.
  11. Aralarına frambuaz sosunu dökün.
  12. Taze nane yapraklarını aralarına yerleştirin ve servis yapın. 
Bu ölçü 12 adet gül içindir.






29 yorum:

  1. Görüntü sahane..... Tadi zaten 10 puan.... Emeklerinize, ellerinize saglik... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor aşk gülleri olsun bunlar :) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Harika bir sunum ellerinize sağlık eminim tadıda çok güzeldir.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Çok şık olmuşlar, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. PETUNYALARIM,
    BOŞNAK KIZI,
    Mehtap Kaya,
    ELANIN TARIFLERI,
    Güzel görüşlerinize ve yorumlarınıza teşekkürler, hepinize sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. görüntü süpeeeer,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. çok şık olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. bu nasıl güzel bir sunum canım.bayıldım görüntüye.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. bu nasıl birşey böyle süper eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. Şahane görünüyorlar. Aşk kırmızısı ile güller ne yakışmış birbirine. Ellerinize sağlık. Deneyeceğim bu tarifi.

    YanıtlaSil
  12. Canim bu muhtesem cicekleri yemiceksiniz demi??? Nolur yemeyin coooook guzeller cunku!!!:) Ellerine saglik. Sevgililer gunu kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  13. Lezzetli Sanatlar,
    İnanamıyorum yaptığınız lezzetlere! Mutfakta başarısızlığı kanıtlanmış bir insan olarak, sizi gönülden tebrik ediyorum. Belki ben de bi' cesaretle ve basit bir tarifle bir şeyler yapmayı denerim:))))
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Çook güzel olmuş ama kıskandım :) Ellerine sağlık Pırılcım, sunum muhteşem!

    YanıtlaSil
  15. nasıl bir güzellik bu yarabbim hem göze hitap ediyor hemde o güzel frambuaz kokusu eşliğinde lezzetine lezzet katıyor sevgiyle kalın ellerinize sağlık pırıl hanımcım:)

    YanıtlaSil
  16. hmmm cok enfes olmus canim...

    harika
    ellerine saglik :-)

    YanıtlaSil
  17. bayıldım, ellerinize sağlık..çok şık..

    YanıtlaSil
  18. çok cici olmuşlar:)
    ellerinize sağlık..
    yorumunuz için teşekkür edip, her yayında buluşmak dileği ile diyorum:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. MAZES
    Ne Giysem
    Damla Başer (Kurabiye Atölyesi)
    mutfagabuyrun
    kardelen sezgin
    Deniz
    Julia
    özlem öztürk
    Simge Keskin
    DEFNE YAPRAĞI:))))))))
    Yemekheyecani (Emel)
    Sevil
    **kalpkurabiye**deniz**
    Ziyaretlerinize ve zarif yorumlarınıza çok teşekkür ederim.
    Buradaki tarifim çok kolay ürkmeyin. Sunum hoşluk katıyor. Yemeğin tadı kadar sunumu da çok önemli. Bu gülleri herkes yapabilir. Yeterki kalıbınız olsun.Yoksa da küçük kaselere döküp sonra ters çevirin.

    YanıtlaSil
  20. Sen bu işte sanatsın canım ben bu kanıyı doğruluyorum bebeğim ellerine sağlık tablo gibiii

    YanıtlaSil
  21. ben keki uzun bir bıçakla çok rahat bir şekilde kestim ama diğer pastalarımda bu ip yöntemii çok kullandım ben özellikle diş ipiyle kesiyorum çok hijyen olduğunu düşünüyorum çok da güzel kesiyor bu arada muhteşem görünen güllerinize yorum yazmadan geçemedim ellerinize sağlık sunum şahane hoşcakalın...

    YanıtlaSil
  22. çok şık, hemen bu silikon kalıplardan almalıyım :)

    YanıtlaSil
  23. sunumun çoook şık olmuş canım, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  24. Ben böyle nefis görüntü görmedim kartpostal gibi olmuş ellerine fikrine sağlık. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  25. çok güzel olmuş ellerinize sağlık.. jelatın koymasak olmasmı acaba?nasıl jelatin kullandınız?

    YanıtlaSil
  26. Sevgili arkadaşlar,
    füsun,
    Bademle Buduk,
    sefertasim,
    Banu,
    yonca,
    Zarif yorumlarınıza ve ziyaretlerinize teşekkürler.
    Yoncacım jelatini toz halinde pasta malzemesi satan dükkanlardan alıyorum. 1 tatlı kaşığı yeterli oluyor. kalıptan kolay alabilmek ve yerken kıvamlı olması için jelatin kullandım. Jelatin kullanmadan da yapabilirsin diye düşünüyorum. Muhallebinin kıvamını biraz katı yaparsan kolaylıkla kalıptan alabilirsin. Denedikten sonra yorumlarını bekliyorum.

    YanıtlaSil
  27. merhaba, tarifleriniz çok güzel bugün güllerden yaptım tadı çok güzel fakat kalptan çıkaramadım onun için çok üzüldüm bir kez daha denemeyi düşünüyorum muhallebi çok mu katı olacak benimki pişirirken katıydı ama silokandan çıkmadı cevap verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Pelin, benzer sorunlarla karşılaşanlar oldu. Muhallebinin çıkmaması kalıptan kaynaklanıyor olabilir. Biraz katı olursa sorun yok ama çok katı olunca lezzeti bozuluyor.
      kalıptan almadan önce biraz (10 dk.) derin dondurucuda bekletirsen daha kolay çıkartabilirsin:))
      Sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...