Yapması çok kolay, hiç vaktinizi almıyor. Üstelik çalışıyorsanız, 1 gün önce pişirin, ertesi gün servis edin.
Çay soframa yakışan güller sevgililer gününe de çok yakışır.
Güller için silikon kalıp kullandım. İrmikli muhallebinin kolay çıkabilmesi için mutlaka kalıbı su ile ıslatmanız gerekiyor.
Frambuaz yerine çilek, portakal, şeftali, ... gibi meyveleri de kullanabilirsiniz.
MALZEMELER- 1 lt. süt
- 7 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 kutu krema (200 ml.)
- 2 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı toz jelatin
Üzeri İçin:
- Taze nane yaprakları
Frambuaz sos:
- 500 gr. taze veya dondurulmuş frambuaz
- 4 yemek kaşığı toz şeker (Şeker miktarını arttırabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
- Muhallebiyi pişireceğiniz tencereye irmik ve sütü koyun, devamlı karıştırarak ocakta kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra şekeri ekleyin. Şekerli seviyorsanız, şeker miktarını arttırın. Kıvamı çok koyu olursa 1/2 veya 1 çay bardağı süt ekleyin.
- İrmikler açılıncaya kadar bir kaç taşım kaynatın, toz jelatini ekleyin ve ocaktan alın.
- Kremayı ve vanilyayı üzerine dökün ve mikser ile 5-7 dk. çırpın.
- Silikon gül kalıpları su ile ıslatın ve süzün. Muhallebiyi içine dökün.
- Ilıyınca buzdolabına alın. Kurumaması için üzerini streç ile kapatın.
- Frambuaz Sos için, frambuazları ezin, püre yapın.
- Yarısını ocakta şeker ve limon suyu ile 1-2 taşım kaynatın. Sonra ocaktan alın.
- Soğuduktan sonra kalan frambuazlar ile karıştırın.
- İrmikli gülleri servis tabağına çevirin.
- Aralarına frambuaz sosunu dökün.
- Taze nane yapraklarını aralarına yerleştirin ve servis yapın.
Bu ölçü 12 adet gül içindir.
Görüntü sahane..... Tadi zaten 10 puan.... Emeklerinize, ellerinize saglik... Sevgilerimle,
YanıtlaSilçok güzel görünüyor aşk gülleri olsun bunlar :) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilHarika bir sunum ellerinize sağlık eminim tadıda çok güzeldir.Sevgilerimle..
YanıtlaSilÇok şık olmuşlar, ellerinize sağlık
YanıtlaSilPETUNYALARIM,
YanıtlaSilBOŞNAK KIZI,
Mehtap Kaya,
ELANIN TARIFLERI,
Güzel görüşlerinize ve yorumlarınıza teşekkürler, hepinize sevgiler...
görüntü süpeeeer,ellerine sağılık canım.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilçok şık olmuş ellerine sağlık :)
YanıtlaSilbu nasıl güzel bir sunum canım.bayıldım görüntüye.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbu nasıl birşey böyle süper eline sağlık canım
YanıtlaSilŞahane görünüyorlar. Aşk kırmızısı ile güller ne yakışmış birbirine. Ellerinize sağlık. Deneyeceğim bu tarifi.
YanıtlaSilCanim bu muhtesem cicekleri yemiceksiniz demi??? Nolur yemeyin coooook guzeller cunku!!!:) Ellerine saglik. Sevgililer gunu kutlu olsun :)
YanıtlaSilLezzetli Sanatlar,
YanıtlaSilİnanamıyorum yaptığınız lezzetlere! Mutfakta başarısızlığı kanıtlanmış bir insan olarak, sizi gönülden tebrik ediyorum. Belki ben de bi' cesaretle ve basit bir tarifle bir şeyler yapmayı denerim:))))
Sevgilerimle
Çook güzel olmuş ama kıskandım :) Ellerine sağlık Pırılcım, sunum muhteşem!
YanıtlaSilnasıl bir güzellik bu yarabbim hem göze hitap ediyor hemde o güzel frambuaz kokusu eşliğinde lezzetine lezzet katıyor sevgiyle kalın ellerinize sağlık pırıl hanımcım:)
YanıtlaSilhmmm cok enfes olmus canim...
YanıtlaSilharika
ellerine saglik :-)
bayıldım, ellerinize sağlık..çok şık..
YanıtlaSilçok cici olmuşlar:)
YanıtlaSilellerinize sağlık..
yorumunuz için teşekkür edip, her yayında buluşmak dileği ile diyorum:))
sevgiler..
MAZES
YanıtlaSilNe Giysem
Damla Başer (Kurabiye Atölyesi)
mutfagabuyrun
kardelen sezgin
Deniz
Julia
özlem öztürk
Simge Keskin
DEFNE YAPRAĞI:))))))))
Yemekheyecani (Emel)
Sevil
**kalpkurabiye**deniz**
Ziyaretlerinize ve zarif yorumlarınıza çok teşekkür ederim.
Buradaki tarifim çok kolay ürkmeyin. Sunum hoşluk katıyor. Yemeğin tadı kadar sunumu da çok önemli. Bu gülleri herkes yapabilir. Yeterki kalıbınız olsun.Yoksa da küçük kaselere döküp sonra ters çevirin.
Sen bu işte sanatsın canım ben bu kanıyı doğruluyorum bebeğim ellerine sağlık tablo gibiii
YanıtlaSilTeşekkürler FERİDECO'cum.
YanıtlaSilben keki uzun bir bıçakla çok rahat bir şekilde kestim ama diğer pastalarımda bu ip yöntemii çok kullandım ben özellikle diş ipiyle kesiyorum çok hijyen olduğunu düşünüyorum çok da güzel kesiyor bu arada muhteşem görünen güllerinize yorum yazmadan geçemedim ellerinize sağlık sunum şahane hoşcakalın...
YanıtlaSilçok şık, hemen bu silikon kalıplardan almalıyım :)
YanıtlaSilsunumun çoook şık olmuş canım, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilBen böyle nefis görüntü görmedim kartpostal gibi olmuş ellerine fikrine sağlık. sevgilerimle...
YanıtlaSilçok güzel olmuş ellerinize sağlık.. jelatın koymasak olmasmı acaba?nasıl jelatin kullandınız?
YanıtlaSilSevgili arkadaşlar,
YanıtlaSilfüsun,
Bademle Buduk,
sefertasim,
Banu,
yonca,
Zarif yorumlarınıza ve ziyaretlerinize teşekkürler.
Yoncacım jelatini toz halinde pasta malzemesi satan dükkanlardan alıyorum. 1 tatlı kaşığı yeterli oluyor. kalıptan kolay alabilmek ve yerken kıvamlı olması için jelatin kullandım. Jelatin kullanmadan da yapabilirsin diye düşünüyorum. Muhallebinin kıvamını biraz katı yaparsan kolaylıkla kalıptan alabilirsin. Denedikten sonra yorumlarını bekliyorum.
merhaba, tarifleriniz çok güzel bugün güllerden yaptım tadı çok güzel fakat kalptan çıkaramadım onun için çok üzüldüm bir kez daha denemeyi düşünüyorum muhallebi çok mu katı olacak benimki pişirirken katıydı ama silokandan çıkmadı cevap verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim
YanıtlaSilSevgili Pelin, benzer sorunlarla karşılaşanlar oldu. Muhallebinin çıkmaması kalıptan kaynaklanıyor olabilir. Biraz katı olursa sorun yok ama çok katı olunca lezzeti bozuluyor.
Silkalıptan almadan önce biraz (10 dk.) derin dondurucuda bekletirsen daha kolay çıkartabilirsin:))
Sevgiler...