MALZEMELER
- 1/2 paket çilekli bitkisel jel veya jöle (Kenton marka)
- Frambuaz veya çilek veya jölenine uygun mevsim meyvesi (şeftali, portakal)
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yeşil antep fıstığı
YAPILIŞI
- Jeli üzerindeki tarife göre hazırlayın. Bardakların içine birer parça meyve yerleştirip üzerine 1/3 kadar jel dökün.
- Muhallebi için un, nişasta, şeker ve sütü karıştırın. Ocakta devamlı karıştırarak pişirin.
- İçine margarini ve vanilyayı ekleyip 10 dk. mikser ile çırpın. Buzdolabında katılaşmış jelin üzerine bir kaç kaşık dökün. Üzerini süslemek için boşluk kalmasına dikkat edin. Bardakları tam doldurmayın.
- Muhallebi katılaştıktan sonra servisten önce üzerine kavrulmuş ve dövülmüş yeşil antep fıstığı ve birer frambuaz veya mevsim meyvesi ile süsleyin. bekletmeden servis edin.
*Bardakları Paşabahçe Mağazaları'nda bulabilirsiniz.